Смяна на турбо 525д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- the 1
- Потребител
-
- Кара: 525dA
- Мечтае да кара: 911 GT3
Смяна на турбо 525д
Здравейте,
понеже турбото ми даде фира, та въпроса ми е мога ли да сложа от 530д/е39/ турбо и трябва ли някакви допълнителни неща да му правим.
И основно ще има ли разлика във вървежа с турбо от 530д?
Ако има някой идея в БГ от къде мога да си намеря ремонтен комплект за турбината може и да отпадне варианта от 530д.
Благодаря ви предварително.
P.S. Доста четох в търсачката ама нещо не успях да си отговоря на въпросите.
понеже турбото ми даде фира, та въпроса ми е мога ли да сложа от 530д/е39/ турбо и трябва ли някакви допълнителни неща да му правим.
Ако има някой идея в БГ от къде мога да си намеря ремонтен комплект за турбината може и да отпадне варианта от 530д.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Смяна на турбо 525д
В ниските обороти не може да се развърта добре турбината... малко му идва налягането от газовете.... има един човек който я прави тази процедура, ако иска да сподели той.... най-реално какво се е получило и то след чип...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- g_ishkitiev
- Потребител
-
- Кара: 525d 2002год.
пиши след това колко ти е струвал ремонта на турбото
. Само турбото ли се е скапало или и катализаторите ? Чувал съм, че е хубаво при смяна на турбото да се направи основно почистване на интекулера. И на моята е гърмяло турбото и гледам, че предния собственик е сменил и интеркулера. И също много често причината за развалено турбо, не е в самото турбо а някъде другаде - протекло масло, лошо охлаждане и т.н. 
Късмет с ремонтите.

Късмет с ремонтите.
няма никакъв проблем да замениш двете турбини , можеби колегата е прав че става малко по лагава в ниските , но може и да е заблуда , казвам го от личен опит , рем.комплект от никъде в България не може да се купи и няма смисъл защото ако не се балансира на стенд ще изкара 3 - 5 км , пак то личен опит ти го казвам , но ако си мераклия в йбеи.ук има всичко , но пак ти казвам аз минах по този път нищо не става без баланс
the 1 написа:Здравейте,
А можеш ли да ни споделиш как се стигна до злополучната фира? Имаш ли чип, ръчкаш ли я студена?
Поздрави и успех с новото турбо.
- GTI driver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
На мой приятел му се налага да сменя турбото на 2,5д - 163кс. но много трудно се намира читава турбина за тоя мотор. Намерихме хубаво турбо от 3.0д , но казват че колата ставала малко по-лагава в ниските обороти.
Някой може ли да сподели мнение от ЛИЧЕН ОПИТ как е с по-голямото турбо в ниските обороти, фрапираща ли е разликата?
п.п
Колата му е с чип.
Някой може ли да сподели мнение от ЛИЧЕН ОПИТ как е с по-голямото турбо в ниските обороти, фрапираща ли е разликата?
п.п
Колата му е с чип.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Е щом е по-лагава има ли файда тогава ? Или в ниските е лагава,а във високите се изстрелва ? И аз съм намислил турбо от 530 + ремап някой да сподели мнение ?
7 мнения
• Страница 1 от 1