Подмяна на таблото със фейслифтово?!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d 2000г.
Подмяна на таблото със фейслифтово?!?
Здравейте колеги! Искам да попитам как стоят нещата с подмяната на старото табло със фейслифтовото? Т.е Ако сменя моето старото и сложа новото, ще трябва ли да подменям някакви датчици и да добавям някъде нови, защото все пак на новото табло се показва когато е отворена някоя врата и прочие... Възможна ли е интервенцията? 

- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Re: Подмяна на таблото със фейслифтово?!?
Сменяш само таблото+един кабел+прекодиране+смяна на вина и една молитва всичко да тръгне.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Малък борд към голям или просто ти се е прецакало таблото и го подменяш със същото такова, но работещо?
Има 3 варианта на табло !
1-вариант няма борд
2-малък борд,показва ти разход гориво,показва ти се една количка когато е отворена врата,изгоряла крушка,течност чистачки
3-голям борд компютър (на повечето коли след фейса,и на коли преди фейса,но с малка нави по често)
Уточни от кой към кой модел искаш да минаваш
След това може да се запознаеш с търсачката,защото там е описана процедурата,лично аз съм писал доста.....и както ти каза Крикчето....молитвата му е майката....парата няма да я коментирам

1-вариант няма борд

2-малък борд,показва ти разход гориво,показва ти се една количка когато е отворена врата,изгоряла крушка,течност чистачки
3-голям борд компютър (на повечето коли след фейса,и на коли преди фейса,но с малка нави по често)
Уточни от кой към кой модел искаш да минаваш

След това може да се запознаеш с търсачката,защото там е описана процедурата,лично аз съм писал доста.....и както ти каза Крикчето....молитвата му е майката....парата няма да я коментирам

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
От табло с борд комп. преди фейса към това с колата и показването на коя светлина е изгоряла и прочие... За парите не говорим, просто питам, дали е възможна подобна интервенция??? И това с молитвата не ме устройва, има два варианта 1- ще стане 2- няма да стане
Ще се разровя, но ще съм благодарен ако ми отговорите тук, защото съм в Америка и не ми е много добър нет-а!

Ще се разровя, но ще съм благодарен ако ми отговорите тук, защото съм в Америка и не ми е много добър нет-а!
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Вариант 1 - ще стане!
Разрови се с търсачката на форума и ще видиш как ние тук в БГ отдавна сме открили минералната вода.
Разрови се с търсачката на форума и ще видиш как ние тук в БГ отдавна сме открили минералната вода.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега със сигурност сам няма да може да се справиш....Но всичко е възможно, разбира се, ако си намериш новото табло сам, проблема после е само кабела и прекодирането. Цената в дилършип на БМВ---420 долара труда само говоря...
Кабела ти е към 89 $..
Ако ZIP а ти почва с 100 си готов за нула време
Кабела ти е към 89 $..

- chehut
- кандидат ентусиаст
-
sadex5 написа:Колега със сигурност сам няма да може да се справиш....Но всичко е възможно, разбира се, ако си намериш новото табло сам, проблема после е само кабела и прекодирането. Цената в дилършип на БМВ---420 долара труда само говоря...
Кабела ти е към 89 $..
Аз таблото съм го намерил, но ме интересува дали може някъде в някой одобрен от вас сервиз на колеги от форума да се свърши тази работа и разбира се да не излезе на тези пари, които ми спомена за труд и прочие...

- sadex5
- ентусиаст
-
Е нали си сега в Америка, аз виж какво ти писах по горе. Но се учудих че караш БМВ със малкия борд...
Ако е за София, има поне 5 ма ОДОБРЕНИ колеги, които ще ти го направят...
Ако е за София, има поне 5 ма ОДОБРЕНИ колеги, които ще ти го направят...
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Аз в момента съм в Америка на бригада и го споменах това, само за да ме разберат колегите, че не ми е много хубав нет-а и не мога да се ровя в търсачката, че спира много често....
По темата: За в България става на въпрос да се прави тази интервенция.
Каква цена ще ми стъпи това нещо в тези сервизи, които имаш на предвид?!
И нз какво разбирате под малък борд, но колата е 530d 2000г. 
По темата: За в България става на въпрос да се прави тази интервенция.

- sadex5
- ентусиаст
-
Е това табло дето ти му казваш фейса, е голямото ОБЦ или голям компютър. Малкото табло си е малък компютър
Ти предполагам имаш малък такъв, и искаш да минеш към голям...
Варианта е следния. Намираш си желаното табло ,, фейса''. Купуваш си един кабел от Дару кар, който мисля е 100 лева. След това гласиш към 180 лева за труд и препрограмиране на новото табло и си готов !
Ако си много мераклия, има един датчик за нивото на охлаждащата течност, купуваш си и него за да имаш фул екстри и си готов. Ако не ти се дават 70 лева още може и без него......
По горе колегата meha го каза почти същото, а и колегите преди мен...
Ако ZIP кода ти започва със 100..., мога да ти покажа нагледно как се сменя....
От мен съвет за нета, не се връзвай към мрежите на комшийте
Сложи си и програма за проксиране до друга държава и нета ще ти е супер, или си вземи някой хостинг към сървър в Европа

Ти предполагам имаш малък такъв, и искаш да минеш към голям...
Варианта е следния. Намираш си желаното табло ,, фейса''. Купуваш си един кабел от Дару кар, който мисля е 100 лева. След това гласиш към 180 лева за труд и препрограмиране на новото табло и си готов !
Ако си много мераклия, има един датчик за нивото на охлаждащата течност, купуваш си и него за да имаш фул екстри и си готов. Ако не ти се дават 70 лева още може и без него......
По горе колегата meha го каза почти същото, а и колегите преди мен...
Ако ZIP кода ти започва със 100..., мога да ти покажа нагледно как се сменя....
От мен съвет за нета, не се връзвай към мрежите на комшийте

- badsharki
- ентусиаст
-
Садекс, не си го разбрал колегата. Той иска да мине към малкия борд или поне от това изречение, аз така го разбирам:
chehut, колега, с тия фейсови и предифейсови табла, и това, че казваш, че всъщност имаш борд, ме замисли дали май не искаш да минеш от голям борд към малък (т.е. си се насочил към downgrade). Виж тези две табла и кажи кое от тях имаш, или само кажи имаш ли навигация и ще стане ясно.
1 - Това, но без количката:
2 - Или това:
.chehut написа:От табло с борд комп. преди фейса към това с колата и показването на коя светлина е изгоряла и прочие ...
chehut, колега, с тия фейсови и предифейсови табла, и това, че казваш, че всъщност имаш борд, ме замисли дали май не искаш да минеш от голям борд към малък (т.е. си се насочил към downgrade). Виж тези две табла и кажи кое от тях имаш, или само кажи имаш ли навигация и ще стане ясно.
1 - Това, но без количката:
2 - Или това:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- chehut
- кандидат ентусиаст
-
Имам Второто табло и нямам навигация все още, но мисля да имам в най-скоро време. Има ли значение, ако сложа първо таблото, а после навигацията?! 
П.п. Благодаря за разясненията ще се поинтересувам да си оправя нещата с интернета, само дам и остане време

П.п. Благодаря за разясненията ще се поинтересувам да си оправя нещата с интернета, само дам и остане време

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
chehut написа:Имам Второто табло и нямам навигация все още, но мисля да имам в най-скоро време. Има ли значение, ако сложа първо таблото, а после навигацията?!
За да имаш навигация ти трябва второто табло(големия борд),което ти казваш,че вече имаш а искаш да минеш към по старото(малкия борд с количката или както ти му казваш "преди фейслифта")

Последна промяна im0tep на 22 Юли 2011, 21:35, променена общо 1 път
- badsharki
- ентусиаст
-
chehut написа:Имам Второто табло и нямам навигация все още, но мисля да имам в най-скоро време. Има ли значение, ако сложа първо таблото, а после навигацията?!
Няма случай като твоя, хората хвърлят една торба пари за табло като твоето, а ти искаш да го махнеш.

Колега, извинявай за ехидните емотиконки, явно все още я разучаваш колата и не и разбираш още, но не се занимавай с глупости и доунгрейди. Няма фейсово и предифейсово табло. Има табла High и Low. Това, което имаш е High, демек искаш да махнеш хубавото и да сложиш по-ниската версия. Още повече, че ако искаш да сложиш навигация трябва да си с табло като твоето, ако се доунгрейднеш към първото табло, забрави за навигация.
С две думи задраскай смяната на таблото от списъка с нещата, които ще направиш по колата с парите от бригадата.

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3