Подмяна на таблото със фейслифтово?!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d 2000г.

Подмяна на таблото със фейслифтово?!?

Мнение от chehut » 21 Юли 2011, 2:42

Здравейте колеги! Искам да попитам как стоят нещата с подмяната на старото табло със фейслифтовото? Т.е Ако сменя моето старото и сложа новото, ще трябва ли да подменям някакви датчици и да добавям някъде нови, защото все пак на новото табло се показва когато е отворена някоя врата и прочие... Възможна ли е интервенцията? :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Re: Подмяна на таблото със фейслифтово?!?

Мнение от M_krika » 21 Юли 2011, 9:19

Сменяш само таблото+един кабел+прекодиране+смяна на вина и една молитва всичко да тръгне.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 21 Юли 2011, 10:46

Малък борд към голям или просто ти се е прецакало таблото и го подменяш със същото такова, но работещо?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 21 Юли 2011, 12:57

Има 3 варианта на табло !

1-вариант няма борд :mhihi:
2-малък борд,показва ти разход гориво,показва ти се една количка когато е отворена врата,изгоряла крушка,течност чистачки
3-голям борд компютър (на повечето коли след фейса,и на коли преди фейса,но с малка нави по често)

Уточни от кой към кой модел искаш да минаваш :!:
След това може да се запознаеш с търсачката,защото там е описана процедурата,лично аз съм писал доста.....и както ти каза Крикчето....молитвата му е майката....парата няма да я коментирам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 21 Юли 2011, 21:01

От табло с борд комп. преди фейса към това с колата и показването на коя светлина е изгоряла и прочие... За парите не говорим, просто питам, дали е възможна подобна интервенция??? И това с молитвата не ме устройва, има два варианта 1- ще стане 2- няма да стане :winky:
Ще се разровя, но ще съм благодарен ако ми отговорите тук, защото съм в Америка и не ми е много добър нет-а!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 21 Юли 2011, 22:46

Вариант 1 - ще стане!

Разрови се с търсачката на форума и ще видиш как ние тук в БГ отдавна сме открили минералната вода. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 21 Юли 2011, 22:47

Колега със сигурност сам няма да може да се справиш....Но всичко е възможно, разбира се, ако си намериш новото табло сам, проблема после е само кабела и прекодирането. Цената в дилършип на БМВ---420 долара труда само говоря...
Кабела ти е към 89 $..
Ако ZIP а ти почва с 100 си готов за нула време :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 21 Юли 2011, 23:16

sadex5 написа:Колега със сигурност сам няма да може да се справиш....Но всичко е възможно, разбира се, ако си намериш новото табло сам, проблема после е само кабела и прекодирането. Цената в дилършип на БМВ---420 долара труда само говоря...
Кабела ти е към 89 $..
Ако ZIP а ти почва с 100 си готов за нула време :lol:

Аз таблото съм го намерил, но ме интересува дали може някъде в някой одобрен от вас сервиз на колеги от форума да се свърши тази работа и разбира се да не излезе на тези пари, които ми спомена за труд и прочие... :) Сам няма да се справя :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 21 Юли 2011, 23:49

Е нали си сега в Америка, аз виж какво ти писах по горе. Но се учудих че караш БМВ със малкия борд...
Ако е за София, има поне 5 ма ОДОБРЕНИ колеги, които ще ти го направят...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 22 Юли 2011, 2:59

Аз в момента съм в Америка на бригада и го споменах това, само за да ме разберат колегите, че не ми е много хубав нет-а и не мога да се ровя в търсачката, че спира много често....

По темата: За в България става на въпрос да се прави тази интервенция. ;) Каква цена ще ми стъпи това нещо в тези сервизи, които имаш на предвид?! :) И нз какво разбирате под малък борд, но колата е 530d 2000г. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 22 Юли 2011, 4:11

Е това табло дето ти му казваш фейса, е голямото ОБЦ или голям компютър. Малкото табло си е малък компютър :lol:
Ти предполагам имаш малък такъв, и искаш да минеш към голям...
Варианта е следния. Намираш си желаното табло ,, фейса''. Купуваш си един кабел от Дару кар, който мисля е 100 лева. След това гласиш към 180 лева за труд и препрограмиране на новото табло и си готов !
Ако си много мераклия, има един датчик за нивото на охлаждащата течност, купуваш си и него за да имаш фул екстри и си готов. Ако не ти се дават 70 лева още може и без него......
По горе колегата meha го каза почти същото, а и колегите преди мен...
Ако ZIP кода ти започва със 100..., мога да ти покажа нагледно как се сменя....
От мен съвет за нета, не се връзвай към мрежите на комшийте :twisted: Сложи си и програма за проксиране до друга държава и нета ще ти е супер, или си вземи някой хостинг към сървър в Европа

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 22 Юли 2011, 7:47

Садекс, не си го разбрал колегата. Той иска да мине към малкия борд или поне от това изречение, аз така го разбирам:
chehut написа:От табло с борд комп. преди фейса към това с колата и показването на коя светлина е изгоряла и прочие ...
.

chehut, колега, с тия фейсови и предифейсови табла, и това, че казваш, че всъщност имаш борд, ме замисли дали май не искаш да минеш от голям борд към малък (т.е. си се насочил към downgrade). Виж тези две табла и кажи кое от тях имаш, или само кажи имаш ли навигация и ще стане ясно.

1 - Това, но без количката:
BMW-E528i-cluster-4-96.jpg

2 - Или това:
import5.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от chehut » 22 Юли 2011, 21:22

Имам Второто табло и нямам навигация все още, но мисля да имам в най-скоро време. Има ли значение, ако сложа първо таблото, а после навигацията?! :)

П.п. Благодаря за разясненията ще се поинтересувам да си оправя нещата с интернета, само дам и остане време :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 22 Юли 2011, 21:33

chehut написа:Имам Второто табло и нямам навигация все още, но мисля да имам в най-скоро време. Има ли значение, ако сложа първо таблото, а после навигацията?! :)

П.п. Благодаря за разясненията ще се поинтересувам да си оправя нещата с интернета, само дам и остане време :)

За да имаш навигация ти трябва второто табло(големия борд),което ти казваш,че вече имаш а искаш да минеш към по старото(малкия борд с количката или както ти му казваш "преди фейслифта") :dunno:
Последна промяна im0tep на 22 Юли 2011, 21:35, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 22 Юли 2011, 21:34

chehut написа:Имам Второто табло и нямам навигация все още, но мисля да имам в най-скоро време. Има ли значение, ако сложа първо таблото, а после навигацията?! :)

Няма случай като твоя, хората хвърлят една торба пари за табло като твоето, а ти искаш да го махнеш. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега, извинявай за ехидните емотиконки, явно все още я разучаваш колата и не и разбираш още, но не се занимавай с глупости и доунгрейди. Няма фейсово и предифейсово табло. Има табла High и Low. Това, което имаш е High, демек искаш да махнеш хубавото и да сложиш по-ниската версия. Още повече, че ако искаш да сложиш навигация трябва да си с табло като твоето, ако се доунгрейднеш към първото табло, забрави за навигация.

С две думи задраскай смяната на таблото от списъка с нещата, които ще направиш по колата с парите от бригадата. ;)

Следваща

Назад към E39