Скърцане на електрическите стъкла
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Скърцане на електрическите стъкла
Здравейте колеги! Имам следния прблем и моля за съдействие ако знаете как! Предварително се извинявам ако има подобна тема, но аз не успях да я намеря... След като се стопли при сваляне и качване на предните два прозореца има страшно скърцане - зимата го нямаше. Намазах ги със силиконов спрей за уплътнения, не се оправи, напръсках ги с Gummi Pflege - стана още по-зле, използвах и WD-40 - пак нищо, свали ги майстор - каза, че всичко е наред с уплътненията и повече идеи нямам... Ако знаете нещо по въпроса моля споделете...
Може би ми остава само да сменя всички уплътнения на прозорците на двете врати.
P.S. Колата е 520d 2002 г. ако това има някакво значение...
Благодаря Ви предварително!

P.S. Колата е 520d 2002 г. ако това има някакво значение...

Благодаря Ви предварително!
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Re: Скърцане на електрическите стъкла
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=216858&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0
И моето прискърцва понякога като го затварям, но рядко го свалям изобщо и не ми пречи...
И моето прискърцва понякога като го затварям, но рядко го свалям изобщо и не ми пречи...
и аз имам същия проблем със предното пасажерско стъкло,като се стопли и скърца,а когато е студено не. определено темата ще е полезна за колеги със същия проблем. доколкото съм чувал имало някакви спейчета за пръскане, но явно........... 

Колеги, пробвах нещо, което прочетох в тема за скърцане на врати-да се напръскат гумените уплътнения с дезодорант с талк и да се остави да изсъхне...Направих го и с уплътненията на двата предни прозореца и определено е доста по-добре, но има ефект докато отидеш на автомивка след това трябва отново... Не е решение, но понеже няма нещо друго реших да го споделя с вас и да чакаме мнения на други хора ако знаят как да се оправи това дразнещо скърцане!
- marin_rangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: e60 M5
- Детайли за колата: M пакет
и аз имам същия проблем хаиде колеги някои да сподели ако е намерил решение
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Моето шофьорско стъкло пък прискърцва, но само когато е затворено догоре, и то съвсем лек е шумът
Повече се появява в по-студено време, като се затопли няма проблем. Мислех че е от уплътненията, ама явно не е. Въпросът е че поскърцва само като минавам през неравности, и то само когато е затворено плътно догоре. Ако натисна съвзем бързо копчето, и слезе 2-3 милиметра надолу стъклото няма никакво поскръцване
Дали и моето е от машинката? Скърцането е съвсем леко, ама понякога ме дразни и искам да го няма
Чудя се дали да се занимавам изобщо 

Здравейте, Колеги! След доста време най-накрая ми се оправи това дразнещо скърцане, което в последния месец беше станало ужасно...
Но решението беше много лесно и стана благодарение на Явор Mirafiori - отвори кората, смаза целия механизъм, и се оказа, че дългата част на уплътнението не е сложена както трябва и сега всичко е идеално...направо се родих, толкова е хубаво да е тихо и да не те гледат хората все едно караш... Успех на всички и дано тази тема да е била полезна! 

7 мнения
• Страница 1 от 1