Соленоид Ванос
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Соленоид Ванос
Здравейте, някой може ли да каже с какъв ключ се развива соленоида при ваносна е39, номер 3 от диаграмата - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Re: Соленоид Ванос
32 номер , ама толкова ли не можа да пробваш няколко ключа , че реши да пуснеш тема

Sesko написа:32 номер , ама толкова ли не можа да пробваш няколко ключа , че реши да пуснеш тема![]()
И какъв е проблема , защо да го сваляш ? Не ти гасне колата ли , какво ?

Не, трябва да сменя датчик колянов вал (дано не бъркам), а той е непосредствено зад тоя соленоид и няма достъп до датчика, та трябва да го сменя, а нямам нужните инструменти и трябва да ходя да си ги напазарувам 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
spiny написа:Не, трябва да сменя датчик колянов вал (дано не бъркам), а той е непосредствено зад тоя соленоид и няма достъп до датчика, та трябва да го сменя, а нямам нужните инструменти и трябва да ходя да си ги напазарувам
Там е датчика на разпределителния вал,а не на коляновия вал

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Датчика за разпределителния вал е там за където говориш. На коляновия вал е долу на шайбата която се върти от коляновия вал.(То става ясно от името на датчика кое къде се намира
)

Един въпрос имам. Какво ще стане ако стартирам колата без наличието на този соленоид ? 

- m1nch3v
- Потребител
-
- Кара: e39 520I
Колега, Опитай и ще видиш
Но си приготви сериозно количество парцали и тубата с маслото
. Казвам го защото вече съм го виждал и никак не е приятно за гледане 

spiny написа:Един въпрос имам. Какво ще стане ако стартирам колата без наличието на този соленоид ?
Ауу недей , това е много опасно колега , ще предизвикаш най малко ядрена експлозия или по лошото- Големият взрив

Този клапан е за ограничаване мощноста на двигателя. Без него двигателя стига 12000 об/мин и ~ 700 к.с
А вземи да почетеш малко http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ddb77e44cc преди да задаваш глупави тийнейджърски въпроси

ivoo написа:spiny написа:Един въпрос имам. Какво ще стане ако стартирам колата без наличието на този соленоид ?
Ауу недей , това е много опасно колега , ще предизвикаш най малко ядрена експлозия или по лошото- Големият взрив![]()
![]()
Майтап бее.
Този клапан е за ограничаване мощноста на двигателя. Без него двигателя стига 12000 об/мин и ~ 700 к.с
А вземи да почетеш малко http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ddb77e44cc преди да задаваш глупави тийнейджърски въпроси
Колега мисля, че иронията и това леко обиден израз нямат място в поста ти..надявам се не си търсил ефекта умишлено. Наблюдавам напоследък, че ако някой недай си боже попита за нещо вече споменато във форума едва ли не го нападат защо пита и защо не използва търсачката. Нека да имаме едно наум, че не може човек да изчете целият форум..все нещо ще му се изплъзне..така и аз не съм прочел за въпросният соленоид.
Поздрави
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Ами колега какво да стане без селеноида? Маслото ще изкара буталцето през отвора на селеноида и ще ти оплеска целия мотор.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Колега, аз се пробвах също да сменя датчик на разпределителния вал сам пред блока, взех от комшията ключ 32, свалих клапана, свалих маркуча за картерните газове... и дотам. Този датчик има една дълга опашка, която влиза под колектора и си трябва голяма сръчност на пръстите, и тънка ръка. Или да свалиш още чаркове от мотора.
Та си го завих пак, отидох си на майстор и докато пуша две цигари, ми го смени момчето. Все пак той го е правил десетки пъти, а аз никога. Дано при теб да се получи по-успешно от при мен.
Та си го завих пак, отидох си на майстор и докато пуша две цигари, ми го смени момчето. Все пак той го е правил десетки пъти, а аз никога. Дано при теб да се получи по-успешно от при мен.
13 мнения
• Страница 1 от 1