Инспекция масло - проблем ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Инспекция масло - проблем ли е?
Колеги, като взех колата преди 3 м. смених всички масла и филтри. Двигателно масло - Selenia gold 10W/40. На таблото си светнаха 5 -те зелени индикаторчета,преди това светеше 1. Вече съм навъртял около 3 х. км. и пак си светят и 5-те?Не е ли редно някое поне да изгасне вече, или карам с най-хубавото масло?
Та въпроса ми е, имам ли основание да се съмнявам в показанията на инспекцията, маслото не е мръднало от 7-те литра, които налях. Има ли някакъв проблем или това е нормално?
Прерових форума, но никъде не намерих нещо по темата ми.

Та въпроса ми е, имам ли основание да се съмнявам в показанията на инспекцията, маслото не е мръднало от 7-те литра, които налях. Има ли някакъв проблем или това е нормално?
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Инспекция масло - проблем ли е?
Ще изгасне съвсем скоро първото, не се притеснявай
- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
Карай смело,а маслото наистина не е никак лошо.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
и аз съм много доволен от това масло и аз като теб ги следих и на 14 000 го смених маслото и светеха 3 зелени индикатора
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
[quote="mishoval"] маслото не е мръднало от 7-те литра, които налях. quote]
Само да попитам не е ли много 7л. масло за този мотор. При мен 3 литровия мотор събира 6,5л. заедно със филтъра.
Не го тълкувай като заяждане, просто ми се иска да погледнеш да не си налял повече масло от необходимото.
Поздрави
Само да попитам не е ли много 7л. масло за този мотор. При мен 3 литровия мотор събира 6,5л. заедно със филтъра.
Не го тълкувай като заяждане, просто ми се иска да погледнеш да не си налял повече масло от необходимото.
Поздрави
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
mishoval написа:Колеги, като взех колата преди 3 м. смених всички масла и филтри. Двигателно масло - Selenia gold 10W/40. На таблото си светнаха 5 -те зелени индикаторчета,преди това светеше 1. Вече съм навъртял около 3 х. км. и пак си светят и 5-те?Не е ли редно някое поне да изгасне вече, или карам с най-хубавото масло?![]()
Индикаторните лампи не гаснат на изминат пробег, а на изгорели литри гориво, на ТДС-а са около 1400-1500 литра по заводски данни, раздели ги на 5 и ще видиш колко трябва да изгориш за да ти огасне една.
Аз на моята съм ги направил 880 литра, което ми е около средния разход на 10 хил.км. и си светва жълтата след ~ 10 к.
А пък инспекцията е на дни заводски 365 дена и светва часовника, аз съм е направил на 90 дена = 3 месеца, горе долу всеки сезон да имам повод да е преглеждам

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
ros1977 написа:mishoval написа: маслото не е мръднало от 7-те литра, които налях. quote]
Поздрави
Дааа, много е - с 0,5 л. повече/по каталог мисля, че беше 6.5 л/. "Майсторите" наляли и 7-те литра, та се карах с тях. Сега маслото ми е на максимум, от сипването преди 3 х.км не е мръднало.
7 мнения
• Страница 1 от 1