Тракане - маховик или нещо друго?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Тракане - маховик или нещо друго?

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Юни 2011, 17:31

Колеги имам едно тракане или по скоро пречукване. Чува се отдолу около скоростите някъде. Когато подам гас и форсирам лекичко се появява. Също и от време на време както си работи колата на място. Ако натисна съединителя го няма, но ако пак форсирам лекичко на съединител пак го има но по слабо.
Когато го прави това колата не се тресе или поне не се вижда да затриса скоростната кутия и мотора.
По принцип нямам симптомите за маховик, не ми тресе колата, нямам проблем и при потегляне. Само когато съм на полусъединител се чува някакво съскане, като триене ако това има отношение към въпроса :roll:
Съединителят ми е на около 45- 50 хиляди от смяната- комплект го сменях.
Когато гася колата претраква, когато гася на съединител пак се чува това но по слабо.
Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема че е много дразнещо:help:
Ето видео да добиете представа за какво става въпрос:
http://www.youtube.com/watch?v=e4O6HQv_7_E
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Тракане - маховик или нещо друго?

Мнение от Владо » 01 Юни 2011, 18:05

ужасен звук :shock:
горе-долу подобно съм чувал от генерация :roll: ... подемник и проверка на цялото закрепване отдолу...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Юни 2011, 18:28

Владо написа:ужасен звук :shock:
горе-долу подобно съм чувал от генерация :roll: ... подемник и проверка на цялото закрепване отдолу...

Гледах на канал и генерацията си е добре. Иначе и на мен ми хрумна същото. Струва ми се обаче че се чува от скоростите или съединителя :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 01 Юни 2011, 19:22

То голямо чукане :shock: Тампоните на кутията как са? :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Юни 2011, 19:36

При чукането ми се струва че кутията и мотора не се тресат. Тампони на кутията отдолу на тази релса която държи кутията ли имаш предвид?
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Юни 2011, 21:16

Иво,това си е направо за нов маховик ,според мен :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Юни 2011, 21:24

Аз също си мислех за маховик ама ги няма повечето симптоми затова си викам да питам първо. А такова ли е чукането от маховика? Интересното е че не го прави постоянно.
Имам проблем и с ГНП-то, сълзи ми по малко нафта и е за гарнитури. Възможно ли е от неравномерно подаване на гориво заради помпата да претриса така? Един колега ми каза че неговата е правила така когато му е протекла помпата, беше с ТДС мотор но принципа е един и същ. :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 01 Юни 2011, 22:34

Ilko Ivanov написа:Иво,това си е направо за нов маховик ,според мен :idea:

:yes:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 01 Юни 2011, 22:52

Маховика е, бе Ивчо. Ейго и моя http://www.youtube.com/watch?v=ft0b7ZUNTg4 Но заради едното тракане не го сменям аз :mhihi: За тия пари една автоматична кутия може да се сложи и няма да се разправяш с маховици повече :mrgreen: Най вероятно е изтекла греста и не заглушава ударите на пружините, те пък се усилват от камбаната на кутията. Но щом не ти тресе и нямаш други ядове, те съветвам да купиш нещо на жената и детето отколкото да се вкарваш във филми. И нов да вземеш, пак ще се разтрака ;)
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Юни 2011, 23:33

Мерси Румба! Явно е маховика, засега няма да го пипам, ако почне много да ме дразни ще взема втора ръка в добро състояние. Няма да дам хиляда и нагоре за нов :banghead:
А ако сложа автомат на моята сигурно ще е единствената 520ДА в света :lol: Не че не вярвам примерно Илко да не може да се справи и с това :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 02 Юни 2011, 10:24

Колега вземи слез пак отдолу в канала и кажи на някой да подава газ като теб и погледни хубаво от къде е. Аз имам същия проблем с направо идентично тракане като твоето и при мен е от гърнетата. Само дето моята кола не е BMW, но все пак.
При мен това чукане го има при ниски обороти и в интервала 1000 -1400 оборота изчезва, от там нататък все си го има. Но при мен разкачането е много голямо и мотора ми не работи много стабилно. Просто при теб в момента на успокояване на двигателя гърнето влиза в резонанс и чука по колата.
Чукането според мен е доста ламаринено за да е маховик.
Така, че наистина се поогледай хубаво как ти са закачени ауспусите, че да не се вкарваш в някакви големи филми с тези маховици.
Дано да се окажа прав.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Юни 2011, 10:39

ALiGaToR написа:Колега вземи слез пак отдолу в канала и кажи на някой да подава газ като теб и погледни хубаво от къде е. Аз имам същия проблем с направо идентично тракане като твоето и при мен е от гърнетата. Само дето моята кола не е BMW, но все пак.
При мен това чукане го има при ниски обороти и в интервала 1000 -1400 оборота изчезва, от там нататък все си го има. Но при мен разкачането е много голямо и мотора ми не работи много стабилно. Просто при теб в момента на успокояване на двигателя гърнето влиза в резонанс и чука по колата.
Чукането според мен е доста ламаринено за да е маховик.
Така, че наистина се поогледай хубаво как ти са закачени ауспусите, че да не се вкарваш в някакви големи филми с тези маховици.
Дано да се окажа прав.

Аз ще го огледам пак, ще взема брат ми с мен да дава газ а аз ще сляза долу. Но чукането не е като на ламарина а като на желязо. Знам как прави генерацията ама не ми се струва да е точно същия звук макар че наподобява. А вчера като гледах генерацията не опира никъде за да чука :roll: И него прави постоянно, може да работи минута и да претрака, може да работи и 10 и нищо да не се чуе.
Забелязах и че като карам на 2, 3 или 4-та скорост и отпусна газ-та, от 1500 до 1300 оборота някъде се появява чукане точно като от от генерация. И това ми се появи от 2-3 дни. :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 03 Юни 2011, 0:44

Колега тая вечер и при мен се появи абсолютно същия звук. Ако откриеш с точност какво е - пиши тука или на ЛС, че на наще майстори им нямам много доверие :confused:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 03 Юни 2011, 1:48

Колеги и при мен на 530d се появи някакво тракане само като натисна съединителя. Чудя се дали това нещо е маховик или е аксиален лагер? Ама тракането е само докато колата е студена, после изчезва. И дори и като е студена е много слабо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Юни 2011, 8:14

doomy525 написа:Колега тая вечер и при мен се появи абсолютно същия звук. Ако откриеш с точност какво е - пиши тука или на ЛС, че на наще майстори им нямам много доверие :confused:

Ще пиша колега, само да разбера какво е и ще пиша! А твоя маховик как е?
Изображение

Следваща

Назад към E39