Проблем с чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Проблем с чистачките
Здравейте,
днес както си бяха пуснати изведнъж спряха в междинно положение. Лявата може да се мести ръчно в момента, а дясната не може. Каквото и да правих, пръсках, сменях степени - не ставаше. Когато преместя лявата ръчно и после дам на контакт тя се премества. Това ме навява на мисълта, че не е моторче. Казаха ми, че може някакъв щифт или връзка или нещо такова да се е откачил на дясната чистачка.
Надявам се тук някой с опит да каже какво да правя

днес както си бяха пуснати изведнъж спряха в междинно положение. Лявата може да се мести ръчно в момента, а дясната не може. Каквото и да правих, пръсках, сменях степени - не ставаше. Когато преместя лявата ръчно и после дам на контакт тя се премества. Това ме навява на мисълта, че не е моторче. Казаха ми, че може някакъв щифт или връзка или нещо такова да се е откачил на дясната чистачка.
Надявам се тук някой с опит да каже какво да правя

Re: Проблем с чистачките
Имах същия проблем преди няколко седмици. Лявата се мести съвсем свободно а дясната е като блокирала.
Четох за няколко различни възможни повреди като реле, моторче, рамо и в моя случай беше последното. Зъбците се бяха изронили и заради това чистачката се мести свободно. Вариантите са да смениш основата на рамото или цялата чистака (ама до тогава нямаш чистачки) или на място да се приспособят временно с някакъв винт (аз трябваше да пътувам и така ми го направиха) за 20лв.
Успех.
Четох за няколко различни възможни повреди като реле, моторче, рамо и в моя случай беше последното. Зъбците се бяха изронили и заради това чистачката се мести свободно. Вариантите са да смениш основата на рамото или цялата чистака (ама до тогава нямаш чистачки) или на място да се приспособят временно с някакъв винт (аз трябваше да пътувам и така ми го направиха) за 20лв.
Успех.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
при мене се случи зимата-бяха залепнали и махнах капачето на рамото (те са две не помня кое) стегнах ги и пак тръгнаха и двете
- E39 Rider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520 TU 1999г.
- Мечтае да кара: BMW М 5
щом се мести едната значи се е изронил фланеца на читачката инаме неможе да се мести свободно. 

6 мнения
• Страница 1 от 1