Проблем с ABS и километраж

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i E39
Мечтае да кара: BMW M5 F10

Проблем с ABS и километраж

Мнение от superfly » 23 Май 2011, 20:10

Здравейте, скоро ще си взимам BMW и днес видях едно много добро 520i нямаше никакви забележки освен една когато запаля двигателя по някой път свети лампата за ABS-а и километража не работи, странното е че това става от 5 запалвания 3 пъти, според вас какво е и какви пари ще струва горе долу защото наистина колата е в перфектно състояние освен това ...

пикачил съм снимка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Re: Проблем с ABS и километраж

Мнение от Николай К » 23 Май 2011, 22:15

superfly написа:Здравейте, скоро ще си взимам BMW и днес видях едно много добро 520i нямаше никакви забележки освен една когато запаля двигателя по някой път свети лампата за ABS-а и километража не работи, странното е че това става от 5 запалвания 3 пъти, според вас какво е и какви пари ще струва горе долу защото наистина колата е в перфектно състояние освен това ...

пикачил съм снимка

Датчик ABS Отзад и си свиркай :yes:
Поздрави!
Николай Кадийски

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Май 2011, 22:17

Проблема е заден ляв датчик на абс-а или абс-блока. В първия случай около 100-тина лева за нов датчик, във втория случай около 250-300 лв за ремонт или нов блок за около 1000 :kuku:
Ама като гледам таблото тая кола има още проблеми за тия има няма 168 хиляди :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от superfly » 23 Май 2011, 22:27

Уухааа добре мерси за отговора. А според теб какви други проблеми има от това което виждаш?

Ии по какво разбирате че може да е датчик и то този отзад? :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Май 2011, 22:49

От заден ляв датчик взема данни скоростомера, не е като да не съм го сменял 2-3 пъти :mhihi: Ама при мен явно има някакъв проблем и затова ми се прецакват.
За другото нека се изкажат и колеги с бензинки, може и нищо да и няма на колата а аз да не съм свикнал с тези лампи. :lol:
Най добре вземи я откарай в сервиз да я погледнат, пиши от къде си да те насочат колегите. Но по добре да дадеш 50-60 лв за пълен оглед отколкото после 2-3 хиляди отгоре!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от superfly » 23 Май 2011, 23:01

От София съм и да ще мине преглед, благодаря за отговорите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39

Мнение от milenskia525 » 24 Май 2011, 0:11

колега сменяй задел ляв датчик и си 6,при мен беше по същия начин,не е невъзможноп да е и блок,ама е мн по малко вероятно.а за да си най сигурен-диагностика ;)
дано съм помогнал колега,успех :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от superfly » 24 Май 2011, 0:24

Мерси много, колата е добра и мисля да я взимам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 24 Май 2011, 1:37

Като гледам какво свети на таблото - по-добре недей :mhihi:

АБС-датчика вече го отбелязаха колегите - заден ляв, дано все пак е той, а не АБС-блока. :paranoid: Други работи, които се виждат на таблото - няма грам бензин, няма и течност на чистачките - това са елементарни работи за оправяне. Обаче свети и индикаторът за спирачна течност - зеленото часовниче вляво до двете зелени квадратчета - вероятно е на свършване, това също си е ангажимент. Маслото също трябва да се сменя скоро - светят само 2 зелени квадратчета. И най-важното - свети ти проверката на двигателя, тази кола с газ инжекция ли е? Може от газ инжекцията да свети индикаторът, но ако не е на газ може да е друг, по-сериозен проблем.

Въобще тази кола ми се струва доста неподдържана. Не ме разбирай погрешно, не казвам че е боклук, но от това което виждам по талбото - :dummy: . Не че са много тежки проблемите които са налице, но след покупката ще ти струват доста време и пари да ги оправяш. А и това е само което се вижда на таблото - ами отвън как е колата? Окачването, спирачките, скоростите? Трябва си сериозна проверка, по-добре я закарай в сервиз да ти кажат това-онова и за външния вид и състоянието на ходовата част.

ПС: нека позная - колата е 'нов внос от Италия - всички екстри'? :mhihi:

Поздрави :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 24 Май 2011, 3:01

Колегата просто е дал на контакт без да я пали, затова светат толкова лампи.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 24 Май 2011, 9:54

doomy525, секунди след проверката на системите (check-а, както му казват повечето хора), голяма част от светещите, по това табло, индикатори изгасват, а именно: тия за ABS, ASC (което свети при все че има проблем с ABS) ... индикатора за проверка на двигателя изобщо не трябва да свети, освен ако наистина няма някакъв проблем.
Поне това съм забелязал при моята.

ПП. Секунда-две, след запалване, изгават тия за акумулатора, налягането на маслото, зелените индикатори за интервал на смяна на маслото. За спирачанта течност не знам - не ми е светил досега.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 24 Май 2011, 11:00

Това за спирачките свети че е време за смяна на спирачната течност, на две години трябва да се сменя с нова.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 24 Май 2011, 11:38

doomy525 написа:Колегата просто е дал на контакт без да я пали, затова светат толкова лампи.

Колега, недей така :mhihi: Енджин-чека и спирачната течност нямат работа да светят на таблото при здрава кола, няма да премигват дори ако всичко е наред. АБС и АСЦ лампите ако са наред изчезват 1-2 секунди след като дадеш на контакт, дори и без задължително да палиш колата. Акумулаторчето и двата датчика на маслото се махат чак след като запалиш. Отворената врата и датчика на ръчната няма да спрат да светят докато не затвориш вратата и не пуснеш ръчната, разбира се.

Обаче сега се сетих и още нещо - защо не свети еърбег датчика на контакт? :paranoid: Да не е била фишек тая кола и да е без еърбегове!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от uBaH » 24 Май 2011, 13:02

goguma, поправи ме, ако бъркам, но индикатора за еърбега също изгасва след проверка на системата (няколко секунди след завъртане на ключа в положение "на контакт").

Потребител
Аватар

Мнение от superfly » 24 Май 2011, 13:43

Между другото при работещ двигател всички лампи угасват остават тази за водата на чистачките, ръчната ако е пусната и ABS, ASC нищо друго не свети дори лампата за проверка на двигателя изгасва.

Така според вас има ли проблем с двигателя след като изгасва лапичката?

Благодаря ви много за мненията.

Следваща

Назад към E39