Проблем с ABS и километраж
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- superfly
- Потребител
-
- Кара: BMW 520i E39
- Мечтае да кара: BMW M5 F10
Проблем с ABS и километраж
Здравейте, скоро ще си взимам BMW и днес видях едно много добро 520i нямаше никакви забележки освен една когато запаля двигателя по някой път свети лампата за ABS-а и километража не работи, странното е че това става от 5 запалвания 3 пъти, според вас какво е и какви пари ще струва горе долу защото наистина колата е в перфектно състояние освен това ...
пикачил съм снимка
пикачил съм снимка
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Re: Проблем с ABS и километраж
superfly написа:Здравейте, скоро ще си взимам BMW и днес видях едно много добро 520i нямаше никакви забележки освен една когато запаля двигателя по някой път свети лампата за ABS-а и километража не работи, странното е че това става от 5 запалвания 3 пъти, според вас какво е и какви пари ще струва горе долу защото наистина колата е в перфектно състояние освен това ...
пикачил съм снимка
Датчик ABS Отзад и си свиркай

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Проблема е заден ляв датчик на абс-а или абс-блока. В първия случай около 100-тина лева за нов датчик, във втория случай около 250-300 лв за ремонт или нов блок за около 1000
Ама като гледам таблото тая кола има още проблеми за тия има няма 168 хиляди

Ама като гледам таблото тая кола има още проблеми за тия има няма 168 хиляди

- superfly
- Потребител
-
Уухааа добре мерси за отговора. А според теб какви други проблеми има от това което виждаш?
Ии по какво разбирате че може да е датчик и то този отзад?
Ии по какво разбирате че може да е датчик и то този отзад?

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
От заден ляв датчик взема данни скоростомера, не е като да не съм го сменял 2-3 пъти
Ама при мен явно има някакъв проблем и затова ми се прецакват.
За другото нека се изкажат и колеги с бензинки, може и нищо да и няма на колата а аз да не съм свикнал с тези лампи.
Най добре вземи я откарай в сервиз да я погледнат, пиши от къде си да те насочат колегите. Но по добре да дадеш 50-60 лв за пълен оглед отколкото после 2-3 хиляди отгоре!

За другото нека се изкажат и колеги с бензинки, може и нищо да и няма на колата а аз да не съм свикнал с тези лампи.

Най добре вземи я откарай в сервиз да я погледнат, пиши от къде си да те насочат колегите. Но по добре да дадеш 50-60 лв за пълен оглед отколкото после 2-3 хиляди отгоре!

- superfly
- Потребител
-
От София съм и да ще мине преглед, благодаря за отговорите.
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
колега сменяй задел ляв датчик и си 6,при мен беше по същия начин,не е невъзможноп да е и блок,ама е мн по малко вероятно.а за да си най сигурен-диагностика
дано съм помогнал колега,успех

дано съм помогнал колега,успех

- superfly
- Потребител
-
Мерси много, колата е добра и мисля да я взимам.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Като гледам какво свети на таблото - по-добре недей
АБС-датчика вече го отбелязаха колегите - заден ляв, дано все пак е той, а не АБС-блока.
Други работи, които се виждат на таблото - няма грам бензин, няма и течност на чистачките - това са елементарни работи за оправяне. Обаче свети и индикаторът за спирачна течност - зеленото часовниче вляво до двете зелени квадратчета - вероятно е на свършване, това също си е ангажимент. Маслото също трябва да се сменя скоро - светят само 2 зелени квадратчета. И най-важното - свети ти проверката на двигателя, тази кола с газ инжекция ли е? Може от газ инжекцията да свети индикаторът, но ако не е на газ може да е друг, по-сериозен проблем.
Въобще тази кола ми се струва доста неподдържана. Не ме разбирай погрешно, не казвам че е боклук, но от това което виждам по талбото -
. Не че са много тежки проблемите които са налице, но след покупката ще ти струват доста време и пари да ги оправяш. А и това е само което се вижда на таблото - ами отвън как е колата? Окачването, спирачките, скоростите? Трябва си сериозна проверка, по-добре я закарай в сервиз да ти кажат това-онова и за външния вид и състоянието на ходовата част.
ПС: нека позная - колата е 'нов внос от Италия - всички екстри'?
Поздрави

АБС-датчика вече го отбелязаха колегите - заден ляв, дано все пак е той, а не АБС-блока.

Въобще тази кола ми се струва доста неподдържана. Не ме разбирай погрешно, не казвам че е боклук, но от това което виждам по талбото -

ПС: нека позная - колата е 'нов внос от Италия - всички екстри'?

Поздрави

Колегата просто е дал на контакт без да я пали, затова светат толкова лампи.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
doomy525, секунди след проверката на системите (check-а, както му казват повечето хора), голяма част от светещите, по това табло, индикатори изгасват, а именно: тия за ABS, ASC (което свети при все че има проблем с ABS) ... индикатора за проверка на двигателя изобщо не трябва да свети, освен ако наистина няма някакъв проблем.
Поне това съм забелязал при моята.
ПП. Секунда-две, след запалване, изгават тия за акумулатора, налягането на маслото, зелените индикатори за интервал на смяна на маслото. За спирачанта течност не знам - не ми е светил досега.
Поне това съм забелязал при моята.
ПП. Секунда-две, след запалване, изгават тия за акумулатора, налягането на маслото, зелените индикатори за интервал на смяна на маслото. За спирачанта течност не знам - не ми е светил досега.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Това за спирачките свети че е време за смяна на спирачната течност, на две години трябва да се сменя с нова.

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
doomy525 написа:Колегата просто е дал на контакт без да я пали, затова светат толкова лампи.
Колега, недей така

Обаче сега се сетих и още нещо - защо не свети еърбег датчика на контакт?

- uBaH
- кандидат ентусиаст
-
goguma, поправи ме, ако бъркам, но индикатора за еърбега също изгасва след проверка на системата (няколко секунди след завъртане на ключа в положение "на контакт").
- superfly
- Потребител
-
Между другото при работещ двигател всички лампи угасват остават тази за водата на чистачките, ръчната ако е пусната и ABS, ASC нищо друго не свети дори лампата за проверка на двигателя изгасва.
Така според вас има ли проблем с двигателя след като изгасва лапичката?
Благодаря ви много за мненията.
Така според вас има ли проблем с двигателя след като изгасва лапичката?
Благодаря ви много за мненията.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3