Гонг за оставащи километри

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Гонг за оставащи километри

Мнение от I.Voykov » 10 Май 2011, 17:10

Здравейте колеги, имам странен проблем, които немога да си обясня. От извесно време когато си паля колата на чек контрола ми излиза съобщение колко км ми остават с горивото в резервоара и е придружено от гонг, точно все едно имам гориво за 50км, а всъщност няма значение колко имам 300-500-900 и т.н. км. Появява се само когато паля и то не винаги, след това изчезва и не остава като грешка.

Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и как го е отстранил?
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Гонг за оставащи километри

Мнение от goguma » 10 Май 2011, 17:25

Случвало ми се е 2-3 пъти, като оставям колата в гаража вечер имам 15 литра бензин и ми пише на борда 170 километра, а на сутринта като запаля, стрелката на бензина е най-долу и на компа пише 40-50 километра. След 3-4 минути стрелката се вдига и всичко се оправя. Според мен някой датчик в резервоара ебава работата, или някое кабелче към компютъра се бъзика. Но така или иначе не съм проверявал обстойно, защото ми се е случвало 2-3 пъти и се оправя за 3 минути от само себе си като загрее колата :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46-330i

Мнение от viper_dg » 10 Май 2011, 20:01

това с литрите и стрелката и при мен става същото,защото сутрин като запалиш колата,двигателя е студен и съответно разхода на гориво е по голям и борда изчислява,че с това гориво ще изминеш по малко километри за това стрелката и тя пада.Сутрин преди да е запалиш нулирай средния разход на гориво и виж какво ще ти показва,на мен при ТДСа зимата като го запаля ми показва 38л разход :shock: ,но само до като загрее
\oOO)_(||||) (||||)_(OOo/
\_o___\\______//___o_/

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 10 Май 2011, 22:17

viper_dg написа:това с литрите и стрелката и при мен става същото,защото сутрин като запалиш колата,двигателя е студен и съответно разхода на гориво е по голям и борда изчислява,че с това гориво ще изминеш по малко километри за това стрелката и тя пада.Сутрин преди да е запалиш нулирай средния разход на гориво и виж какво ще ти показва,на мен при ТДСа зимата като го запаля ми показва 38л разход :shock: ,но само до като загрее

Колега, недей така, ще ти се смеят първокласници :conf: .....Как така компютърът нарочно ще ти сваля стрелката на резервоара до долу, защото бил студен двигателят и компът изчислил по-малко километри за изминаване :paranoid: :kuku: Стрелката на резервоара си показва литрите гориво и си е автономна. Пък разходът на борда си се изчислява на друга основа.

То ако това което казваш е вярно, всеки път като палим колите си трябва стрелките на бензина да са до долу на червено, защото е студен двигателят :paranoid: А и колегата точно е пояснил че няма значение колко бензин има в резервоара, просто като пали му показва стрелката до долу и 50 километра пробег. Пак ще се повторя че това е някакъв датчик според мен.

Другият вариант е да не сипваш бензин в колата си - тогава наистина всеки път като палиш стрелката ще е до долу и ще пише 40-50 километра на борда :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper_dg » 10 Май 2011, 22:27

несъм казал че пада до долу просто съвсем леко мърда на ляво като е паля сутрин,даже се е случвало да ми светне лампата и след няколко километра изгасва,и незнам защо някой трябва да се смее за нещо просто май ти трябва да помислиш малко повече.
\_o___\\______//___o_/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от viper_dg » 10 Май 2011, 22:38

goguma написа:Случвало ми се е 2-3 пъти, като оставям колата в гаража вечер имам 15 литра бензин и ми пише на борда 170 километра, а на сутринта като запаля, стрелката на бензина е най-долу и на компа пише 40-50 километра. След 3-4 минути стрелката се вдига и всичко се оправя. Според мен някой датчик в резервоара ебава работата, или някое кабелче към компютъра се бъзика. Но така или иначе не съм проверявал обстойно, защото ми се е случвало 2-3 пъти и се оправя за 3 минути от само себе си като загрее колата :dunno:

и това със стрелката и горивото беше отговор на твоя случей колега а не на колегата
I.Voykov
\_o___\\______//___o_/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 11 Май 2011, 9:01

I.Voykov написа:Здравейте колеги, имам странен проблем, които немога да си обясня. От извесно време когато си паля колата на чек контрола ми излиза съобщение колко км ми остават с горивото в резервоара и е придружено от гонг, точно все едно имам гориво за 50км, а всъщност няма значение колко имам 300-500-900 и т.н. км. Появява се само когато паля и то не винаги, след това изчезва и не остава като грешка.

Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и как го е отстранил?

Иво това си е обичайният проблем от поплавъците в резерварите... които не отчитат точно в момента/понякога. И на мен ми е правила такива номера... най елементарното решение е да не я оставяш под 15литра... Този проблем при Е39 си е детска болест 8)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 11 Май 2011, 9:35

трябва да се свалят нивомерите и да се почистят контактните им повърхности. при мен така се реши проблема. също така на диагностика може да се види и показанията на нивомерите и така да се установи кой от двата подава грешна стойност.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 11 Май 2011, 9:57

NAPSTERS написа:трябва да се свалят нивомерите и да се почистят контактните им повърхности. при мен така се реши проблема. също така на диагностика може да се види и показанията на нивомерите и така да се установи кой от двата подава грешна стойност.

Да това е решението, но ако са износени пътечките... от пличкането на горивото, т.е. когато е ниско нивото се пличка повече и заминават тия пътечки или ако се кара колата с малко гориво пак се износват само в долно положение/ниво....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 11 Май 2011, 11:38

Аз ли не пиша или вие не четете :roll: Никъде не съм писал че имам гориво а ми показва че нямам, всички уреди си ми работят коректно, проблема е просто че ми излиза чек и ми звъни гонга когато запаля, НО не ми показва че имам за под 50км ами си ми показва реално за колко имам 300-500км и т.н.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 11 Май 2011, 14:57

Гонга бие и при студено време,да ти напомни че двигателя е студен.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 11 Май 2011, 15:16

Stennli написа:Гонга бие и при студено време,да ти напомни че двигателя е студен.

Голяма глупост :lol:

Гонга при студено време бие на +3 градуса за да предупреди ,че може да има заледени участъци!

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 11 Май 2011, 18:29

Най-вероятно няма общо с горивото и оставащите километри. колегата е дал за сравнение просто. Като натиснеш дясното копче на таблото не ти ли изписва нещо? Да си видиш съобщенията от чек контрола един вид.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Май 2011, 21:03

Разбирайте го по следния начин :
Качваш се в колата даваш на контакт и гонга издрънчава и на борда пише " RANGE : 580 KM "
Ха сега какво е това ???

П.С. Иво,откачи си акумулатора за 10-15мин. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 11 Май 2011, 21:50

Тогава вероятно някаква настройка е зададена от МИД-а, за оставащо разстояние. С акумулатора трябва да подейства.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

Следваща

Назад към E39