e39 520i проблем с вървенето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
e39 520i проблем с вървенето
Имам много странен проблем с вървежа на е39-ката,колата е 520и с единичния ванос '98 година,проблема е като я запаля студена работи на празен ход,като я смачкам рязко прекъсва,като загрее спира да прекъсва,но до 3000 оборота е много мудна,започва да ускорява с доста закъснение след натискане на педала,на високи обороти няма проблем,закачана е многократно на диагностика по мотора няма никакви грешки,всички бобини са в норма,свещите са нови NGK,датчика на разпределителния вал е сменен(втора употреба,но вече не го показва като грешка),разпределителните валове са презацепвани и в момента са точно както трябва да бъдат,някой предполага ли от какво може да ги прави тези мизерии,клапана за картерни газове е тръгнал като чели,възможно ли е от него да прави всичко това? Искам първо да изчистя този проблем с вървенето защото е много дразнещ и после да се занимавам с клапанчета за картерни газове и т.н. простотии
Някакви предположения?

/// 6>4

Re: e39 520i проблем с вървенето
Дюзите на инжекциона как са ? Аз имах доскоро проблем с вървенето същата кола, същия двигател - взех
от една бензиностанция препарат за почистване на дюзите ( 8лв струваше ). Сипах в резервоара и вървенето доста се оправи.
Бях доста скептично настроен, но резултата беше повече от добър, пък и за 8лв...
Препоръчвам.
от една бензиностанция препарат за почистване на дюзите ( 8лв струваше ). Сипах в резервоара и вървенето доста се оправи.
Бях доста скептично настроен, но резултата беше повече от добър, пък и за 8лв...
Препоръчвам.

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
При мен проблема е същия, провери дебитомера.
Не искам много, искам всичко!
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Как да го проверя колега? на диагностиката не го показва като грешка,а май би трябвало 

/// 6>4

- Nickola
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 550
Също страдам от подобем проблем - колата е Е39 М52TU 09.1998 двоен ванус.
Как разбра, че клапана на картерните газове си "заминава" ?
Много ми е любопитно, защото искам и моя да проверя.
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Nickola написа:Също страдам от подобем проблем - колата е Е39 М52TU 09.1998 двоен ванус.
http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic. ... 5&t=113348
Симптомите са описани но на диагностика не излиза.
И като цяло 520ки, тдс-ки си имат проблем с вървенето та дори и всичко да е в норми

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Абе усеща се,че има проблем колата до 3000 забива муцуна и после тръгва след 3,очевадно е че колата има проблем и трябва да има решение 

/// 6>4

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами на дебитомера му се замерва съпротивлението, потърси какви трябва да са стойностите. Наистина може да пробваш с някоя добавка в случай, че дюзите ти са позапушени. И те съветвам докато е студена да не я "мачкаш" до долу, че не е много полезно. Да не гледаме после обява, че си търсиш двигател
ПП: Сериозно - не тормозете двигателя докато е студен, последиците хич няма да ви харесат. Грижете се добре за мотора, обслужвайте с качествени консумативи. Свидетел съм как за една година мотор в перфектна кондиция в момента не можеш да го познаеш, заради такава експлоатация.
ама не е излишно да се казват тия неща по-често, че май все повече колеги не знаят как да се държат с колата си (да не се обиди някой, ама аз това наблюдавам).

ПП: Сериозно - не тормозете двигателя докато е студен, последиците хич няма да ви харесат. Грижете се добре за мотора, обслужвайте с качествени консумативи. Свидетел съм как за една година мотор в перфектна кондиция в момента не можеш да го познаеш, заради такава експлоатация.

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Колега не ме разбра или аз не го обясних както трябва,като бачка на празен ход я натискам рязко и я пускам докато стигне 2000 оборота,много добре знам,че не трябва да се мачка студена 

/// 6>4

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
TheKiller написа:Колега не ме разбра или аз не го обясних както трябва,като бачка на празен ход я натискам рязко и я пускам докато стигне 2000 оборота,много добре знам,че не трябва да се мачка студена
Обяснил си го точно, ама аз съм изтървал да прочета една запетайка

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
TheKiller написа:Как да го проверя колега? на диагностиката не го показва като грешка,а май би трябвало
Последно с колко ваноса е колата?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- MAFID
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: Стара но лачена
Да използвам темата,мойта е39ка на първа тръгвам газта в пода и набира мн зле ама мн бавно като и вкарам втора и лепи за седалката а сега някой може ли да ми обясни защо така (иначе двигателя си работи без да прекъсва) за 520 24винтила става въпорс 

Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
twake написа:И като цяло 520ки, тдс-ки си имат проблем с вървенето та дори и всичко да е в нормиАз го разбрах малко късно за съжаление
Това категорично не е вярно. Да, повечето собственици на БМВ в Булгаристан не ги поддържат качествено, защото качествената поддръжка на БМВ не е по джоба им. Естествено, че при тези обстоятелства даже ще е чудно, ако въобще се движи колата.
Освен това, всичко е много относително. 520-ката не върви колкото 530. 530 не върви колкото 540, 540 не върви колкото съответната Alpina, M-Power или Shnittzer. Те пък последните не могат да стъпят на малкият пръст на доста друга автомобили и т.н., и т.н. Всичкото това не означава, че 520 има проблем с вървенето. Напротив.
И моята сегашна кола върви доста повече от старият ми ТДС, но не казвам, че ТДС-ът имал проблем с вървенето, защото това не е вярно, а и би звучало несериозно.
Всичко е много относително...
Поздрави

- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
TheKiller написа:Как да го проверя колега? на диагностиката не го показва като грешка,а май би трябвало
По време на движение излиза колко вярно мери дебитомера колега. На аЛди А4 сме правили живи данни точно за дебитомер. Момчето кара на 4-та до 6000 оборота и тогава видя стойностите на компа. На диагностика не съм сигурен дали излиза. По-компетентните да кажат.

Не искам много, искам всичко!
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
Ами ако някой може да съдейства с помощ или информация да къде да отида да ми го проверят ще черпя
А и днес ми направи впечатление,че при топъл мотор трудно пали понякога 

/// 6>4

15 мнения
• Страница 1 от 1