ОТ 170 на 190 КОНЯ - BMW 523i E39 ...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- zenthel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528i
- Мечтае да кара: Самолетоносач
ОТ 170 на 190 КОНЯ - BMW 523i E39 ...
BMW 5-ца. 523i бензин, никакви газови истории... 1999 Година.
Мотора е 2.5 Литра, Двоен Ванус @170 баварски жребчета.
Един колега ми вика, че с едно просто пипване на чипа колата ще си стъпи на 190коня!
Имало някви разпоредби навремето да се пускат с такъв конаж и това е.
Скопани са двигателите да произвеждат 170 коня, ходът на буталата, си е еднакъв с 525i модела, нивото на сгъстяване е идентично....а 525i който е буквално Същия двигател, но е 190 коня.
Щяла да даде по-нисък разход, и да си стъпи на пътя както си трябва, след премахването на тоя чип. Удоволствието струвало еди-колко си лЪвчета.
Разчетох се по теми в bimmerfest и други комуни, действително има основания за твърдението.
Въпросителната е - колата ми работи добре, но винаги съм усещал, че е леко спъната.
Още като я купих все имам чувството, че не си влиза в потенциала. Адски нервана е във високите обороти.
Някой нещо да е чувал?
Поздрави!
Мотора е 2.5 Литра, Двоен Ванус @170 баварски жребчета.
Един колега ми вика, че с едно просто пипване на чипа колата ще си стъпи на 190коня!

Имало някви разпоредби навремето да се пускат с такъв конаж и това е.
Скопани са двигателите да произвеждат 170 коня, ходът на буталата, си е еднакъв с 525i модела, нивото на сгъстяване е идентично....а 525i който е буквално Същия двигател, но е 190 коня.
Щяла да даде по-нисък разход, и да си стъпи на пътя както си трябва, след премахването на тоя чип. Удоволствието струвало еди-колко си лЪвчета.
Разчетох се по теми в bimmerfest и други комуни, действително има основания за твърдението.
Въпросителната е - колата ми работи добре, но винаги съм усещал, че е леко спъната.
Още като я купих все имам чувството, че не си влиза в потенциала. Адски нервана е във високите обороти.
Някой нещо да е чувал?
Поздрави!

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
2 мнения
• Страница 1 от 1