ГНП - то губи налягане - решено

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e39 525 turbalan
Мечтае да кара: 740Li

ГНП - то губи налягане - решено

Мнение от milto » 03 Май 2011, 10:28

Колеги имам следния проблем.
Колата е е39 525 тдс 98 г.Помпата завършва на 994.нямам теч на нафта от никъде ,но като изгася колата тръгват мехури въздух от помпата към филтъра . Сложих клапан между помпата и филтъра и мехури те спряха, като сложа клапана след филтъра мехурите се появяват, някой може ли да каже от къде засмуква въздух.Благодаря предварително
Последна промяна milto на 06 Май 2011, 22:01, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Re: ГНП - то губи налягане

Мнение от cls6666 » 03 Май 2011, 18:25

при мен се реши с смяната на помпата в резервоара
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от milto » 03 Май 2011, 18:59

помпата е сменена

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 03 Май 2011, 19:04

milto написа:Колеги имам следния проблем.
Колата е е39 525 тдс 98 г.Помпата завършва на 994.нямам теч на нафта от никъде ,но като изгася колата тръгват мехури въздух от помпата към филтъра . Сложих клапан между помпата и филтъра и мехури те спряха, като сложа клапана след филтъра мехурите се появяват, някой може ли да каже от къде засмуква въздух.Благодаря предварително

На входа на помпата до щуцера за гориво има КОНТРОЛЕН(дросел) клапан.Неговата роля е точно това да задьржа горивото и да го насочва кьм доставната помпа.
Повечето помпи БОШ са сьс еднакьв контролен клапан,с изключение на по стари модели с коректор за сврьхпьлнене които храни механичния авансатор.
Та примерно ако ти падне помпа за части от Опел Кадет 1,6 Д ,вземи го клапанчето и си го подмени.Развивасе сьс специален ключ ,и на е39 на място не може
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар

Re: ГНП - то губи налягане - решено

Мнение от milto » 06 Май 2011, 22:03

Пресиян е прав след смяна на клапанчето нещата се оправиха

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 08 Май 2011, 0:10

Пресиян Василев написа:
milto написа:Колеги имам следния проблем.

На входа на помпата до щуцера за гориво има КОНТРОЛЕН(дросел) клапан.Неговата роля е точно това да задьржа горивото и да го насочва кьм доставната помпа.
Повечето помпи БОШ са сьс еднакьв контролен клапан,с изключение на по стари модели с коректор за сврьхпьлнене които храни механичния авансатор.
Та примерно ако ти падне помпа за части от Опел Кадет 1,6 Д ,вземи го клапанчето и си го подмени.Развивасе сьс специален ключ ,и на е39 на място не може

Това е тоя в който влизат мъркучлетата за обратната нафта ли ? Вече се обърках колко клапана имат тея помпи , аз знам за два ако тоя е друг стават три.

Потребител
Аватар

Re: ГНП - то губи налягане - решено

Мнение от milto » 08 Май 2011, 8:24

Не този клапан е отпред на помпата от към ангренажа точно пред щуцера където влиза нафтата в помпата, но той за да се свали помпата трябва да е свалена.

Назад към E39