Смесването на нафтата с биогорива

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Смесването на нафтата с биогорива

Мнение от gentata » 21 Апр 2011, 21:36

Какво мислите за тази така желана от европата процедура и как би се отразила на двигателите тдс и комънрейл, нека да кажат по запознатите :roll:
Да речем че 5% не са кой знае какво но ще станат 5 официални процента - то и до сега какво ли няма из горивата, но плюс останалата манджа :mhihi: ще има и едни 5% олио да го наречем. За сега се отлага но рано или късно ще се приеме. Тенденцията е да достигне 10% 2020 година. Но говорим в близко бъдеще 3-4 години (все пак не са ни вечни колите тдс-ите особенно 8) ).
Ето една статия по въпроса.

ПП Моля модераторите да изместят темата ако не и е тук мястото :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Re: Смесването на нафтата с биогорива

Мнение от karnak » 21 Апр 2011, 22:16

ми на тдс-а ше му текнат гумичките на помпата,а КР ше прай дюзи :idea:
и знаеш ли защо в БГ 5% се приемат като 50% :bchug:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 22 Апр 2011, 14:45

Някой депутат си е направил фабрика за био дизел и сега трябва да му помогнат,ще има да тичат кучетата след нас :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Апр 2011, 19:14

За ТДС имам нблюдения , карал съм няколко месеца с биодизел даже и на 100% , всичките ми проблеми с плочката ( менене на обороти и т.н. ) изчезнаха още от първия път като на 30л нафта сложих 20л биодизел. Та според мен добре и идва на ГНП щото биодизела има много добри мазилни свойства и двигателя замърка и се успокои. Това обаче тук за БГ щото нафтата ни е кенеф . Разхода се качва малко и мощността пада малко ама е съвсем прилично малко. А за гумичките на ГНП не знам , мойте протекоха две години след като спрях с биодизела ( че цената му стана доста висока и го спряха ).

Потребител
Аватар
Кара: e39-530d-Комби 2000г.
Мечтае да кара: 530d-2007г.
Детайли за колата: е39 530d комби с M пакет

Мнение от Стилиян 200 » 23 Апр 2011, 14:56

Колеги карам Мерцедес Актрос 2003г.От една година караме с 50% биодизел.Отнякъде го носят това гориво при нас,явно го вземат по-евтино :dunno: :dunno: :dunno: Но промяната при автомобила е следната:1 разхода твърдо падна с 2/100 това е абсолютно сигурно!2 при минус 20 градуса пали и върви без никакви проблеми без да са слагани присадки,бензини и др.,докато миналата година с чистия дизел при минус 15 градуса замръзнаха филтрите и нафтата стана на суполи :banghead: и два дни там където бях докато ми донесат филтри и горелка за пърлене на прасета с която грях резервоара докато се стопли нафтата ,след това наляхмеприсадка и така.И 3 аз лично намирам само един недостатък-от аспуха мерише гадно-на пържено така е и от аспухчето на печката. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Апр 2011, 21:23

Стилиян 200 написа:И 3 аз лично намирам само един недостатък-от аспуха мерише гадно-на пържено така е и от аспухчето на печката. :yes:

При новите дизели тоя мирис го няма, само на по старите дизели. Колкото по добри "мазилни" свойства има, толкова по добре за двигателя :yes:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Апр 2011, 13:28

Биодизела има и много силни почистващи свойства - много хора се оплакват от задръстени горивни филтри, защото биодизелът е разтворил всичко по системата. Даже има и уплътнения, които с времето се разяждат от това гориво. Препоръчва се смяна на горивния филтър след 2-3К км с това гориво, за да се избегнат проблеми със затлачването на стария филтър. След смяната му вече всично е наред.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 26 Апр 2011, 20:43

Като чета отговорите явно положителен ще е ефекта та да видим като го въведат.
:driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Апр 2011, 12:21

Друг вариянт освен биогоривото е и маслото от трансформатори :yes: Но тъй като вече са празни почти всички и са сложени защити по тях - биогоривото е по удачния вариянт.
Да не си мислите, че градските автобуси карат с нафта :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от RadkoVarna » 27 Апр 2011, 16:18

Не е полезно в никакъв случай както спомена колегата по-нагоре просто всичко е до някакви разумни норми.

Назад към E39