Странно: "Автоматични чистачки" без сензор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Странно: "Автоматични чистачки" без сензор
Здравейте колеги,отдавна се чудя дали да пусна една тема за случващото се с чистачките ми (може би това е фабрична екстра на всички Е39,незнам...) става въпрос за това,че аз нямам тази екстра "автоматични чистачки" ,но за сметка на това имам някаква друга
или преправяна или и аз незнам каква... та по темата... когато вали дъжд и съм включил чистачките на положение 2 на лоста (2 нагоре от неутрално) имат някаква връзка с скоростта... сега ще дам и пример.
Когато се движа примерно с 40км те се движат с 1 скорост...когато намаля на 20 (примерно намалям за спиране на светофар) минават на друга степен (по бавна) и когато тотално спра,минават в още по бавна степен... след потеглянето ми се включват на по бърза и по бърза... 99% е свързано с километрите в час... защото нямам сензор на предното стъкло...
Извинявам се ако се повтарям с тази тема,но отдавна следя подфорума и такова нещо не съм срещал :/ може и да е фабрична екстра,за която незнам
Мерси

Когато се движа примерно с 40км те се движат с 1 скорост...когато намаля на 20 (примерно намалям за спиране на светофар) минават на друга степен (по бавна) и когато тотално спра,минават в още по бавна степен... след потеглянето ми се включват на по бърза и по бърза... 99% е свързано с километрите в час... защото нямам сензор на предното стъкло...
Извинявам се ако се повтарям с тази тема,но отдавна следя подфорума и такова нещо не съм срещал :/ може и да е фабрична екстра,за която незнам

Мерси
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Странно: "Автоматични чистачки" без сензор
Не знам дали е свързано със скоростта или колата трябва да е в покой,но моите също спират когато съм на 2 степен и спра на светофар
Мисля,че е фабрична екстра.

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Това е стандартна екстра за по новите коли, от 98-ма година нагоре! Защото представи си пуснал си чистачките на макс, и като спреш има ли смисъл да си чистят на макс НЕ. Така че бъди спокоен. 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Странно: Автоматични чистачки без сензор
Фабрична екстра е колега, с цел като спреш на светофар да не дразнят, ако са на най-бърза степен.
Единствено е кофти, че като си на място и да искаш да ги пуснеш на най-бързи обороти няма да можеш.
С ДИС може да се активира или деактивира тази опция, но мисля че е полезна, и няма нужда да се изключва.
Единствено е кофти, че като си на място и да искаш да ги пуснеш на най-бързи обороти няма да можеш.
С ДИС може да се активира или деактивира тази опция, но мисля че е полезна, и няма нужда да се изключва.
- sean-john
- ентусиаст
-
Ясно. Мерси колеги,аз обаче ако искам да ги пусна дори в покой да е колата, пускам на 3-та позиция и се мятат като полудели...
има и още нещо което не съм добавил в предното мнение... а именно,че ако изляза на магистрала примерно и вдигна около 100 км и нагоре,макар и на 2-ра позиция да са чистачките започват да шетат много бързо... с две думи да обобщя на 2-ра позиция имат 3 или 4 скорости (независими от малкото копченце което се мърда напред назад върву самия лост)

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
И при мен е така, колега
Когато колата е в покой се пускат през определено време дори и да си на най-бързата степен. Направено е с цел удобство 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Krasimir19 написа:Това е стандартна екстра за по новите коли, от 98-ма година нагоре! Защото представи си пуснал си чистачките на макс, и като спреш има ли смисъл да си чистят на макс НЕ. Така че бъди спокоен.
Е,айде сега.Това го има моята тдс'ка от 91г
п.с.А на автора на темата....Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
LUBO 555 написа:Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене
Това регулиране на Е34 ли става?Защото съм го пробвал на моята Е39ка не става, нали за това има врътка на лостчето, да регулираш интервала.Това което си писал става за всички VAG автомобили след 94"-95"година вкл. и Шкода
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
mitkofriz написа:LUBO 555 написа:Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене
Това регулиране на Е34 ли става?Защото съм го пробвал на моята Е39ка не става, нали за това има врътка на лостчето, да регулираш интервала.Това което си писал става за всички VAG автомобили след 94"-95"година вкл. и Шкода
Toчно за е34!Казвам го,за да ме разбере колегата,какви скрити екстри има в коли на 20г.
- sean-john
- ентусиаст
-
LUBO 555 написа:Krasimir19 написа:Това е стандартна екстра за по новите коли, от 98-ма година нагоре! Защото представи си пуснал си чистачките на макс, и като спреш има ли смисъл да си чистят на макс НЕ. Така че бъди спокоен.
Е,айде сега.Това го има моята тдс'ка от 91г
п.с.А на автора на темата....Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене
Мерси колега това не го знаех

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
тая екстра я има и на е34 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
дам мойта е 90-та и я има.Първия път като ми се случи на 36-та и се притесних,че има проблем.После осъзнах Гунтер къф ум е 

ТДС - Турбо Див Селянин
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Mдаааа, още през 1987-ма я е имало на моя кораб, и си е наистина много удобно и полезно 

15 мнения
• Страница 1 от 1