Странно: "Автоматични чистачки" без сензор

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Странно: "Автоматични чистачки" без сензор

Мнение от sean-john » 16 Апр 2011, 23:44

Здравейте колеги,отдавна се чудя дали да пусна една тема за случващото се с чистачките ми (може би това е фабрична екстра на всички Е39,незнам...) става въпрос за това,че аз нямам тази екстра "автоматични чистачки" ,но за сметка на това имам някаква друга :shock: или преправяна или и аз незнам каква... та по темата... когато вали дъжд и съм включил чистачките на положение 2 на лоста (2 нагоре от неутрално) имат някаква връзка с скоростта... сега ще дам и пример.

Когато се движа примерно с 40км те се движат с 1 скорост...когато намаля на 20 (примерно намалям за спиране на светофар) минават на друга степен (по бавна) и когато тотално спра,минават в още по бавна степен... след потеглянето ми се включват на по бърза и по бърза... 99% е свързано с километрите в час... защото нямам сензор на предното стъкло...

Извинявам се ако се повтарям с тази тема,но отдавна следя подфорума и такова нещо не съм срещал :/ може и да е фабрична екстра,за която незнам :confused:

Мерси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Странно: "Автоматични чистачки" без сензор

Мнение от im0tep » 16 Апр 2011, 23:48

Не знам дали е свързано със скоростта или колата трябва да е в покой,но моите също спират когато съм на 2 степен и спра на светофар :yes: Мисля,че е фабрична екстра.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 16 Апр 2011, 23:50

Това е стандартна екстра за по новите коли, от 98-ма година нагоре! Защото представи си пуснал си чистачките на макс, и като спреш има ли смисъл да си чистят на макс НЕ. Така че бъди спокоен. :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Странно: Автоматични чистачки без сензор

Мнение от Retrofit » 16 Апр 2011, 23:53

Фабрична екстра е колега, с цел като спреш на светофар да не дразнят, ако са на най-бърза степен.
Единствено е кофти, че като си на място и да искаш да ги пуснеш на най-бързи обороти няма да можеш.
С ДИС може да се активира или деактивира тази опция, но мисля че е полезна, и няма нужда да се изключва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 17 Апр 2011, 0:39

Ясно. Мерси колеги,аз обаче ако искам да ги пусна дори в покой да е колата, пускам на 3-та позиция и се мятат като полудели... :mhihi: има и още нещо което не съм добавил в предното мнение... а именно,че ако изляза на магистрала примерно и вдигна около 100 км и нагоре,макар и на 2-ра позиция да са чистачките започват да шетат много бързо... с две думи да обобщя на 2-ра позиция имат 3 или 4 скорости (независими от малкото копченце което се мърда напред назад върву самия лост)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 17 Апр 2011, 1:46

това и е36ците 93та го имат ;)
6>4

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 17 Апр 2011, 11:55

И при мен е така, колега :yes: Когато колата е в покой се пускат през определено време дори и да си на най-бързата степен. Направено е с цел удобство :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 17 Апр 2011, 18:58

Krasimir19 написа:Това е стандартна екстра за по новите коли, от 98-ма година нагоре! Защото представи си пуснал си чистачките на макс, и като спреш има ли смисъл да си чистят на макс НЕ. Така че бъди спокоен. :driving:

Е,айде сега.Това го има моята тдс'ка от 91г
п.с.А на автора на темата....Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Потребител
Аватар

Мнение от Aleks79 » 17 Апр 2011, 19:15

ShibinG написа:това и е36ците 93та го имат ;)

Така е :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Мнение от mitkofriz » 17 Апр 2011, 20:09

LUBO 555 написа:Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене

Това регулиране на Е34 ли става?Защото съм го пробвал на моята Е39ка не става, нали за това има врътка на лостчето, да регулираш интервала.Това което си писал става за всички VAG автомобили след 94"-95"година вкл. и Шкода
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 18 Апр 2011, 0:04

mitkofriz написа:
LUBO 555 написа:Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене

Това регулиране на Е34 ли става?Защото съм го пробвал на моята Е39ка не става, нали за това има врътка на лостчето, да регулираш интервала.Това което си писал става за всички VAG автомобили след 94"-95"година вкл. и Шкода

Toчно за е34!Казвам го,за да ме разбере колегата,какви скрити екстри има в коли на 20г.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 18 Апр 2011, 6:32

LUBO 555 написа:
Krasimir19 написа:Това е стандартна екстра за по новите коли, от 98-ма година нагоре! Защото представи си пуснал си чистачките на макс, и като спреш има ли смисъл да си чистят на макс НЕ. Така че бъди спокоен. :driving:

Е,айде сега.Това го има моята тдс'ка от 91г
п.с.А на автора на темата....Ако искаш да регулираш скоростта на 1вата степен,пускаш на 1ª и преди да са се върнали чистачките,връщаш на 0 и започваш да броиш.След определеният интервал секунди(който ти си избереш) пак даваш на 1ª и така регулираш на каква честота да прави всяко следващо чистене

Мерси колега това не го знаех :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 06 Юли 2011, 15:18

тая екстра я има и на е34 ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 07 Юли 2011, 17:21

дам мойта е 90-та и я има.Първия път като ми се случи на 36-та и се притесних,че има проблем.После осъзнах Гунтер къф ум е :bowdown:
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Юли 2011, 13:17

Mдаааа, още през 1987-ма я е имало на моя кораб, и си е наистина много удобно и полезно :winky:
Изображение

Назад към E39