Разбиха ми колата - Каква електроника има около волана?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Разбиха ми колата - Каква електроника има около волана?

Мнение от pricheska » 05 Апр 2011, 23:45

Добър вечер колеги! Дано за Вас да е, защото за мен изобщо не е, след като установих, че са се опитвали снощи да ме разделят със съкровището ми(bimmer-a). :banghead: :banghead: :banghead: Слизам си аз на сутринта и гледам колата в това състояние: :ranting:

http://picbg.net/img.php?file=b1934c83990c7a26.jpg
...
http://picbg.net/img.php?file=b309ebf90353d606.jpg

Веднага изтичах до багажника, за да проверя дали "техномаркета" е там и за мой най-голям късмет(да чукна на дърво) - всичко си беше там. Нищо не са взели гадовете, доколкото огледах. Явно целта им е била цялата кола.
Въпроса ми е какво има под и около волана. Някакви модули? :help:
Полицаите пробваха да запалят колата, но не ставаше. Дава си на контакт колата, светва си арматурното табло, почват музики от радиото, но като завъртя за запалване, нищо не се случва. Забелязах, че и осветлението в автомобила не светва, мигачите не светват като заключвам. Забравих да спомена, че централното си работи. Други работи не съм пробвал. От застрахователите вдигнаха колата с пътна помощ и ще си я приберат в техен сервиз.
Силно се надявам да ми я върнат в предишното си състояние :(
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Разбиха ми колата - Каква електроника има около волана?

Мнение от Ilko Ivanov » 05 Апр 2011, 23:49

Свили са ти EWS-а ,сега по него си правят транспондер за ключа и по всяко време могат да я запалят.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 06 Апр 2011, 0:02

Колега съчувствам ти, но и да ти кажа по почерка си личи че това са били аматьори или наркомани, ако нещо ще те успокои де.
Оставаше и полицая да успее да я запали в тази ситуация :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pricheska » 06 Апр 2011, 0:04

И сега какво следва??? Какъв е шансът да се върнат някой хубав ден и да си палнат колата. Този имобилайзер не си ли сменя периодично кодовете. И как стои въпроса с Автокаското. Поема ли се като щета и ако да, какво ще направят в сервиза на застрахователите. Ще поръчат ли нов от ДАРУ-КАР или ще препрограмират някой стар ?
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

е34 фенче
Аватар
Кара: мфили
Детайли за колата: бензинояд

Мнение от kik666 » 06 Апр 2011, 0:18

Скрий я тази кола за месец два по-добре
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 06 Апр 2011, 0:22

Колега, не се стряскай толкова. Никой редови крадец не взема ЕВС да си прави ключове и да се върне при колата. :lol: Това по ми прилича на метод да те сплашат, или просто някой аматьор се е пробвал на БМВ.
Хората си носят EWS и DME и свои.
Много хора си слагат допълнителен нещатен имобилайзер, точно заради това и разменят на DME pin-овете.
Не се притеснявай, още повече че си с каско.
Най-важното за сигурността на е39 е независимо заключване на предния капак като за начало.
Последна промяна sadex5 на 06 Апр 2011, 0:29, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 06 Апр 2011, 0:23

И в Петрич ли почнаха да пипат? Виж поразпитай наляво надясно дали не са хора от града или околностите, надявам се знаеш кой да питаш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pricheska » 06 Апр 2011, 0:42

Не колега. Колата БЕШЕ в София. Целият този екшън се случи в София. Откакто я имам тази кола(5 месеца) само в София й се случват нещастия.
След този инцидент се качвам на влаковете и никакво БМВ в столицата.
Приемам всякакви идей да подобря сигурността на колата. Готов съм да вложа пари за да я направя по-сигурна. Откъде да започна? Коя е най-добрата аларма, която може да се сложи на това БМВ. То няма да ги спре, но поне да ги затрудни максимално... :banghead: :banghead: :banghead:
Ще я накича с GPS-и като коледна елха и това е...
Надявам се от ЛЕВИНС да сложат чисто нов имобилайзер от ДАРУ или КАМОР, а не да търсят втора ръка и да го програмират. :bowdown:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 06 Апр 2011, 8:09

Застрахователите чисто нов EWS и да искат не могат да ти сложат. Това нещо може да се поръча САМО от оторизиран сервиз,ЛИЧНО от собственика на колата,с големия талон и личната си карта. И между другото не беше никак скъп EWS-а ;)

Номенклатурен номер : 61359145097
Описание : ЕЛ.БЛОК - EWS CODE !!!
Ед.цена (с ДДС) : 194.51 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pricheska » 06 Апр 2011, 9:03

Ясно. Но ако аз отида с талоните на колата и си поръчам нов EWS - застрахователите ще ми изплатят ли сумата?
В друга тема от 2008 година бяха писали колегите, че целият кит струвал 1050 лв. Не трябва ли сега да сменям всичко(ключалки, ключове)? Ще ме е страх да я карам вече тази кола със старите ключове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 06 Апр 2011, 10:53

Застрахователите откраднати неща не плащат. Само счупени, но налични! Трябва да им ги покажеш...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 06 Апр 2011, 11:44

Щом не светват мигачите не е лошо да извадиш тези от калниците и да видиш дали някой оот тях не е вързан на късо, че май с това започват гадовете. Не се притеснявай, минал си с малкото зло. За съжаление трябва да държим колите на по-сигурни места, въпреки възрастта им

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pricheska » 06 Апр 2011, 12:38

Днес отидох до охраняемия паркинг и проверих какво работи. Мигачите, фаровете, интериорното осветление си работи когати ги включа ръчно, а не като заключвам с ключа. Колата няма аларма за да дават мигачите на късо.
След това отидох до ДаруКар и ми казаха, че трябва EWS, патрон на вратата и патрон за запалване, и всичко ще си е със старите ключове, но препрограмирани за новия EWS. Йото Радев ми обясни, че няма как да се върнат със старият EWS и със траспондер за него и да запалят колата, а ще опитат с него да отварят друга кола.
Чакам да излезне служебната бележка от РПУ-то и да закарам колата в ДаруКар. Така ще е най-добре.
След това трябва да се мисли за добра аларма. Предложете някоя фирма, където имат добри специалисти и няма да ми омажат електрониката по колата. То и без платен паркинг няма да се размине....

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 06 Апр 2011, 12:39

Аве незнам за имобилайзери аларми и евси, ама аз на мойта барака и прекъснах бензиновата помпа със скрито ключе, и да я разбият поне няма да могат да я подкарат, защото ключето за помпата съм го заврял на такова място, че да се убие някой няма да го намери.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 06 Апр 2011, 12:48

Едва ли е добра идея да се споделя в форум, кое си прекъснал на колата, хората които пипат са добре запознати и с интернет и с инсталацията на колата, а в случая с прекъснатата помпа, един директен плюс към нея и няма да има нужда да се търси ключето...
Изображение

Следваща

Назад към E39