има ли разлика в автомата!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 DA Touring 01г

има ли разлика в автомата!

Мнение от kbarterov » 28 Мар 2011, 21:40

Колеги, погледнах с търсачката но не намерих точен отговор :dunno: . преди време ми гръмна скоростната кутия :banghead: на колата от подписа, и аз за по-лесно я смених, заедно с турбината и ми дадоха и компютър, който не съм слагал,защото моя я подкара без грешка. скоростната кутия е GM 5GL40.
След интервенцията ми се струва, че колата стана малко по-мудна на старта, но при висока скорост, свали оборотите значително.Та въпроса ми е има ли разлика в скоростните кутийна 525 Д и 530Д, защото подозирам, че в момента съм с последната.Също така ме интересува, самият компютър на кутията за двата мотора различен ли е, и ако да, то защо тогава моят комп. я подкара без грешки! подобен извод за кутийте правя и от това, че по борд компа ми прави впечатление, леко увеличаване на разхода , имам в предвид преди и след смяната им!
Ако има разлика в електрониката/ компа/ или в предавателните числа на самите предавки на кутията, то ще се наложи да се чипва колицата :mrgreen:
благодаря предварително! :bowdown:
колата е Е39 525 дА 2001г.комби!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Re: има ли разлика в автомата!

Мнение от lopiko » 29 Мар 2011, 0:17

kbarterov написа:Ако има разлика в електрониката/ компа/ или в предавателните числа на самите предавки на кутията, то ще се наложи да се чипва колицата

Ако е така няма да е лошо да я чипосаш :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 29 Мар 2011, 1:49

Колега да не става въпрос за GM 5L40E ???
Ето тук един колега казва какво точно се случва с неговата кутия и по специално обърни внимание на това Toni and I are wondering if its either the 'Pressure Regulator, main pressure' (Part 3) or 'Pressure regulator, converter lock up clutch' (Part 4) which is the problematic unit

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d "99
Мечтае да кара: X6

Мнение от tonilom » 29 Мар 2011, 14:14

Колега да не става въпрос за GM 5L40E ???
Ето тук един колега казва какво точно се случва с неговата кутия и по специално обърни внимание на това Toni and I are wondering if its either the 'Pressure Regulator, main pressure' (Part 3) or 'Pressure regulator, converter lock up clutch' (Part 4) which is the problematic unit

Каде тук?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 29 Мар 2011, 22:58

sadex5 написа:Колега да не става въпрос за GM 5L40E ???

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kbarterov » 29 Мар 2011, 22:59

kbarterov написа:
sadex5 написа:Колега да не става въпрос за GM 5L40E ???

:yes:
GM 5L40E
:oops: :oops: :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 31 Мар 2011, 0:33

ами така и така е повдигната темата ,та да попитам и аз ,ако някой е компетентен дали става да си сменя мойта кутия от 540и 2001 г с такава ,но англичанка 540и 1997 г .единственото което виждам като разлика е че темпомата скоростите са на обратното и ми се струва че не видях охладителя на кутията ,там кадето се намира моя.мерси предварително

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 31 Мар 2011, 7:31

Jikata написа:ами така и така е повдигната темата ,та да попитам и аз ,ако някой е компетентен дали става да си сменя мойта кутия от 540и 2001 г с такава ,но англичанка 540и 1997 г .единственото което виждам като разлика е че темпомата скоростите са на обратното и ми се струва че не видях охладителя на кутията ,там кадето се намира моя.мерси предварително

Защо ще я сменяш твоята,нали не беше от кутията проблема ?

Назад към E39