Парно

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i

Парно

Мнение от mircholini » 12 Мар 2011, 0:02

Колеги,днеска забелязах ,че дясната страна на парното спря да духа..(от всякъде)някой има ли опит с тези клапани мисля че ми задържа дясната клапа от време на време защото по някое време се оправя..!!??Ако някой може да помогне..

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Парно

Мнение от hienata » 15 Мар 2011, 17:54

вътре в самата система има пластини, които регулират как да се смесва топлия и студения въздух.....много е вероятно да е блокирала в положение което да спира всякакъв приток на въздух към купето.....аз имах подобен случай, но пускаше само топло /без студено/ и беше ужасно, лятото дори с пуснат климатроник положението си оставаше плачевно.....
лошата новина е че тогава ми искаха доста пари за ремонта - около 1000лв с чаркалъка.
опитай се да регулираш температурата в купето /макс студено, макс топло....... и да вземе да проработи случайно?/
а в предвид евентуален ремонт - там положението е по неприято, защото може да се наложи свалянето на цялото табло /350-400кинта/.....
успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 15 Мар 2011, 22:44

Колега ако колата ти е преди 09.97 имаш четири клапи на климатроника,ако колата ти е след 09.97 имаш5 клапи .Но аз съм сигурен че не е от клапите ами от самия вентилатор там ти е проблема,чел съм че някои модели имат някакъв вид съединител за лява и дясна обдухваща ролка.Ноооо може и да греша иначе.Според мен карай така до като не спре на цяло и тогава се обади да ти обесним как се маха таблото.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 21 Юни 2011, 19:11

hienata написа:вътре в самата система има пластини, които регулират как да се смесва топлия и студения въздух.....много е вероятно да е блокирала в положение което да спира всякакъв приток на въздух към купето.....аз имах подобен случай, но пускаше само топло /без студено/ и беше ужасно, лятото дори с пуснат климатроник положението си оставаше плачевно.....

За да не пускам нова тема ще пиша в тази.
Проблема ми е същия какъвто го описваш - духа само топло на прозореца и в краката... от централната конзола, която може ръчно да се настройва топло/студено, си духа направо ледено. Каде се намират тези пластини, има ли вариант за някакво стимулиране да тръгнат или да се провери дали са здали багажа без да се сваля таблото - не ми се мисли колко ще скърца след това :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i benzin/ gaz 1997

Мнение от IVORY » 10 Сеп 2011, 12:45

E30_DK написа:
hienata написа:вътре в самата система има пластини, които регулират как да се смесва топлия и студения въздух.....много е вероятно да е блокирала в положение което да спира всякакъв приток на въздух към купето.....аз имах подобен случай, но пускаше само топло /без студено/ и беше ужасно, лятото дори с пуснат климатроник положението си оставаше плачевно.....

За да не пускам нова тема ще пиша в тази.
Проблема ми е същия какъвто го описваш - духа само топло на прозореца и в краката... от централната конзола, която може ръчно да се настройва топло/студено, си духа направо ледено. Каде се намират тези пластини, има ли вариант за някакво стимулиране да тръгнат или да се провери дали са здали багажа без да се сваля таблото - не ми се мисли колко ще скърца след това :(

ИИИ аз колега съм със същия проблем -на прозореца и в краката жега ,от средната си духа студ,пък вън си е 35гр

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 10 Сеп 2011, 15:08

И за 2-мата сменяте - > http://realoem.com/bmw/diagrams/i/e/352.png ( номер 6 ) водния клапан или с нов или си го сваляте и ремонтирате и сте вие :)

http://www.laczik.org/BMW/repair/E38_AC/E38_AC.html

Тива е за е38 ама е същия клапан.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i benzin/ gaz 1997

Мнение от IVORY » 10 Сеп 2011, 18:00

мерси колега,преди малко ходих напред назад с колата и всичко си беше на шест :yes: ,явно нещо се е бъгнало :dunno: или ще сдава багажа нещо

Назад към E39