Навигация за Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Навигация за Е39
Здравейте
Карам е39 530 Д автоматик. Колата е без навигация, ТВ и др. но много искам, тъй като първо често пътувам и ползвам Гармин, второ си е готина глезотиика и не на последно място много ми харесват е39-ките с навигацията (таблото изглежда много по красиво). От фирма Авител ми предлагат Мултимедия с градена ГПС навигация, ДВД, аналогова телевизия слот за карта и др. Цената е 1 500 лева, което не ме притеснява толкова защото съм ги гледал, че все си вървят по толкова.
Въпроса ми е първо навигацията дали е добра (твърдят че това е мултимедия за оригинално вграждане в БМВ), мога ли да въведа адрес във Верона примерно или милано и навигацията да го намери и да ме закара до там.
Може ли това допълнително вграждане на навигация да навреди до някакъв начин на колата?
Благодаря Ви предварително за отговорите
Карам е39 530 Д автоматик. Колата е без навигация, ТВ и др. но много искам, тъй като първо често пътувам и ползвам Гармин, второ си е готина глезотиика и не на последно място много ми харесват е39-ките с навигацията (таблото изглежда много по красиво). От фирма Авител ми предлагат Мултимедия с градена ГПС навигация, ДВД, аналогова телевизия слот за карта и др. Цената е 1 500 лева, което не ме притеснява толкова защото съм ги гледал, че все си вървят по толкова.
Въпроса ми е първо навигацията дали е добра (твърдят че това е мултимедия за оригинално вграждане в БМВ), мога ли да въведа адрес във Верона примерно или милано и навигацията да го намери и да ме закара до там.
Може ли това допълнително вграждане на навигация да навреди до някакъв начин на колата?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Навигация за Е39
здравей колега, има много мултимедиини устроиства които се предлагат и като цяло превъзхождат по функции фабричните навигации при Е39, но аз лично несъм виждал поставено друго устроисво което да стои по-хубаво от оригиналното на колата. приблизително за същите пари може да се вземе втора употреба от друга Е 39 цял комплект навигационна система и да се монтира на твоята кола, така ще запазиш фабричния вид на колата и ще върши почти същата работа като афтърмаркет устроиствата.
Със сигурност това което ти предлагат Авител е добро,и ще ти го монтират професионално и качествено!Те са добри специалисти,познавам ги лично!
Но нищо не стои по-хубаво от оригиналната 16:9 навигация!
Има един ГОЛЯМ минус обаче (не че и тази която са ти предложили не може да я сполети същото ) и той е,че е страшно "харесвана" екстра,и не са малко хората които някоя сутрин им се е плакало пред вида на колата им,че даже и друго може да замине покрай нея!
Така че ако решиш да слагаш ориг.нави.....за да спиш спокойно трябва да подсигуриш гараж/охр паркинг......не че като я оставиш някъде за по бира време с приятели,няма пак да изчезне за секунди,ако не ти е пред погледа!
Но нищо не стои по-хубаво от оригиналната 16:9 навигация!
Има един ГОЛЯМ минус обаче (не че и тази която са ти предложили не може да я сполети същото ) и той е,че е страшно "харесвана" екстра,и не са малко хората които някоя сутрин им се е плакало пред вида на колата им,че даже и друго може да замине покрай нея!
Така че ако решиш да слагаш ориг.нави.....за да спиш спокойно трябва да подсигуриш гараж/охр паркинг......не че като я оставиш някъде за по бира време с приятели,няма пак да изчезне за секунди,ако не ти е пред погледа!
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Оригиналната навигация не е нищо особенно колега, преносимите такива с различни софтуери като посочения от теб Гармин са светлинни години напред, само като интерфейс дори. Нооо, визията на интериора с монитора отпред е нещо което много радва окото и какво и друго да сложиш там ще стои неестествено. И ако не държиш на съвременната шарения, рутирането и картата са приемливи, макар че картата се обновява веднъж в годината.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
topalov.t написа:Здравейте
Колега ето ти още едно решение. Тази джаджа на външен вид много се доближава до оригинала, а има много повече функции от нея.
http://www.youtube.com/watch?v=GMqFprQYRsQ&NR=1
Ето и вградено в Е46, заедно с впечатленията от нея.
viewtopic.php?f=34&t=229269

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Заради бруталните кражби никога няма да си сложа навигация
Даваш сумати пари и после само трепериш.....докато не ти я откраднат
Колега, помисли дали си заслужава да я мислиш постоянно

Колега, помисли дали си заслужава да я мислиш постоянно

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колега ето и тук може да видиш какво предлагат за 1100лв
viewtopic.php?f=63&t=237368
viewtopic.php?f=63&t=237368
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Преди да предлагате каквито и да е вариянти различни от ОЕМ навигацията, колегата трябва задължително да каже дали е с MID, защото ако е така, просто не се сещам къде ще го сложи. Освен ако няма да му трябва вече
.
П.П. По принцип съм фен на Dynavin-а, защото за мен той има най-близката до оригиналната светлина, форма и копчелъци, но наистина какво правим с MID-а? Повечето функции ще му бъдат извзети, ама програмирането на печицата и вентилацията къде отива
?

П.П. По принцип съм фен на Dynavin-а, защото за мен той има най-близката до оригиналната светлина, форма и копчелъци, но наистина какво правим с MID-а? Повечето функции ще му бъдат извзети, ама програмирането на печицата и вентилацията къде отива

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Това може да ти помогне
.

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
да , ама новите устроиства са тъчскриин брато! тъчскриин! 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колеги някой няма ли да се жертва да си сложи ДИНАВИН и да сподели как е? Да повлече крак както се казва
От Е46 раздела има вече няколко колеги но те са различни и няма преки наблюдения върху модела за Е39 който се предлага.

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Е тоя колега е монторал Hualingan,който е много по добър от dynavin
Даже екрана на първия е по-голям
Лично на мен,ми харесва.И всичко си има.
http://www.bmwfaq.com/f152/mas-fotos-pu ... =hualingan
п.с.Ако някой има нужда от превод....да каже
Даже екрана на първия е по-голям
Лично на мен,ми харесва.И всичко си има.
http://www.bmwfaq.com/f152/mas-fotos-pu ... =hualingan
п.с.Ако някой има нужда от превод....да каже
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Колега дай нещо линк на производител, на търговец да видим какво има в него! На мен ми се струва че това си е динавин
Само че от тия дето слагат в Е46. И защо е по добър от динавина? Какви екстрички има в него?
п.п.Поствам една снимка която имам на динавин от преди година, тая навигация си е точно копие на динавина.

Сега гледам че съм в грешка. В тази тема съм гледал мнения и за двете и съм свали снимки като съм мисел че е от динавин. viewtopic.php?f=35&t=217655&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+dvd
И все пак по какво се различават? Или са еднакви и е въпрос на вкус?

п.п.Поствам една снимка която имам на динавин от преди година, тая навигация си е точно копие на динавина.

Сега гледам че съм в грешка. В тази тема съм гледал мнения и за двете и съм свали снимки като съм мисел че е от динавин. viewtopic.php?f=35&t=217655&hilit=%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+dvd
И все пак по какво се различават? Или са еднакви и е въпрос на вкус?

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2