Въпрос за вакуум на м52

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за вакуум на м52

Мнение от ivan_krilov » 06 Мар 2011, 19:21

Здравейте Колеги! Колата е Е39 с М52Б28 мотор, с газов инжекцион БРЦ. Така съм я купил, но забелязах едва вчера, че поради някаква причина вакуумният регулатор на налягането на горивото на рейката на бензиновите дюзи е без маркуче. Също така свободна е и една тръбичка под маркучите за парното към купето. Явно газаджиите са го махнали поради някаква причина, а са пробили колектора на ново място и си ползват вакум от там. Интересува ме къде трябва да е другия край на маркучето от регулатора на налягането, както и от този между тръбите на парното към купето. Мерси предварително!
П.С. За пробата снадих двете вакуумчета(ако второто е такова,де) и резултатът е по-стабилна работа на бензин и завишени обороти(около 1000) и още по-високи обороти на газ ( около1500 )

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за вакуум на м52

Мнение от mfandakov » 06 Мар 2011, 19:48

Тази тръбичка под тръбите за парното (говориш за пластмасовата част която стои под тръбите или за гумената тръбичка от към смукателните тръби)Тази тръбичка е заложена за колите без климатроник по нея с помоща на вакума се обдухват два сензора който се намират в над краката на водача и на пасажера.Почти съм сигурен че при теб тази пластмасовата част въобще не е пробита .Можеш да провериш дали го има този сензор ако свалиш капака който се намира над краката на пасажера зад жабката http://www.bmw-planet.com/diagrams/rele ... 007086.png
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 07 Мар 2011, 17:59

Значи става въпрос за пластмасова тръбичка между две от трите водни магистрали към купето, но принципно ми е по-важно регулаторът на горивото на рейката на инжекторите откъде взима вакуум. Нещо в Realoem-a ми се стори под всмукателния колектор, непосредствено след дросела, но може и да бъркам, а и нищо не намирам при мен. Е не, че съм свалял колектора, де!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 19 Мар 2011, 12:27

Днес най-накрая ми остана време да поразглобя и каква беше мойта изненада, когато под всмукателния колектор намерих два отворени вакуума, т.е. тръбичките от тях липсваха! Естествено, проблемът с нестабилните обороти и гаснене на празен ход се оправиха, т.е. това, което два елкона не можаха! Единия вакуумен път свързах с регулатора, а другия затапих. Смених и О-пръстена на темп. датчик, че нещо играеше в гнездото. Първите ми впечатления са доста добри, само се наблюдава едно завишаване на оборотите при загрял мотор. Това вече би трябвало да излезе на диагностика от какво се получава. Ако някой има идея за читаво място във Варна да казва :D А ето и снимка как изглежда отдолу, ако на някой му се наложи. Тези двете, малките тръбички при мен се оказаха отпушени!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E39