Проблем , блокират предните колела.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем , блокират предните колела.
Здравейте,
Какъв може да е проблема колата е E39 96 г. Получава се за втори път като оставя колата известно време ес оправя.
Забелязах , че преди да блокират колелата на цяло , като натисна съединителя да сменям скороста колата се спъва и така....
Някой може ли да помогне от къде идва този проблем и скъпо ли ще ми излезе евентуалния ремонт?
Благодаря!
Какъв може да е проблема колата е E39 96 г. Получава се за втори път като оставя колата известно време ес оправя.
Забелязах , че преди да блокират колелата на цяло , като натисна съединителя да сменям скороста колата се спъва и така....
Някой може ли да помогне от къде идва този проблем и скъпо ли ще ми излезе евентуалния ремонт?
Благодаря!
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Проблем , блокират предните колела.
Проблема идва от задържащи спирачни апарати, от замърсяване, от ръжда по буталото на спирачния апарат или замърсена спирачна течност. След като я покараш няколко км, слез и намери коя джанта е най-нагрята, в това колело е проблема. Евтиният и временен вариант е сваляне и зачистване , другия вариант е подмяната.
Последна промяна boris на 03 Мар 2011, 20:37, променена общо 2 пъти

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
noexplode написа:Здравейте,
Благодаря!
за първи път чувам на БМВ да задържат спирачни апарати да ти огледат спирачните апарати буталцата за ръжда или язви и дали маншончетата не са скъсани и ако е наред там по скоро спирачни маркучи смени и спирачна течност
Барай шишарката Минкеее ....
- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е65 730d
- Мечтае да кара: IL
- Детайли за колата: няма-няма
ако можеш,паркирай колата вечерта без крачна спирачка,т.е. внимателно на ръчна.по този начин дисковете ще останат свободни.сутринта опитай да я бутнеш на ръка,и ако тръгне–сп.апарати.ако колата е от Германия или Австрия това се счита за нормално.ПРИМЕР:моята кола е от германия.когато я докараха стоя 2 дни без да я карам.когато я подкарах започна дасе чува едно ужасно пукане и стържене при натискане на спирачка.когато я вдигнахме–всеки един болт и гайка бяха ръждясали и клеясали,в това число и сп.апарати.почистихме,смазахме и раздвижихме буталата и......
.след това престъргах дисковете и 2год тръгвам и спирам "мазно ибезшумно".

Спешно си смени спирачните маркучи, защото вътре се "желират". Желателно е всички в едно със спирачната течност. Спирачните апарати едвали ще се сменят.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- briksy
- Потребител
-
- Кара: Е39 530d
- Мечтае да кара: X5
колега на 99% са маркучите при проблем със спирачките на Константин Величков 93 се занимават предимно със спирачни системи каквото и да е ще го оправят и са колеги...
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Chapai написа:Спешно си смени спирачните маркучи, защото вътре се "желират". Желателно е всички в едно със спирачната течност. Спирачните апарати едвали ще се сменят.
Колегата е прав, и аз съм за спирачни мъркучи, както каза колегата те се разлагат и така налягането на спирачното масло не може да се върне след като пуснеш спирачката и цилиндите остават отворени т.е натискат накладките и така те задържат и дисковете ти загряват, много е вероятно вече да си прегрял и накладки и дискове и в последствие да смениш и тях. Не е исключен и вариянта за клеясали спирачни цилиндри. Успех

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
**Novobraneca написа:Chapai написа:Спешно си смени спирачните маркучи, защото вътре се "желират". Желателно е всички в едно със спирачната течност. Спирачните апарати едвали ще се сменят.
Колегата е прав, и аз съм за спирачни мъркучи, както каза колегата те се разлагат и така налягането на спирачното масло не може да се върне след като пуснеш спирачката и цилиндите остават отворени т.е натискат накладките и така те задържат и дисковете ти загряват, много е вероятно вече да си прегрял и накладки и дискове и в последствие да смениш и тях. Не е исключен и вариянта за клеясали спирачни цилиндри. Успех
Колега и аз съ за маркучите, ако искаш сам да провериш, дигаш колата на крик, виждаш кое колело задържа, вадиш колелото и леко поразвиваш пробката за обезвадушаване, колкото да поизпусне налягането, и пак затягаш. Ако след тази операция веднага отпусне (пробваш на ръка) проблема е 100% в маркучите, а ако не, спирачните апарати...
SteveSR

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
Колега не знам колко ще съм ти полезен,ама на комшията, той кара Е36 1.6i мисля че е 93година ,при него се получи същия проблем -блокиране на предните колела.Като тръгне и има няма 1км и почва да спира ,както казваш ти при превключване на скоростите намалява.Около 1 месец по сервизи, смяна на спирачни апарати предни ,серво ,abs с помпата на спирачките и все същата работа.Тогава един майстор го пита какво точно е сменял преди да стане това и се оказва стоп машинката която стои на педала на спирачката.Неговата не работила,в смисъл стоповете светят постоянно и той я е сменил с друга но не за BMW,когато сложили такава каквато трябва вс.е ок.Надявам се да съм ти бил полезен... 

Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
9 мнения
• Страница 1 от 1