Проблем , блокират предните колела.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем , блокират предните колела.

Мнение от noexplode » 02 Мар 2011, 17:13

Здравейте,
Какъв може да е проблема колата е E39 96 г. Получава се за втори път като оставя колата известно време ес оправя.
Забелязах , че преди да блокират колелата на цяло , като натисна съединителя да сменям скороста колата се спъва и така....
Някой може ли да помогне от къде идва този проблем и скъпо ли ще ми излезе евентуалния ремонт?
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Проблем , блокират предните колела.

Мнение от boris » 02 Мар 2011, 20:38

Проблема идва от задържащи спирачни апарати, от замърсяване, от ръжда по буталото на спирачния апарат или замърсена спирачна течност. След като я покараш няколко км, слез и намери коя джанта е най-нагрята, в това колело е проблема. Евтиният и временен вариант е сваляне и зачистване , другия вариант е подмяната.
Последна промяна boris на 03 Мар 2011, 20:37, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 02 Мар 2011, 22:20

noexplode написа:Здравейте,
Какъв може да е проблема колата е E39 96 г. Получава се за втори път като оставя колата известно време ес оправя.
Забелязах , че преди да блокират колелата на цяло , като натисна съединителя да сменям скороста колата се спъва и така....
Някой може ли да помогне от къде идва този проблем и скъпо ли ще ми излезе евентуалния ремонт?
Благодаря!

за първи път чувам на БМВ да задържат спирачни апарати да ти огледат спирачните апарати буталцата за ръжда или язви и дали маншончетата не са скъсани и ако е наред там по скоро спирачни маркучи смени и спирачна течност
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е65 730d
Мечтае да кара: IL
Детайли за колата: няма-няма

Мнение от knivanov » 03 Мар 2011, 11:44

ако можеш,паркирай колата вечерта без крачна спирачка,т.е. внимателно на ръчна.по този начин дисковете ще останат свободни.сутринта опитай да я бутнеш на ръка,и ако тръгне–сп.апарати.ако колата е от Германия или Австрия това се счита за нормално.ПРИМЕР:моята кола е от германия.когато я докараха стоя 2 дни без да я карам.когато я подкарах започна дасе чува едно ужасно пукане и стържене при натискане на спирачка.когато я вдигнахме–всеки един болт и гайка бяха ръждясали и клеясали,в това число и сп.апарати.почистихме,смазахме и раздвижихме буталата и...... :lalala: .след това престъргах дисковете и 2год тръгвам и спирам "мазно ибезшумно". :clap: :clap: :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 03 Мар 2011, 12:12

Спешно си смени спирачните маркучи, защото вътре се "желират". Желателно е всички в едно със спирачната течност. Спирачните апарати едвали ще се сменят.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d
Мечтае да кара: X5

Мнение от briksy » 03 Мар 2011, 18:08

колега на 99% са маркучите при проблем със спирачките на Константин Величков 93 се занимават предимно със спирачни системи каквото и да е ще го оправят и са колеги...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 03 Мар 2011, 18:18

Chapai написа:Спешно си смени спирачните маркучи, защото вътре се "желират". Желателно е всички в едно със спирачната течност. Спирачните апарати едвали ще се сменят.

Колегата е прав, и аз съм за спирачни мъркучи, както каза колегата те се разлагат и така налягането на спирачното масло не може да се върне след като пуснеш спирачката и цилиндите остават отворени т.е натискат накладките и така те задържат и дисковете ти загряват, много е вероятно вече да си прегрял и накладки и дискове и в последствие да смениш и тях. Не е исключен и вариянта за клеясали спирачни цилиндри. Успех ;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 04 Мар 2011, 14:04

**Novobraneca написа:
Chapai написа:Спешно си смени спирачните маркучи, защото вътре се "желират". Желателно е всички в едно със спирачната течност. Спирачните апарати едвали ще се сменят.

Колегата е прав, и аз съм за спирачни мъркучи, както каза колегата те се разлагат и така налягането на спирачното масло не може да се върне след като пуснеш спирачката и цилиндите остават отворени т.е натискат накладките и така те задържат и дисковете ти загряват, много е вероятно вече да си прегрял и накладки и дискове и в последствие да смениш и тях. Не е исключен и вариянта за клеясали спирачни цилиндри. Успех ;)

Колега и аз съ за маркучите, ако искаш сам да провериш, дигаш колата на крик, виждаш кое колело задържа, вадиш колелото и леко поразвиваш пробката за обезвадушаване, колкото да поизпусне налягането, и пак затягаш. Ако след тази операция веднага отпусне (пробваш на ръка) проблема е 100% в маркучите, а ако не, спирачните апарати...
SteveSR
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 07 Мар 2011, 19:11

Колега не знам колко ще съм ти полезен,ама на комшията, той кара Е36 1.6i мисля че е 93година ,при него се получи същия проблем -блокиране на предните колела.Като тръгне и има няма 1км и почва да спира ,както казваш ти при превключване на скоростите намалява.Около 1 месец по сервизи, смяна на спирачни апарати предни ,серво ,abs с помпата на спирачките и все същата работа.Тогава един майстор го пита какво точно е сменял преди да стане това и се оказва стоп машинката която стои на педала на спирачката.Неговата не работила,в смисъл стоповете светят постоянно и той я е сменил с друга но не за BMW,когато сложили такава каквато трябва вс.е ок.Надявам се да съм ти бил полезен... :bchug:
Поздрави!
Николай Кадийски

Назад към E39