Помощ за грешки от ДИС

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Помощ за грешки от ДИС

Мнение от mmc » 19 Фев 2011, 21:20

Здравейте колеги,
Днес пътувах няколко часа във доста влажно време и по едно време педала на газта тотално отказа. И друг път ми се е случвало и знам, че проблема не е във самия педал , а във окъсяване покрай дебитомера. Откачих му буксата и се прибрах. Закачих я на ДИС и, разбира се, имаше грешка във него, и то точно за окъсяване, поне доколкото мога да я интерпретирам аз:
Clipboard03.jpg

Това което ме озадачи, беше че имаше грешка и в АСЦ, която за първи път я виждам:
Clipboard01.jpg

Интересното е че според информацията, тази грешка не се е случвала от 86 паления, което значи че е била доста отдавна и нямам информация точно какви са били обстоятелствата.
Почти съм сигурен, че утре когато колата изсъхне, ще си е наред подаването на газ. Във сухо време не съм имал никога такива проблеми. Явно е, че ще трябва да се гледат кабелите на дебитомера...
Молбата ми към вас е да ме насочите как точно да процедирам, както и със по компентентно интерпретиране на тези грешки, ако някой от вас се е сблъсквал с тях и знае някакви специфики.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: Помощ за грешки от ДИС

Мнение от turbo » 20 Фев 2011, 22:10

Първата грешка може да е причинена и от откачането на дебитомера понеже казва "Open or Short circuit...".
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E39