Проблем с ТОЦИТЕ и ДСЦ при дъжд или сняг

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Проблем с ТОЦИТЕ и ДСЦ при дъжд или сняг

Мнение от pricheska » 22 Яну 2011, 2:58

Здравейте на всички :) Имам нужда от съвет по един проблем, който е: Когато времето е влажно и докато си карам на 3 пъти вече ми се случва в движение да ми светне ДСЦ на таблото за около 5 секунди. В същото време изгасва навигацията и радиото и след няколко секунди отново светва всичко. Забелязах, че това се случва, когато карам на дъжд и заедно с гасненето на целия борд(нави,радио...) ми светва лампичката за ДСЦ ... Какъв може да е проблема и каква е връзката между ДСЦ и това да "премигва тока" в купето :dunno: :dunno: :dunno:
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Re: Проблем с ТОЦИТЕ и ДСЦ при дъжд или сняг

Мнение от sub_eleven » 22 Яну 2011, 10:07

сигурно има някаква утечка по веригата - започни от датчиците.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 22 Яну 2011, 10:12

Може би проблем с алтернатора :|
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 22 Яну 2011, 13:21

sonic написа:Може би проблем с алтернатора :|

Ако алтернаторът е тръгнал, мисля че проблемът нямаше да се явявя толкова рядко, за толкова кратко време, и както колегата нарочно ни насочва - при дъжд. :roll: Пък ако е заминал, след 10 минути каране и си дотам, независимо от времето, и после няма да имаш ток и за едно диодче даже. Според мен на някой датчик му се е затрило уплътнението, и при влажно време прави утечка. :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 22 Яну 2011, 13:49

goguma написа:
sonic написа:Може би проблем с алтернатора :|

Ако алтернаторът е тръгнал, мисля че проблемът нямаше да се явявя толкова рядко, за толкова кратко време, и както колегата нарочно ни насочва - при дъжд. :roll: Пък ако е заминал, след 10 минути каране и си дотам, независимо от времето, и после няма да имаш ток и за едно диодче даже. Според мен на някой датчик му се е затрило уплътнението, и при влажно време прави утечка. :dunno:

Това и на мен ми звучи най-логично. Колата я имам от 2 месеца и вчера ми го направи това за 3-ти път. ВИНАГИ го прави при дъжд. Когато си е сухо всичко си е ок. Първият път като го направи този номер, валеше дъжд..Аз седях в колат и четях книжката на колата, когато започнаха да премигват плафоните в колата, борд монитора се изключи и след 6-7 секунди всичко си светна. Другите 2 пъти беше в движение...ПАК на дъжд...Как да установя къде прави утечка? :dunno:
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 22 Яну 2011, 16:02

намери добър еладжия или сервиз и да ти проверят кабели които се мокрят.. и окъсяват според мен... много гаден проблем трябва да се види и за записана грешка, ако има трябва да се проверят кабелите на това от което е записана.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Назад към E39