525TDS - ремонт на глава
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
525TDS - ремонт на глава
Здравейте колеги,реших да си направя ремонт на двигателя М51 и в момента минах главата на шлайф,но се оказа че за да е права са я свалили с 0,40(4-ри десети).Та мисълта ми е някой знае ли на какво разтояние трябва да са потопени клапаните от лицето на главата след като се паснат да не направят проблем.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: 525TDS - ремонт на глава
iamatuning написа:Здравейте колеги,реших да си направя ремонт на двигателя М51 и в момента минах главата на шлайф,но се оказа че за да е права са я свалили с 0,40(4-ри десети).Та мисълта ми е някой знае ли на какво разтояние трябва да са потопени клапаните от лицето на главата след като се паснат да не направят проблем.
Маркерите на главата ако са изчезнали слагаи ремонтната гарнитура ,тя мисля е 1,87 мм.Стд гарнитурката е 1,68мм.
Ако не мериш кое колко искача и отнемаш,зада няма среща на газоразпределението с буталата.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Е колега пиши как си го решил, какво си правил! Така темата ще е завършена и като я намери някой с тъпсачката няма пак да пуска тема ами ще я прочете и ще знае.

- iamatuning
- младши ентусиаст
-
Самите клапани трябва да са на равно с лицето на главата или от 0,1 до 0,5мм по-навътре.Преди да се шлайфа една глава клапаните са на около това разтояние,за да може да се компенсира дадено износване и ако се наложи шлайф то той да се направи и клапаните само с леко припасване да станат.
А при мен незнаех понеже предишния собственик е отварял двигател и сто % е шлаифал главата,колко колко да е свалял поне 0,15мм и аз като я смъкнах и аз я шлайфах но с 0,40мм.Общо взето сме прескочили тези 0,5мм за които писах по-горе и се наложи да се пили стеблото на клапана за да дойде в нормите и да не надстърча над главата.
А при мен незнаех понеже предишния собственик е отварял двигател и сто % е шлаифал главата,колко колко да е свалял поне 0,15мм и аз като я смъкнах и аз я шлайфах но с 0,40мм.Общо взето сме прескочили тези 0,5мм за които писах по-горе и се наложи да се пили стеблото на клапана за да дойде в нормите и да не надстърча над главата.
- Alexander Alexandrov
- кандидат ентусиаст
-
iamatuning написа:Самите клапани трябва да са на равно с лицето на главата или от 0,1 до 0,5мм по-навътре.Преди да се шлайфа една глава клапаните са на около това разтояние,за да може да се компенсира дадено износване и ако се наложи шлайф то той да се направи и клапаните само с леко припасване да станат.
Не беше ли по лесно с ремонтна гарнитура?
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
Малко ме беше шубе и реших да се подсигуря.При по-обикновен ремонт примерно лек шлайф 1-2 десети и припасване на клапани става с ремонтна гарнитура,но при мен нещата отидоха много по-далеч.
7 мнения
• Страница 1 от 1