Възстановяване на airbag система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Възстановяване на airbag система
Здравейте, колата ми е 520i 02.97г. с общо четири въздушни възглавници (две отпред и две в предните врати). Колата е претърпявала удар отпред и са гърмели възглавниците на волана и на лявата врата. В момента са сменени с други, намерил съм и пиропатрона за шофьорската седалка. Въпросът ми е какво (и дали) е необходимо още за да заработи отново цялата система. Четох из другите теми, че имало и патрон при акумулатора - дали в моята кола има и как мога да го намеря? В скоро време ще ходя на диагностика да ми изчистят грешките, до колкото знам трябва и да се препрограмира модула, който управлява беговете. Дали изпускам нещо друго, понеже не ми се дават 100тина лева само за да ме върнат от сервиза? Последен въпрос - смятам да ида в Дару за диагностиката, дали таксуват допълнително за чистене на грешки и програмиране на модула на беговете, че да се приготвя психически? 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Възстановяване на airbag система
Модула за айрбеците се заключва ако при ПТП изкочи айрбег, трябва да се замени с нов, или да го свалиш и да го дадеш на някой да му изтрие краш дата-та.
В Дару ще ти предложат само нов на цена: 657лв което не е оферта.
Другия вариант е от морга да свалиш работещ модул със същия номер като твоя и да платиш след тест.
Намират се по 50-тина лева.
Ако имаш гръмнал пиропатрон до акумулатора, няма да има ток да запалиш.
В Дару всичко се заплаща колега, приготви се
Има колеги от форума които могат да ти свършат работа
В Дару ще ти предложат само нов на цена: 657лв което не е оферта.
Другия вариант е от морга да свалиш работещ модул със същия номер като твоя и да платиш след тест.
Намират се по 50-тина лева.
Ако имаш гръмнал пиропатрон до акумулатора, няма да има ток да запалиш.
В Дару всичко се заплаща колега, приготви се

Има колеги от форума които могат да ти свършат работа
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Retrofit написа:Има колеги от форума които могат да ти свършат работа
Например @Lacho може да помогне viewtopic.php?f=63&t=85543

Ще трябва да смениш и централата на Airbag-a(заключва се)....."пиропатрон" или шок бутон при акумулатора съм на 99% убеден,че нямаш....имат го по-новите Е39-ки!
И втория вариант който го практикуват много на Горубляне в София( МНОГО ОПАСЕН И НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ).....вместо airbag поставят необходимите с товар съпротивления и гасят лампата,но при удар
сещайте се сами!
В Дару ако отидеш за диагностика на Airbaga,ще ти кажат какво да смениш,и ще ти изтрият грешката за същите при за която са ти казали и за диагностика,НО ако грешката е ПОСТОЯННА,а тя е такава,не може да се изтрие и занули(изгасне) индикацията за airbag докато не бъде отстранена повредата!
И втория вариант който го практикуват много на Горубляне в София( МНОГО ОПАСЕН И НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ).....вместо airbag поставят необходимите с товар съпротивления и гасят лампата,но при удар

В Дару ако отидеш за диагностика на Airbaga,ще ти кажат какво да смениш,и ще ти изтрият грешката за същите при за която са ти казали и за диагностика,НО ако грешката е ПОСТОЯННА,а тя е такава,не може да се изтрие и занули(изгасне) индикацията за airbag докато не бъде отстранена повредата!
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
Благодаря за отговорите, ще се свържа с колегата Lacho, дано да успеем да спасим сегашния модул. Мислех, че подобни интервенции се правят и по официални сервизи, но явно не е така. Добре е, че все пак форума е голям и си има човек за всеки проблем
@meha: Затова и аз искам да оправя всички механични проблеми преди да отида за изчистване на грешката
Варианта със съпротивленията не е възможен за мен, тъй като искам да имам работещи възглавници, а не просто да изгасне лампата на таблото.

@meha: Затова и аз искам да оправя всички механични проблеми преди да отида за изчистване на грешката

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
а преди това може да се направи една диагностика,защото може и да няма краш дата записана 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Момчетааааааа,стига сте дрънкали глупости !!!
Това да не е Мерцедес ,че да записва краш дата........ Няма такова нещо при БМВ.
Чистите грешките и всичко си е ОК вече. Правено е многократно
Това да не е Мерцедес ,че да записва краш дата........ Няма такова нещо при БМВ.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
VRPerformance написа:а преди това може да се направи една диагностика,защото може и да няма краш дата записана
Това го има ама на по новите модели, мисля даже след 2006.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Илко вече ви каза как стоят нещата!!! сменят се беговете и пиропатрона занулява се грешката и това е
правено е многократно и няма проблеми.

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Ilko Ivanov написа:Момчетааааааа,стига сте дрънкали глупости !!!
Колега, говоря от личен опит, става въпрос за е39 530д, 2002 година, изкочиха два айрбег-а, сменихме ги, но грешката от централата не може да се изтрие.
Закарахме колата в Дару, там пробваха да изтрият грешката, не можаха, казаха: "че са гърмяли айрбеци и централата е заключена, трябва да се замени с нова. BMW AG не гарантират че централата ще сработи нормално след вече претърпяло ПТП, с цел сигурност се заключва, за да не се използва повторно и се налага подмяна с нова".
Това им бяха думите... Заменихме централата с друга със същия номер, от кола без ПТП и всичко беше ОК.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Retrofit написа:Ilko Ivanov написа:Момчетааааааа,стига сте дрънкали глупости !!!
Колега, говоря от личен опит, става въпрос за е39 530д, 2002 година, изкочиха два айрбег-а, сменихме ги, но грешката от централата не може да се изтрие.
Закарахме колата в Дару, там пробваха да изтрият грешката, не можаха, казаха: "че са гърмяли айрбеци и централата е заключена, трябва да се замени с нова. BMW AG не гарантират че централата ще сработи нормално след вече претърпяло ПТП, с цел сигурност се заключва, за да не се използва повторно и се налага подмяна с нова".
Това им бяха думите... Заменихме централата с друга със същия номер, от кола без ПТП и всичко беше ОК.
BMW AG никога няма да кажат на Дару Кар подобна глупост. Това си е тяхна измислица. Но звучи така доста ,, компетентно''....
Ако трябва да сме точни, даже БМВ препоръчват да се тества айрбега на всеки 2 години, ама Даруджиите не го знаят това.
Бяхме преди години им носили БМВ с Рекаро салон, бляха и се чудиха имат ли седалките датчик, работи ли не работи ли..
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Аз знам че няма краш дата затова им казах на момчетата да си направят първи диагностика и да се убедят самиsadex5 написа:VRPerformance написа:а преди това може да се направи една диагностика,защото може и да няма краш дата записана
Това го има ама на по новите модели, мисля даже след 2006.

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
Още по-добре тогава! Ще направим първо диагностиката
btw в Аутодата пише да се сменя модула ако беговете са гръмнали 3 пъти. И че ако се сменя, новия трябва да се програмира. Не се споменава нищо за чистене на краш-дата.

btw в Аутодата пише да се сменя модула ако беговете са гръмнали 3 пъти. И че ако се сменя, новия трябва да се програмира. Не се споменава нищо за чистене на краш-дата.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Триенето на краш дата не е официална услуга,тя се извършва с цел спестяване на пари за нов AIRBAG модул
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
То при Е39 не го записва точно краш дата а нещо от сорта на вътрешна грешка в модула на еърбега и само натрупва грешки и не иска да ги трие
Барай шишарката Минкеее ....
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2