Задна духалка ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Задна духалка ?
Здравейте ,защо от задната духалка не може да изкара топъл въздух?Моята е от модела който от дясната врътка има червено и синьо ,отзад има буксичка която е включена и прекъсвача си включва и изключва(ама какво?),лявата е затворено и отворено.Не съм мерил дали идва ток до буксата.Благодаря на всички.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Задна духалка ?
Aз също се питам за този ?.... при мен преди 3 години си духаше топло, а сега не. Тествал съм всичко със софт, и всичко си дава показания, че работи... но топлото го няма!
Явно някоя клапа отпред е нещо откачена или счупена на затворено...., но табло няма да разглобявам заради този проблем.

Явно някоя клапа отпред е нещо откачена или счупена на затворено...., но табло няма да разглобявам заради този проблем.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
LUCIFER'S написа:Явно някоя клапа отпред е нещо откачена или счупена на затворено...., но табло няма да разглобявам заради този проблем.
имаше в youtube един клип наскоро,ако някой не е свалял табло на Е39,да го гледа и да се отказва преди да е почнал

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
На мен ми е интересно какво командва това това ключе,има май доста като нас но явно никой не го е оправил.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
I.V.G. написа:На мен ми е интересно какво командва това това ключе,има май доста като нас но явно никой не го е оправил.
kak какво.. клапа командва..., но аз лично за този проблем табло не пипвам

- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Колеги не се притеснявайте! Така си е направена колата, да духа студено! Преди месец се ровех за охладителната система и ми попадна диаграма на която е показано от какъв въздух се подава и може да се подава от всяка духалка! Ще е опитам да я намеря пак диаграмата и да я кача!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
ivaylo_shack написа:Колеги не се притеснявайте! Така си е направена колата, да духа студено! Преди месец се ровех за охладителната система и ми попадна диаграма на която е показано от какъв въздух се подава и може да се подава от всяка духалка! Ще е опитам да я намеря пак диаграмата и да я кача!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=99 а това какво е ?
То като цяло аз разлика в топлото не намирам кой знае колко, като работеше и сега когато не работи....
при преместване на потенциометъра на задната духалка на позиция топло-трябва да духа топло,на тези които нямата тази опция,обдухва само студено и още по-студено при климатик 
Изобщо си нямам на представа как става врътка да духа топло и отзад........предполагам че трябва да има още една клапа отпред в корпуса на парното,която да подава поток топъл въздух и назад

Изобщо си нямам на представа как става врътка да духа топло и отзад........предполагам че трябва да има още една клапа отпред в корпуса на парното,която да подава поток топъл въздух и назад

- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
духа си и топло и студено, затова е дясното копче, даже може да го регулираш със средно положение да не духа толкова топло примерно.
Без значение от сезона (лято/зима) тази тема се появява периодично във форума и почва едно безкрайно гадаене и предположения за нещо което е написано ясно и точно в упътването за автомобила
1. Температурата на въздуха към задните седалки може да се регулира САМО ако на задната духалка има и двете врътки (от дясната)
2. Температурата на въздуха към задните седалки може да се регулира САМО в рамките на температурата зададена от врътката на централната духалка на таблото по средата между двете духалки (топло/студено) т.е. температурата назад може да се регулира към по-ниска от тази зададена от централната духалка, т.е. да пуска студен въздух от вън, но не и към по-висока от тази която е зададена от врътката отпред.
Ако врътката на централната решетка на таблото отпред е завъртяна на студено (синьо) дори и да завъртите врътката на задната духалка на топло (червено) няма да пусне топъл въздух защото явно ползва отклонение от същата тръба ...

PS Понякога, когато климатика е на AUTO и електрониката реши да промени потока на въздуха само в посока към краката, почти се прекъсва потока на въздуха към централните духалки на таблото и на централната конзола за задните седалки и от там престава да духа изобщо (или поне не се забелязва)

1. Температурата на въздуха към задните седалки може да се регулира САМО ако на задната духалка има и двете врътки (от дясната)
2. Температурата на въздуха към задните седалки може да се регулира САМО в рамките на температурата зададена от врътката на централната духалка на таблото по средата между двете духалки (топло/студено) т.е. температурата назад може да се регулира към по-ниска от тази зададена от централната духалка, т.е. да пуска студен въздух от вън, но не и към по-висока от тази която е зададена от врътката отпред.
Ако врътката на централната решетка на таблото отпред е завъртяна на студено (синьо) дори и да завъртите врътката на задната духалка на топло (червено) няма да пусне топъл въздух защото явно ползва отклонение от същата тръба ...

PS Понякога, когато климатика е на AUTO и електрониката реши да промени потока на въздуха само в посока към краката, почти се прекъсва потока на въздуха към централните духалки на таблото и на централната конзола за задните седалки и от там престава да духа изобщо (или поне не се забелязва)
- maloumnik
- Потребител
-
- Кара: E39 M51D25
Е, да, но тук става въпрос за кола с копче за регулиране на температурата отзад, което не променя нищо, и както и да се завърти - все духа студено. Поне при мен е така, разглобявал съм го, вътре има едно потенциометърче, мерил съм го...има си нормални стойности, напред има верига и въпреки това - нищо не се променя от него.
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
Тази вечер си играх как ли не с врътките и преднните и със задните и пак си духа студено .От тук се вижда че клапите са 6 колкото са функциите на контролния панел,значи няма отделна клапа.http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... condition/Този въздуховод покрай скоростия лост ли минава и този потенциометер при мен е на лявото колело, а би трябвало да е на дясното където е синьото и червеното.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
I.V.G. написа:Тази вечер си играх как ли не с врътките и преднните и със задните и пак си духа студено .От тук се вижда че клапите са 6 колкото са функциите на контролния панел,значи няма отделна клапа.http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... condition/Този въздуховод покрай скоростия лост ли минава и този потенциометер при мен е на лявото колело, а би трябвало да е на дясното където е синьото и червеното.
6 клапа мисля, че е нашата болест... даже стои захранването й малко по назад и по-надолу от таралежа ( това е по спомен като си сменях таралежа, там видях, че има клапа.... )
От там минава... виж ми предното мнение и линка... И на двете врътки има кабелчета... като на дясното е за топло/студено- потенциометър, а на лявата врътка при мене като я завъртам има някакво ключе цъка и освен това затваря клапата отзад
Последна промяна LUCIFER'S на 07 Яну 2011, 22:50, променена общо 3 пъти
Аз бих препоръчал да проверите следното:
1 Дали и долу от тръбите под предните седалки се регулира температурата в зависимост от тази която е зададена отпред
2. Изключете бутона AUTO на климатика, затворете клапите към челното стъкло и краката и пуснете въздуха само през средните духалки да видим какво е положението
3. Проверете когато са затворени духалките за отоплението отзад (от лявата врътка) дали започва да духа по-силно от предната духалка (да се товари вентилатора)
1 Дали и долу от тръбите под предните седалки се регулира температурата в зависимост от тази която е зададена отпред
2. Изключете бутона AUTO на климатика, затворете клапите към челното стъкло и краката и пуснете въздуха само през средните духалки да видим какво е положението
3. Проверете когато са затворени духалките за отоплението отзад (от лявата врътка) дали започва да духа по-силно от предната духалка (да се товари вентилатора)
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
tsb_bg написа:Аз бих препоръчал да проверите следното:
Проверявано е братче.... а и вече не искам да се занимавам/мисля с/за такива въшкави истории, че много ме нервират и си намразвам колата...
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3