Добавка за масло ,препоръки!?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Добавка за масло ,препоръки!?

Мнение от CONAN » 31 Дек 2010, 16:10

Имам неприятен теч между двг и скоростната кутия(маслото е от двигателя) ,според майстора е от семеринга на коляновия вал.
Подмяната и засега е мисия невъзможна за това се замислих за някоя добавка за спиране на теча .
Колата е 530и 2001 М54 ,маслото е 0w40 на бмв, но не знам дали е читава работата с тез добаваки ,да не се скапи нещо!!!
Давайте идей и съвети ,ще съм ви благодарен от сърце. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Re: Добавка за масло ,препоръки!?

Мнение от bili1 » 31 Дек 2010, 16:42

Добавки има доста колега,но аз така бях сложил на старата ми 520i-ска масло 0w 40 Castrol и му дойде бая рядко и почнаха да се чуват повдигачите (чукаха) отидох в сервиза в които ми смениха маслото и те ми викат да не съм бил луд да махам това масло толкова пари съм бил дал за него и ме посъветваха да сложа добавка за масло да го посгъсти малко сложихме добавка мисля,че беше на една бая известна английска фирма нещо с P.. започваше не съм сигурен та сложихме добавката сгъсти маслото и след 2 часа усетих как двигателя някак си заглъхна и започна като да се мъчи взе да тресе настъпя педала на газта докрай на свободна обортомера едвам едвам скача абе ужас отидох смених маслото сложих му 10W40 и всичко заспа,та не съм доволен от тия добавки патил съм! :yes:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 31 Дек 2010, 17:33

CONAN написа:Имам неприятен теч между двг и скоростната кутия(маслото е от двигателя) ,според майстора е от семеринга на коляновия вал.
Подмяната и засега е мисия невъзможна за това се замислих за някоя добавка за спиране на теча .
Колата е 530и 2001 М54 ,маслото е 0w40 на бмв, но не знам дали е читава работата с тез добаваки ,да не се скапи нещо!!!

Най добрата добавка е номер 5 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
Кое му е толкова невъзможното .....
73лв. за семеринга и още около 80-120лв за смяната,3-4 часа е цялата галимация и си решаваш проблема по европейски ;)

Потребител
Аватар
Кара: bmw 520i

Мнение от mtiholov » 01 Яну 2011, 16:32

определено ремонт , това с добавките го отпиши категорично ,патил съм и аз с тея добавки !!!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 01 Яну 2011, 17:54

Най добрата добавка е номер 5 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
Кое му е толкова невъзможното .....
73лв. за семеринга и още около 80-120лв за смяната,3-4 часа е цялата галимация и си решаваш проблема по европейски

А питаш ли го човека дали ги има в момента тези 200 лв ?
Не вярвам да не знае че това е европейският начин за отстраняване на повреда.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 01 Яну 2011, 18:05

не се занимавайте с глупости.... добавките за маслата се ползват за други работи, но не и за теч.... Илко ви е казал какво е най добре за теч, защото ако запуши теча добавката гаранция, че ще запуши и където не трябва- първо повдигачите и т.н.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Яну 2011, 18:15

ivoo написа:А питаш ли го човека дали ги има в момента тези 200 лв ?

Колега,аз ако нямам 200лв за такъв текущ ремонт,няма да си купя Е39 530i,а ще си взема някаква по-евтина кола.
Точно заради хора с такова мислене форума е пълен с теми за проблеми по колите ни .

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 01 Яну 2011, 18:28

Ilko Ivanov написа:

Колега,аз ако нямам 200лв за такъв текущ ремонт,няма да си купя Е39 530i,а ще си взема някаква по-евтина кола.
Точно заради хора с такова мислене форума е пълен с теми за проблеми по колите ни .

Илкоооо, ти като шеф на сервиз, кажи ми честно, колко побългарявания си виждал по БМВ :lol: Ама дето ти е идвало да му смъкнеш номерата и да го спреш от движение.......
Бас държа че има хора, дето не ги бърка че и маслото от казанчето на хидравликата тече по динамото, и се чудят какви ли не зверски скоби да сложат за да не се бръкнат 200 лв......
Последна промяна sadex5 на 01 Яну 2011, 18:37, променена общо 1 път

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Яну 2011, 18:35

sadex5 написа:Илкоооо, ти като шеф на сервиз, кажи ми чесно, колко побългарявания си виждал по БМВ :lol: Ама дето ти е идвало да му смъкнеш номерата и да го спреш от движение.......
Бас държа че има хора, дето не ги бърка че и маслото от казанчето на хидравликата тече по динамото, и се чудят какви ли не зверски скоби да сложат за да не се бръкнат 200 лв......

Обмислям да започна правя снимки на такива бисери,и да ги пускам тук да се посмеем :mhihi:
Но със сигурност ще има колеги от форума които ще се засегнат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 01 Яну 2011, 19:28

Нов семеринг,не се излагай с тия добавки!

П.С Ама верно има много хора дето като им видя колите,и ми идва да им сваля номерата :mhihi:
Изображение

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 01 Яну 2011, 21:00

Ilko Ivanov написа:

Знам много добре кой е европейският начин за решаване на проблема ,но се свежда до свободно време ,което в момента нямам.
Питам за времено решение ,защото е най малкото неприятно като спреш някъде да има капки от масло по земята .
Темата е за конкретно нещо (т.е. добавката решение ли е) а се получават едни дискусий не ти е работа:
-200 лева , 530и караш а питаш за добавка,сваляне на номера..,..........взех да съжалявам ,че съм пуснал тема.
Все пак благодаря за отговорите, :bchug:
Последна промяна CONAN на 01 Яну 2011, 22:51, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 01 Яну 2011, 21:11

Колега Конан, никой не е искал да те засегне или нещо подобно.... Просто искаме ,, да ти избием'' от главата идеята за добавка и да ти помогнем с добра идея за теб и добра за колата ти :lol:
Аз съм също второ поколение механик и инженер и мога само да ти кажа, че теча не е голям проблем, проблема е от това че да кажем ще ти отиде диска на съединителя и други такива. Тоест последствията са по тежки, а не самата естетика на системата !!!!
А ако колата ти трябва всеки ден, просто вземи една рентарка и джиткай два дни и си готов......Хем една ревизия на съединителя ще си направиш..

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 01 Яну 2011, 22:07

CONAN написа:Знам много добре кой е евопейският начин за решаване на проблема ,но се свежда до свободно време ,което в момента нямам.
Питам за времено решение ,защото е най малкото неприятно като спреш някъде да има капки от масло по земята .
Темата е за конкретно нещо (т.е. добавката решение ли е) а се получават едни дискусий не ти е работа:
-200 лева , 530и караш а питаш за добавка,сваляне на номера..,..........взех да съжалявам ,че съм пуснал тема.
Все пак благодаря за отговорите, :bchug:

Извинявай много ако съм те засегнал :bowdown:
Конретния отговор е : СПОРЕД МЕН по-добре не слагай добавки. Щом е въпрос на време,по-добрия вариант е да я караш така още известно време отколкото да слагаш разни глупости в маслото.
Още веднъж се извинявам :oops:

8910 фен
Аватар

Мнение от CONAN » 01 Яну 2011, 22:50

:bchug: :wave: мир да има ,живи и здрави през новата година.
Заключвайте я ако прецените.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 02 Яну 2011, 2:37

CONAN написа:Имам неприятен теч между двг и скоростната кутия(маслото е от двигателя) ,според майстора е от семеринга на коляновия вал.

Еми като за начало е хубаво да го смениш с 10w40 ;)
А и често забелязвам как на тия стари коли вече им слагате 0w30, 0w40...
Еми извинявайте ама то производителя си го казва...по-спомен беше 0w30 e до 60 000км, 0w40 до 100 000, от там вече 5w40...
Иначе с добавки не се занимавай, най-много да ти излезе после солено!
Изображение

Следваща

Назад към E39