Добавка за масло ,препоръки!?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Добавка за масло ,препоръки!?
Имам неприятен теч между двг и скоростната кутия(маслото е от двигателя) ,според майстора е от семеринга на коляновия вал.
Подмяната и засега е мисия невъзможна за това се замислих за някоя добавка за спиране на теча .
Колата е 530и 2001 М54 ,маслото е 0w40 на бмв, но не знам дали е читава работата с тез добаваки ,да не се скапи нещо!!!
Давайте идей и съвети ,ще съм ви благодарен от сърце.
Подмяната и засега е мисия невъзможна за това се замислих за някоя добавка за спиране на теча .
Колата е 530и 2001 М54 ,маслото е 0w40 на бмв, но не знам дали е читава работата с тез добаваки ,да не се скапи нещо!!!

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Re: Добавка за масло ,препоръки!?
Добавки има доста колега,но аз така бях сложил на старата ми 520i-ска масло 0w 40 Castrol и му дойде бая рядко и почнаха да се чуват повдигачите (чукаха) отидох в сервиза в които ми смениха маслото и те ми викат да не съм бил луд да махам това масло толкова пари съм бил дал за него и ме посъветваха да сложа добавка за масло да го посгъсти малко сложихме добавка мисля,че беше на една бая известна английска фирма нещо с P.. започваше не съм сигурен та сложихме добавката сгъсти маслото и след 2 часа усетих как двигателя някак си заглъхна и започна като да се мъчи взе да тресе настъпя педала на газта докрай на свободна обортомера едвам едвам скача абе ужас отидох смених маслото сложих му 10W40 и всичко заспа,та не съм доволен от тия добавки патил съм! 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
CONAN написа:Имам неприятен теч между двг и скоростната кутия(маслото е от двигателя) ,според майстора е от семеринга на коляновия вал.
Най добрата добавка е номер 5 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
Кое му е толкова невъзможното .....
73лв. за семеринга и още около 80-120лв за смяната,3-4 часа е цялата галимация и си решаваш проблема по европейски

определено ремонт , това с добавките го отпиши категорично ,патил съм и аз с тея добавки !!!
Най добрата добавка е номер 5 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
Кое му е толкова невъзможното .....
73лв. за семеринга и още около 80-120лв за смяната,3-4 часа е цялата галимация и си решаваш проблема по европейски
А питаш ли го човека дали ги има в момента тези 200 лв ?
Не вярвам да не знае че това е европейският начин за отстраняване на повреда.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
не се занимавайте с глупости.... добавките за маслата се ползват за други работи, но не и за теч.... Илко ви е казал какво е най добре за теч, защото ако запуши теча добавката гаранция, че ще запуши и където не трябва- първо повдигачите и т.н.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
ivoo написа:А питаш ли го човека дали ги има в момента тези 200 лв ?
Колега,аз ако нямам 200лв за такъв текущ ремонт,няма да си купя Е39 530i,а ще си взема някаква по-евтина кола.
Точно заради хора с такова мислене форума е пълен с теми за проблеми по колите ни .
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Ilko Ivanov написа:ivoo написа:А питаш ли го човека дали ги има в момента тези 200 лв ?
Колега,аз ако нямам 200лв за такъв текущ ремонт,няма да си купя Е39 530i,а ще си взема някаква по-евтина кола.
Точно заради хора с такова мислене форума е пълен с теми за проблеми по колите ни .
Илкоооо, ти като шеф на сервиз, кажи ми честно, колко побългарявания си виждал по БМВ

Бас държа че има хора, дето не ги бърка че и маслото от казанчето на хидравликата тече по динамото, и се чудят какви ли не зверски скоби да сложат за да не се бръкнат 200 лв......
Последна промяна sadex5 на 01 Яну 2011, 18:37, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
sadex5 написа:Илкоооо, ти като шеф на сервиз, кажи ми чесно, колко побългарявания си виждал по БМВАма дето ти е идвало да му смъкнеш номерата и да го спреш от движение.......
Бас държа че има хора, дето не ги бърка че и маслото от казанчето на хидравликата тече по динамото, и се чудят какви ли не зверски скоби да сложат за да не се бръкнат 200 лв......
Обмислям да започна правя снимки на такива бисери,и да ги пускам тук да се посмеем

Но със сигурност ще има колеги от форума които ще се засегнат.
Нов семеринг,не се излагай с тия добавки!
П.С Ама верно има много хора дето като им видя колите,и ми идва да им сваля номерата
П.С Ама верно има много хора дето като им видя колите,и ми идва да им сваля номерата

- CONAN
- 8910 фен
-
Ilko Ivanov написа:ivoo написа:А питаш ли го човека дали ги има в момента тези 200 лв ?
Знам много добре кой е европейският начин за решаване на проблема ,но се свежда до свободно време ,което в момента нямам.
Питам за времено решение ,защото е най малкото неприятно като спреш някъде да има капки от масло по земята .
Темата е за конкретно нещо (т.е. добавката решение ли е) а се получават едни дискусий не ти е работа:
-200 лева , 530и караш а питаш за добавка,сваляне на номера..,..........взех да съжалявам ,че съм пуснал тема.
Все пак благодаря за отговорите,

Последна промяна CONAN на 01 Яну 2011, 22:51, променена общо 1 път
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега Конан, никой не е искал да те засегне или нещо подобно.... Просто искаме ,, да ти избием'' от главата идеята за добавка и да ти помогнем с добра идея за теб и добра за колата ти
Аз съм също второ поколение механик и инженер и мога само да ти кажа, че теча не е голям проблем, проблема е от това че да кажем ще ти отиде диска на съединителя и други такива. Тоест последствията са по тежки, а не самата естетика на системата !!!!
А ако колата ти трябва всеки ден, просто вземи една рентарка и джиткай два дни и си готов......Хем една ревизия на съединителя ще си направиш..

Аз съм също второ поколение механик и инженер и мога само да ти кажа, че теча не е голям проблем, проблема е от това че да кажем ще ти отиде диска на съединителя и други такива. Тоест последствията са по тежки, а не самата естетика на системата !!!!
А ако колата ти трябва всеки ден, просто вземи една рентарка и джиткай два дни и си готов......Хем една ревизия на съединителя ще си направиш..
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
CONAN написа:Знам много добре кой е евопейският начин за решаване на проблема ,но се свежда до свободно време ,което в момента нямам.
Питам за времено решение ,защото е най малкото неприятно като спреш някъде да има капки от масло по земята .
Темата е за конкретно нещо (т.е. добавката решение ли е) а се получават едни дискусий не ти е работа:
-200 лева , 530и караш а питаш за добавка,сваляне на номера..,..........взех да съжалявам ,че съм пуснал тема.
Все пак благодаря за отговорите,
Извинявай много ако съм те засегнал

Конретния отговор е : СПОРЕД МЕН по-добре не слагай добавки. Щом е въпрос на време,по-добрия вариант е да я караш така още известно време отколкото да слагаш разни глупости в маслото.
Още веднъж се извинявам

- CONAN
- 8910 фен
-

Заключвайте я ако прецените.
CONAN написа:Имам неприятен теч между двг и скоростната кутия(маслото е от двигателя) ,според майстора е от семеринга на коляновия вал.
Еми като за начало е хубаво да го смениш с 10w40

А и често забелязвам как на тия стари коли вече им слагате 0w30, 0w40...
Еми извинявайте ама то производителя си го казва...по-спомен беше 0w30 e до 60 000км, 0w40 до 100 000, от там вече 5w40...
Иначе с добавки не се занимавай, най-много да ти излезе после солено!

65 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5