Въпрос за охладителната система?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Въпрос за охладителната система?
Значи имам следното питане. Карам БМВ е39 525д комон реал 2001г. . Значи маркуча дебелия които излиза от казанчето на антифриза постоянно е мек, дори и когато колата е дигнала 90градуса, до колкото знам би трябвало да е твърд щом се създаде налягане , дори и при не работеща кола. Кажете да ли съм прави ли не ?!
Re: Въпрос за охладителната система?
Колега нека някой да даде газ а ти дръж маркуча, тогава прави налягане и маркуча става твърд, това си е съвсем нормално за което питаш, карай и не се притеснявай, а доколкото знам дизеловият мотор работи на по малко налягане на водната система от бензиновият
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
vladypetrov написа:Значи имам следното питане. Карам БМВ е39 525д комон реал 2001г. . Значи маркуча дебелия които излиза от казанчето на антифриза постоянно е мек, дори и когато колата е дигнала 90градуса, до колкото знам би трябвало да е твърд щом се създаде налягане , дори и при не работеща кола. Кажете да ли съм прави ли не ?!
не трябва да е много твърд... но и няма как да ти обясня колега колко да е твърд. на студена кола трябва да е мек и да няма никакво налягане вътре, даже обратното- като отвиеш капачката трябва да е създаден вакум. според мен си смени капачката на разширителното казанче! за да се застраховаш за опасенията си.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:vladypetrov написа:Значи имам следното питане. Карам БМВ е39 525д комон реал 2001г. . Значи маркуча дебелия които излиза от казанчето на антифриза постоянно е мек, дори и когато колата е дигнала 90градуса, до колкото знам би трябвало да е твърд щом се създаде налягане , дори и при не работеща кола. Кажете да ли съм прави ли не ?!
не трябва да е много твърд... но и няма как да ти обясня колега колко да е твърд. на студена кола трябва да е мек и да няма никакво налягане вътре, даже обратното- като отвиеш капачката трябва да е създаден вакум. според мен си смени капачката на разширителното казанче! за да се застраховаш за опасенията си.
Значи колега, когато я отвартам капачката когато колата е загряла от капачката се чува съскането което е когато има налягане, значи пипал съм маркучите на др коли и са тварти почти не можеш да ги стиснеш, докато при мен ако натисна повече мога да си сабера прастите с които натискам. Не знам да ли проблема е от капачката или някаде другаде.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Колега пробвай с капачката..А иначе,когато колата е изгасена трябва е мек маркуча,но на загряла кола трябва е трвърд 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
vladypetrov написа:
Значи колега, когато я отвартам капачката когато колата е загряла от капачката се чува съскането което е когато има налягане, значи пипал съм маркучите на др коли и са тварти почти не можеш да ги стиснеш, докато при мен ако натисна повече мога да си сабера прастите с които натискам. Не знам да ли проблема е от капачката или някаде другаде.
трябва да пипнеш маркуч на кола като твоята с такъв мотор... тогава направи съпоставка.... ти в случая с УЖ по-малкото налягане си по- добре от колкото тези със надути маркучи. това по-високото налягане при два еднакви двигателя без никакви проблеми може да се дължи и на калпав антифриз.... в случая този който надува системата е калпавия....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:vladypetrov написа:
трябва да пипнеш маркуч на кола като твоята с такъв мотор... тогава направи съпоставка.... ти в случая с УЖ по-малкото налягане си по- добре от колкото тези със надути маркучи. това по-високото налягане при два еднакви двигателя без никакви проблеми може да се дължи и на калпав антифриз.... в случая този който надува системата е калпавия....
Ами ако намеря кола със същия мотор като моя ще пробвам и ще видя. Мерси все пак за мненията!
7 мнения
• Страница 1 от 1