БМВ 520i -добра ли е?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 607 V6, Benz W211 V6

БМВ 520i -добра ли е?

Мнение от Bobi_IP » 27 Дек 2010, 20:08

Здравейте, колеги!
Весела Коледа на всички , много щастие и усмивки!
Решил съм да си сменям колата с баварец. Спрял съм се на 520i -дизел не искам :nono:
Та искам да ви попитам дали колата като цяло е сполучлив модел и по-точно двигателят!
И какво е vanus :)
Тепърва ще се запознавам с марката, така че не ми се смейте много :dunno:
Поздрави!

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: БМВ 520i -добра ли е?

Мнение от Ilko Ivanov » 27 Дек 2010, 23:59

За в бъдеще не се притеснявай да използваш този бутон Изображение преди да пускаш теми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: БМВ 520i -добра ли е?

Мнение от goguma » 28 Дек 2010, 0:17

Здравей, колега, и добре дошъл в сектата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ще ти кажа моето мнение, разбира се очаквам да ме оплюят, но все пак ще се изкажа :mhihi: За мен дизелите на БМВ са проблемни, добре си се спрял на бензинка като начало. Оттам нататък изборът е голям, много двигатели има, виждам си се спрял на 520-ка. Аз карам същата, но въпреки това преценката ми е обективна. Ще ти кажа, че 150 коня не са малко като цяло, но за тази кола не са и много /не знам какво си карал преди/, защото колата е тон и половина. Не очаквай ракета като ускорение, но със сигурност гарантирам, че двигателите м52б20 /тоест 2 литра 150 коня - 520и/, са доста по-безпроблемни и надеждни от 530и и нагоре. За м52б20 съществува поговорката "върви малко - гори много", и това е вярно, но пък за мен това е жесток двигател и смятам че няма да имаш ядове /все пак зависи и какъв индивид ще закупиш/. Вярно е че с по-голям двигател ще имаш същия разход, а колата ще върви повече, но за мен този двигател е бетон :yes: За ВАНОС-а какво да кажем - има си доста теми за него, общо взето валът на клапаните за впръскване на горивната смес и изкарване на изгорелите газове е с променлива геометрия в зависимост от предавката и оборотите, и е направено с цел оптимизиране на мощността - ето ти и уикипедия http://en.wikipedia.org/wiki/VANOS .

Общо взето темата за е39 е безкрайна и можем доста да ти говорим, но ще ти кажа че това е уникална кола, определено е много сполучлив модел. Разбира се, не е безпроблемен - като например този модел страда без изключение от рейка, водна помпа и други разни, за които си има теми и можеш да се запознаеш по-подробно във форума. Но ако си се качвал на такава кола няма как да не ти направи впечатление шумоизолацията и комфорта на возенето.

Според мен си направил правилния избор, дано си вземеш хубава и пазена бройка :yes: Весели празници и всичко най-най ти пожелавам :yes: :)

Назад към E39