Подгряващи свещи
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
Подгряващи свещи
Здравейте съмишленици и привърженици на дизеловите агрегати
Имало някакъв начин да се проверят подгревните свещи от някаква букса,с мултицед,че имам явно някоя изгоряла,щото почна да пали от 5-ия опит(2.5 тдс).Дайте хелп!И лека седмица еврибари 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Подгряващи свещи
Най-сигурния начин е с амперметър вкл. последователно на подгряващата свещ 

- ERNEST
- Потребител
-
- Кара: Е39 523i Touring
по-лесния е да разкачиш всички свещи и с кабел да свързваш всяка една поотделно към "+" на акумулатора - там където се получи искра значи има консумация - свеща работи (това не е 100% гаранция че работи правилно, но е по-лесния начин с подръчни инструменти да провериш)
Във Форума на ФОРД има 2 теми - ПРОБЛЕМИ и ПРОДАВА!!!
Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи
Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо
При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
а още по лесно е да отвориш кутията на компютрите да изкаращ релето за подгрева откачаш буксата в единия и край има 6 еднакво дебели кабели пробна лампа закачена на + и всеки поред и разбираш колко свещи имаш заминали
Барай шишарката Минкеее ....
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
А най-добре е ако не си ги сменял да ги смениш с чисто нови
Дизела много страда от калпави свещи, а зимата направо е ......

Дизела много страда от калпави свещи, а зимата направо е ......

Здравейте колеги, карам ТДС 97г.
имам подобен проблем както този на колегата.
значи сутрин когато е студена колата си пали без проблеми, но като загрее трябва да стартера да върти 4-5 сек за да запали, според вас от какво може да е.
имам подобен проблем както този на колегата.
значи сутрин когато е студена колата си пали без проблеми, но като загрее трябва да стартера да върти 4-5 сек за да запали, според вас от какво може да е.
- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
вероятно може да е разтегната верига,гнп и свещи на последно място
иди на диагностика,успех.
иди на диагностика,успех.
А още по-по-най-добре е
да си провериш горивната система за загуба на херметичност с една дума теч ( сълзене ) от мъркучи на обратната нафта та където влизат в щуцерите на дюзите или към клапана на помпата . Най-лесния и евтин вариант , и аз така от два дена не щеда пали и мислех 100% свещи ама
гаден въздух засмуква и после докато подкачи и обезвъздуши въртиш кат хамав. Иначе наистина от релето ( по-точно буксата ) и мерсш хем и кабела до свещта се проверява. 

Последна промяна vladobate на 16 Дек 2010, 1:09, променена общо 1 път
- anzak
- старши ентусиаст
-
vladobate написа:А още по-по-най-добре еда си провериш горивната система за загуба на херметичност с една дума теч ( сълзене ) от мъркучи на обратната нафта та където влизат в щуцерите на дюзите или към клапана на помпата . Най-лесния и евтин вариант , и аз така от два дена не щеда пали и мислех 100% свещи ама
гаден въздух засмуква и после докато подкачи и обезвъздуши въртиш кат хамав. Иначе наистина от релето ( по-точно буксата ) и меръш хем и кабела до свещта се проверява.
едва ли засмуква въздух по скоро клапана на ГНП-то ти не държи или подкачващата ти помпа здава багажа а относно паленето преди да се хвърляте на вериги и помпи вижте си акумулаторите и стртерите
Невероятно но факт , много е тъпо и затва никой не му обръща внимание , но наистина се оказа мъркучле което сълзеше и засмуква въздух оттам. От 5 години карам ТДС-и и при изгоряла свещ като подгрееш 2-3пъти и ще се позачуди сериозно а не да въртиш по 5-6 пъти. Нищо работа е да видите кво откъде само си открийте видимост , иначе си останах със купените вече свещи , че и аз клонях повече на тях е да ама не, даже и невъзвратен клапан си купих ами сега май ще събират прах.
Не че изклъчвам възможността за свещи и дръги ама така внезапно или въздух или свещи . Отзад помпата и да не работи ще пали стига да има над 20литра и да не е дигнал муцуната на нагорнище.

- anzak
- старши ентусиаст
-
не бъди толкова сигурен че с над 20 литра колата винаги пали имал съм случаи с пълен резервоар пак не пали
може и да е маркуч както казваш но го има и варианта да клапана на помпата ако е преебан се слага едно възвратно клапанче преди филтъра

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
hobotqnin написа:Здравейте съмишленици и привърженици на дизеловите агрегатиИмало някакъв начин да се проверят подгревните свещи от някаква букса,с мултицед,че имам явно някоя изгоряла,щото почна да пали от 5-ия опит(2.5 тдс).Дайте хелп!И лека седмица еврибари
Здрасти колега, значи предполагам знаеш къде се намира компа на двигателя, там се намира и релето за свещите, Откачи релето и ще видиш, че от него излизат 6 по дебели кабела, има и по тънки но на теб ти трябват по дебелите 6 кабела, едно по едно слагаш едината клема на мултицета в гнездата на кабелите, а другия край на маса. Поздрави надявам се да съм бил полезен
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
мерси на всички за съдействието.почвам 

- geleto021
- Потребител
-
- Кара: BMW e39 525 tds
**Novobraneca написа:hobotqnin написа:Здравейте съмишленици и привърженици на дизеловите агрегатиИмало някакъв начин да се проверят подгревните свещи от някаква букса,с мултицед,че имам явно някоя изгоряла,щото почна да пали от 5-ия опит(2.5 тдс).Дайте хелп!И лека седмица еврибари
Здрасти колега, значи предполагам знаеш къде се намира компа на двигателя, там се намира и релето за свещите, Откачи релето и ще видиш, че от него излизат 6 по дебели кабела, има и по тънки но на теб ти трябват по дебелите 6 кабела, едно по едно слагаш едината клема на мултицета в гнездата на кабелите, а другия край на маса. Поздрави надявам се да съм бил полезен
Само да добавя към това за пробата , че при мен изведнъж започна да пали мн трудно, когато е студен двигателя и първата ми мисъл беше да проверя свещите , та отивам при един майстор да ги погледне и по гореописания метод ги провери и каза, че всички 6 работят и отидохме на втори вариант за всмукване на въздух в системата смених всички маркучета и пак го имах проблема след това ми каза горивния филтръ, смених и него, но пак го има проблема, след това смених всички упланения на нафтената помпа което ми излезе 300лв

- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
при мене се оказа една изгоряла.и в момента пали една идея по трудно от преди,но няма нищо общо с доскорошното въртене 

15 мнения
• Страница 1 от 1