Mнения и коментари за Nano Vit !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 525DA , F46 220D LCI

Mнения и коментари за Nano Vit !

Мнение от IvanovIB » 18 Ное 2010, 12:39

Здравейте колеги ,

обмислям да използвам този немски продукт NanoVit за двигателя и авт. скоростна кутия на BMW 525D 2002 год. и очавам вашите мнения и евентуално ако някой вече го е ползвал.

Благодаря предварително ,
Иво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Mнения и коментари за Nano Vit !

Мнение от mad_presley » 18 Ное 2010, 16:23

Махнал съм линка от поста ти, който иска да потърси в GOOGLE за самата добавка.

Лично мое мнение е, че това по-скоро ще ти навреди, от колкото да ти помогне. Дори и да не навреди (в което сериозно се съмнявам), са си пари на вятъра за глупости.

Ако беше така лесно да се преодолее триенето, големите транспортни компании до сега щяха да пестят милиарди само от намалено триене....ама не, ползват си нормални масла :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 18 Ное 2010, 18:56

Колега имай предвид, че си с турбина ;) всякакви мешавици в маслото (примерно вискозитетни подобрители ), които са гъсти като клей са смърт при студения старт за турбината...
Аз лично за последно като си сменях маслото си сложих добавка в маслото и това беше добавка на " БАРДАЛ" турбо протект http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4449
за нетурбинирани двигатели мога да дам съвет за тази добавка http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4285
мнението ми да не се счита за реклама, нямам нищо общо с тази фирма, просто съвет!!!

в скоростите нищо не слагай, освен маслото по табелката!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 19 Ное 2010, 10:40

Колеги това,кото четох е че не е добавка а масло и е сертифицирано от TUV.Подходящо било и за всякакъв тип скоростни кутии,така че може да не е толкова лошо.

Потребител
Аватар
Кара: E39 525DA , F46 220D LCI

Мнение от IvanovIB » 19 Ное 2010, 13:26

Имено това ме заинтригува , че продукта не се счита за поредната добавка ами е масло ......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Ное 2010, 22:06

Прочетете пак, това не е масло, а е добавка ;)
Наливат се 125 мл за автомобили, които събират 5л. масло.

Както казах по-горе, това си е поредната "революционна" добавка, дето рита двигателя с 50 коня отгоре и разхода ти пада с 3л/100км :nono:

Потребител
Аватар

Мнение от liddon » 09 Апр 2012, 19:04

mad_presley написа:Махнал съм линка от поста ти, който иска да потърси в GOOGLE за самата добавка.

Лично мое мнение е, че това по-скоро ще ти навреди, от колкото да ти помогне. Дори и да не навреди (в което сериозно се съмнявам), са си пари на вятъра за глупости.

Ако беше така лесно да се преодолее триенето, големите транспортни компании до сега щяха да пестят милиарди само от намалено триене....ама не, ползват си нормални масла :mhihi:

Много сте информиран г-не. Без да сте запознати не бързайте с изводите. И относно големите компании - Да ползват го. Производителите на самолети, на вятърни тубини и дори в болидите на Ф1. Малко почете поне!!!!!
А относно продукта конкретно е добър и сертификатите на TUV не са като сертификатите на БДС.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 09 Апр 2012, 21:16

liddon написа:Много сте информиран г-не. Без да сте запознати не бързайте с изводите. И относно големите компании - Да ползват го. Производителите на самолети, на вятърни тубини и дори в болидите на Ф1. Малко почете поне!!!!!
А относно продукта конкретно е добър и сертификатите на TUV не са като сертификатите на БДС.

И серегистрирахте специално в този форум, за да ми обясните какво е TÜV сертификат :conf:

Да кажа от сега, всеки търговец, представител, дистрибутор или както още там се казва, ако смята да си прави безплатна реклама тук, ще си тръгне много бързо, освен ако няма обява в този форум според правилата :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 09 Апр 2012, 22:32

liddon написа:Много сте информиран г-не. Без да сте запознати не бързайте с изводите. И относно големите компании - Да ползват го. Производителите на самолети, на вятърни тубини и дори в болидите на Ф1. Малко почете поне!!!!!

:OT: Според мене днес Хорст Фукс се регистрира във форума,и от WS Teleshop вече е сменил фирмата :mrgreen:

По темата,аз не бих рискувал с такива работи.
Само като се замисля,какво евентуално може да ми дойде до главата като разходи по двигател и кутия.....мнееее,предпочитам да си сменям маслото както си е по график !
В крайна сметка колата ми не е нито самолет,нито вятърна турбина,нито болид от Формула 1,и не мисля да я правя опитно зайче за нещо дето за сефте чувам :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 10 Апр 2012, 0:03

Абе може да има някакъв ефект от тея добавки. Ама лично на мен ми се струва малко скъпа точно тази добавка. Бащата едно време се сещам наливаше Dura Lube на ладата. Ами не знам дали имаше положителен ефект но не се е и влошила. Баща ми казваше, че сякаш бил добър ефекта от добавката. Не знам в какво се изразяваше подобрението но маслото с което се караше тогава колата беше Shell Helix. Сещам се че бащата казваше, че по-лесно палела колата след като беше третирана с Дура Люба.

Тъй като беше доста скъп тоя Дура Люб (около 50 лева), реших на Голфа дето карам в момента да му налея някаква добавка за профилактика, да поуплатни нещата ако има някъде нещо дето се е изтрило и т.н. . Поразгледах малко и видях някаква пак руска добавка с име Ресурс. Ами пак не съм усетил някакво хипер подобрение ама не се е и влошил двигателя. Голфа е на 22 години и на скоро му мерих компресията и излезе че е 10 бар-а на всеки цилиндър. Възможно е и манометъра да не е бил у ред :mhihi: :mhihi:
Добавката струваше около 12 лева на флаконче. Като препоръчително беше да се налеят 2 флакончета ако е първо третиране на двигателя.
Ако иска някой повечко информация да да си я намери в чичо Гугъл. ;)
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 10 Апр 2012, 1:17

liddon написа:
Много сте информиран г-не. Без да сте запознати не бързайте с изводите. И относно големите компании - Да ползват го. Производителите на самолети, на вятърни тубини и дори в болидите на Ф1. Малко почете поне!!!!!

Абе , щЪ замолА . Е тоя прът http://xado.unacs.bg/xado-hydros.html също има и TUV и МЮФ и разработка на военните ли беше , на извънземните ли :mhihi: , ама преди да го взема ми даваха 200% гаранция че шума на помпата на хидр. ще спре или осезателно ще намали :banghead: :banghead: Спря наистина след 1500км , и то напълно ............................ама като купих нова помпа. :mhihi: Това ми беше първата и последната добавка която купувам. :dummy: За всички добавки с магическо действие като Motor up , Novo Slick 2000 , Dura Lube , Motor Healer (РИМЕТ) Ресурс и всякакви други бози пише едно и също .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 10 Апр 2012, 2:04

Аз пък съм на мнение, че тези добавки може би помагат когато повредата е в начален стадий. Ако всичко се е омазало и няма грам компресия то това нещо просто не виждам как може да помогне. При добавките за маслата най-главното което правят е намаляване на триенето между детайлите. Не че маслото не е за това в двигателя, но е възможно тези добавки да подобряват качествата му. Сега някой ще питат защо пък големите фирми производителки на масла и смазочни материали не си го добавят в смазките. Е не мога да ви кажа. Може и да няма ефект от добавките но може и да има.
Все пак това не са някакви си хапчета за отслабване с чудодейни свойства. Ако бяха толкова афиф тези добавки, нямаше да се продават вече. Dura Lube-a примерно аз го знам от около 12 години. И пак ще повторя, че повечето добавки за масла са предимно направени да намалят триенето между детайлите които вече малко или много са износени с времето. А когато се поизноси един детайл той почва все по-бързо да се износва. Все пак в началото когато е произведен даденият детайл е "абсолютно" гладък. След време като позагрубее и коефициента на триене се повишава. Това от своя страна води до повишени загуби от триене. А повечето загуби директно водят до повишена консумация на гориво.
Ето защо ако тези добавки намалят триенето по вече загрубелите триещи се части в колата, това ще доведе до удължаване ресурса на двигателя и намаляване на разхода на гориво.
Не си мислете че смятам добавките за маслото, че са някаква панацея и че може да съживи един умрял двигател. Със сигурност няма все още измислено такава добавка. Но като за профилактика на двигателя върши работа.

Ако смятате че пиша глупости, веднага ще попитам дали използвате добавка за горивото. Интересно ми е за какво ги слагате? ;)

Е ако ги смятате тези марки Ресурс и Dura Lube за мошеници, тогава защо и толкова обичаната от вас марка Liqui Moly имат добавки за масло със същите свойства?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Апр 2012, 6:44

А откъде става ясно че тея добавки ги няма в маслата ?Напълно синтетичните масла са бъркоч от най различни присадки.От коментираната добавка ако няма полза със сигурност няма и вреда.Тая добавка не ми изглежда на нещо особено качествено и хай тек технология.Имам лично подозрение че тези добавки действат но ако не се третира двигателя на указания пробег повторно силно се влошава работата на мотора.Мнението ми е субективно в случая понеже се базира на лични наблюдения без някакви претенции за точност.Най добрите продукти са на основата PTF съединения на тефлона.Защита над 80 000 км пробег докато това показаното просто се изронва и отмива със смяната на маслото.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 10 Апр 2012, 9:22

Аз ще споделя моя опит с добавките и по конкретно с тая руската "Ресурс".... Също не вярвам на тея боклуци ама в този случай наистина имаше да го кажем моментен и доста голям положителен ефект. Историята е следната. Алфа Ромео 164 87ма година 2,0 Свин :mhihi: спарк. Мотора нямаше грам компресия вътре стрелката на налягането на маслото едвам помрадваше до 0,5 бара ... пуши като кебапчииница, не върви, беше на гас едвам държеше обороти, испарителя беше "Ловато" бяхме го навили докраи да държи обороти... потраква коляновия..... абе :drinking: последно предскърбие съобщавам в общо взето беше колицата ... И решихме ха сега да видим ко ще стане аджиба .... отидохме и взехме 4 малки флакончета. Като за начало дават да се слага 2 е ние и наляхме 4 .... консистенцията и е нещо като медна... смисъл медни стружки е вътре .... пише че, се налива на загрят двигател налива се и се чака 30мин. на запален двигател. Това се случва пред един гараж наляхме оставихме да си пуши отвън "барбекюто"... на обороти да си трака там ... и влязахме на топло в гаража ... почнахме да пускаме лакардийте вътре сладки омайни приказки ала бала по едно време викаме чакай да видим ко става вънка с тоалета ... Е излизаме вънка за вас лъжа за мен истина :++ тва чудо държи 1800оборота заковани и работи супер .... а викам си то сигурно изпарителя е нещо забил я гаси да видим ко става .... дигаме щеката маслото бистро няма и следа от медните стружки в маслото. Пак палим 1800 оборота :kuku: намалихме оборотите от изпарителя на 900 палим гасим работи чук! Тръгнахме на тест по околовръсния маслото 1,5 бара бетон кадежа значително намаля и започна да варви стабилно !!! За мен има ефект от тея боклуци ама ако е за нещо временно .... то е ясно че основен ремонт не прави ама има ефект някакъв.... като за продаване ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 10 Апр 2012, 23:17

Най-доброто е молибденов дисулфит.Нема майтап!
Говорим за съставка,която предпазва подвижните части от триене
Ако не сте виждали демонстрацията,моля не правете прибързани изказвания!
Мога да кажа и продукта,който се сипва в маслото,но не го третира(като приставка),а третира самия метал
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Следваща

Назад към E39