Въпрос железни джанти Е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос железни джанти Е39
Дадоха ми едни джанти за Е39 но са оказаха от Е36, сега ми предлагат от Е34 ставало само трябвало да се разпили централния отвор и нямало да опира в спирачния апарат дали е така, защото нещо трудно намирам железни за е39 (а и ako е 6.5 j 195/65/15 гуми) ще има ли проблем, защото сегашните ми са 7 j алуминиевите заводски и гумата стои навътре и мачка ръба (знам че минумума е 205 но се пак сам си ганьо и гледам да мина по евтино)
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Въпрос железни джанти Е39
Правилно са ти казали, разпробива се отвора и става, моите зимни са така, от Е34. Само че трябва да се разпробие точно за да няма вибрации после. Отвора трябва да стане 74.1 мм.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
мисля че е извън темата малко ,но гледам че резервната ми прилича на обикновенна ''стоманена'' джанта ,но всъщност е алуминиева ,та питам дали останалите които са колата не са същите -алуминиеви...
- mitkofriz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 tds 98'
cls6666 написа:мисля че е извън темата малко ,но гледам че резервната ми прилича на обикновенна ''стоманена'' джанта ,но всъщност е алуминиева ,та питам дали останалите които са колата не са същите -алуминиеви...
Алуминиеви са,само приличат на стоманени

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Малии... и тези ли почнахме да ги разпробиваме вече... 

Значи намирам от Е34 дето са 6.5 J че гумите са 195/65 давам на стругар и нп 

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
cripti написа:Дадоха ми едни джанти за Е39 но са оказаха от Е36, сега ми предлагат от Е34 ставало само трябвало да се разпили централния отвор и нямало да опира в спирачния апарат дали е така, защото нещо трудно намирам железни за е39 (а и ako е 6.5 j 195/65/15 гуми) ще има ли проблем, защото сегашните ми са 7 j алуминиевите заводски и гумата стои навътре и мачка ръба (знам че минумума е 205 но се пак сам си ганьо и гледам да мина по евтино)
за е36 и е34 джантите са с еднакъв централен отвор. трябва търсиш за е39 джанти (централният отвор е по-голям) но с останалите параметрите на е34 джантите щом имаш такива. ширината на джантата няма да ти е от проблем щом си с еднакви по размер гуми и на другите джанти. моето мнение е да не се занимаваш с пиленето на отвора щото не е за теб тази джанта, пък и се съмнявам да стане както трябда,а и джантата се нарушава. по-добре е да си намериш като за теб джанти....ти си решаваш....

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Колега по-добре си намери оригинални за Е39, не са скъпи железните втора употреба и си готов за зимата
знам че е наи-хубаво така но тук има искат по 200 лв и за това ще предложа май бартер, въпроса е оргиналните железни дали са 6.5 j че гумите на 195/65 да станат, и ако не намера в краен случай разтъргвам и това е 

- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
Значи щом джантите са оригинални за е39 няма да имаш проблем със този размер гуми, аз карам със оригиналните 15" летите също със 195 по принцип стават но по документи минималният размер е 205, но ти казвам не е проблем и със 195
Наистина,най-добре потърси оригинални за нашия модел железни и слагай 195 гума,като искаш да е по-ефтина.Има и лети 15-ки за по 200лв.Поразгледай има доста обяви в продава,иначе ако искаш да са железни,пусни обява в купува,или питай колеги с ударени БМВ-та дали нямат.... 

11 мнения
• Страница 1 от 1