Питане относно 520i

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питане относно 520i

Мнение от BADASS » 17 Окт 2010, 14:23

Решил съм да се обзаведа с този автомобил и искам да ви попитам за какво да гледам при покупката му и удачен ли е тоя двигател(калпав ли е :paranoid: ),какви недостатъци има модела.Съжелявам ако темата се повтаря,но още не мога да се ориентирам в форума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Питане относно 520i

Мнение от NAPSTERS » 17 Окт 2010, 16:58

BADASS написа:Решил съм да се обзаведа с този автомобил и искам да ви попитам за какво да гледам при покупката му и удачен ли е тоя двигател(калпав ли е :paranoid: ),какви недостатъци има модела.Съжелявам ако темата се повтаря,но още не мога да се ориентирам в форума.

най-много зависи на какво ще попаднеш, мотора е корав и не дава ядове. може да се наложи да смениш някой датчик , но тава е съвсем нормално за автомобил на толкова години. относно какво трябва да гледаш чети тук: viewtopic.php?t=106070
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BADASS » 17 Окт 2010, 17:43

Какво ви е мнението за това :?: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 17 Окт 2010, 20:19

според мен този двигател + автомата ще ти се стори доста тромава колицата, то по принцип си и тежи гъза де :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BADASS » 17 Окт 2010, 20:52

Zapa написа:според мен този двигател + автомата ще ти се стори доста тромава колицата, то по принцип си и тежи гъза де :mhihi:
По принцип аз от колата искам да ме закара от точка А до точка Б,комфортно и сигурно,а инче когато ми се раздава газ имам мотор за целта не търся някоя бегачка,но за колата конкретно ме интересува не дотам колко върви а какви са му кусурите на тоя модел и за какво да гледам като отида да я видя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 17 Окт 2010, 21:02

Търси поне 523, върви по-добре :yes:

Гледай дали е пребоядисана, дали автомата работи гладко, дали е запазена като цяло....... Разбира се и диагностика в сервиз, където разбират от Е39.
Цената е висока :shock: Имаш и още 3 бона по нея за застраховки, ПЪЛНО обслужване, гуми и т.н.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 17 Окт 2010, 21:08

BADASS написа:Какво ви е мнението за това :?:.......

На външен вид и от към екстри ми се трува добре. Доста глезотиики си има като за тази година. Единсвенно джантите/15"/ ми се стуват малки като Е39. И вече въпроса е колко ще е читав двигателя и разни други работи които на виншен вид немогат да се видят.

Потребител
Аватар

Мнение от BADASS » 17 Окт 2010, 21:16

barty написа:Търси поне 523, върви по-добре :yes:

Как седи въпроса с разхода при 523-ката,защото нямам намерение да си скопявам колата с газ ще я карам на бензин,разход от 11-12 литра градско мога да го понеса,повече не ми се нрави,все пак карам кола а не танк :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 17 Окт 2010, 21:19

Типтроник преди фейс лифта виждам за първи път. Виж дали е фабрично излязала от завода тека или е сменяна скоростната, това можеш по VIN да го провериш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 17 Окт 2010, 21:44

BADASS написа:Решил съм да се обзаведа с този автомобил и искам да ви попитам за какво да гледам при покупката му и удачен ли е тоя двигател(калпав ли е :paranoid: ),какви недостатъци има модела.Съжелявам ако темата се повтаря,но още не мога да се ориентирам в форума.

Колега, ако всеки който реши да си взема Е39 пусне тема тук, няма да стигне мястото на сървъра.

Започни с важните теми най-горе, ако не намериш там това, което търсиш, поразрови се във форума. Цялата информация е тук, просто трябва да четеш ;)

Назад към E39