Грешка Fuel Inject. system
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMW_Kurilo
- Потребител
-
- Кара: 530d
Грешка Fuel Inject. system
Значи колеги проблема е следния като и дам газ на мойта 530-ката 2000г най-често на 2,3,4 предавка с газ до долу или като върна от 3та 2ра светва на борд домпа Fuel Inject. system...преди около месец бях на диагностика в камор, от там ми казаха че проблема е в датчика на разпределителния вал и от него по някои път не пали, смених го и днес ми направи същото в много лош момент като изпреварвах, идеята ми е че просто губи мощност все едно няма турбо като светне тая грешка, иначе като се изгаси колата и изчакам 5-10 мин грешката изчезва и после пак си върви нормално, идеята ми е дали може от свещите да го прави това нещо или от какво подяволите....
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Грешка Fuel Inject. system
Това е възможно най-кофти грешката, която може да ти изпише един дизел. Вариантите са от датчик на рейла, сдухана нафтова помпа (високо налягане), датчик на налягането в нафтова помпа и още много други дребни неща, от които могат да ти побелеят косите и да ти изтънее джоба.
Съжалявам, че ти го казвам така, но това е положението
Ако някой може да ти каже директно така, от какво е тази грешка, ще го призная за най-добрия майстор на света.
Съжалявам, че ти го казвам така, но това е положението

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
хаахахах стана ми смешно Пресли,много добре казано,прав си,трябва диагностика от човек който си има представа 

Последна промяна VRPerformance на 12 Окт 2010, 17:36, променена общо 1 път
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
sadex5 написа:Чародея от Чародейките пак се изказа доста ,, компетентно''
Ами ти като си по-компетентен що не се изказа по темата,ами само спамиш ?!?
Аз пък мога да ти кажа ,че на един човек тук от форума с подобен проблем наистина му побеля косата и накрая след като обиколи всички велики майстори по света,се оказа нещо турбо елементарно за което никой не би се досетил че може да е проблем.
Човека ако прецени за необходимо да сподели опит

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Не ми се споделя опит, но не побелях ами оттатък... Проблема беше с колата на баща ми (Е39 525Д) и колата наистина обиколи всички възможни майстори на които имам вяра и се смени всичко за което се сетихме, като накрая я закарахме в Добрич и там Илко я оправи - наистина проблема беше елементарен в един маркуч, но тази грешка е супер обща. Проблема наистина може да бъде от всичко - дюза, маркучи по горивната система, регулатор на налягането на помпата, датчик на налягането в рейла, помпа и т.н и т.н.
Знам че е далече ама моя съвет е пали и отивай в Добрич при Илко, той поне го е гледал тоя филм от първия ред...
Знам че е далече ама моя съвет е пали и отивай в Добрич при Илко, той поне го е гледал тоя филм от първия ред...

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
На мен ми го изписа и ми беше изгоряла помпата в резервоара.
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d

80% залагам, че проблема ти идва от недостиг на гориво, т.е. имаш проблем с помпата в резервара или средната помпа. огледай си хубаво маркучите за балончета въздух... ако не е тва се ориентирай към помпата за високо налягане и по точно клапан регулатора....
колега ти горивен филтър сменяш ли....?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
помня преди време имаше един потребител които върло твърдеше че тест в движение правят само мушенницитеLUCIFER'S написа::mhihi:![]()
тия са големи нещастници в оторизираните сервизи.... грешка с горивната система, а те сменят датчик на валовете...
така е защото не гледат живи данни по време на движение....

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:помня преди време имаше един потребител които върло твърдеше че тест в движение правят само мушенницитеLUCIFER'S написа::mhihi:![]()
тия са големи нещастници в оторизираните сервизи.... грешка с горивната система, а те сменят датчик на валовете...

- VRPerformance
- ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:VRPerformance написа:помня преди време имаше един потребител които върло твърдеше че тест в движение правят само мушенницитеLUCIFER'S написа::mhihi:![]()
eee аз не съм го казвал тва.... а винаги обратното- в движение когато мотора е натоварен реално тогава са реалните данни и на турбонадув и на отчитане на дебита на въздуха и на количеството и налягане на горивото и т.н.....

- BMW_Kurilo
- Потребител
-
- Кара: 530d
леле колеги побелява ми косата само като чета какво може да е....а относно горивния филтър сменен е колега преди около 7000км не знам дали от него може да е....Както прочетох по горе от колегите monogamnia и sonic ако е изгоряла помпата в резервоара дали изобщо щеше да запали колата
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
BMW_Kurilo написа:...Както прочетох по горе от колегите monogamnia и sonic ако е изгоряла помпата в резервоара дали изобщо щеше да запали колата
може и да не е изгоряла, а разбита и затяга .... ако е под 15литра ниво на гориво тогава не пали, но комплексно заедно със средната помпа и проблема е налице когато на мотора му трябва гориво, т.е. когато настъпиш газта... иначе ако я караш с ниво на гориво над 15л средната помпа пак смуче, но не е достатъчно и в такъв момент е налице проблема. Нищо чудно и самата цедка да е запушена с боклучета... моят съвет е намираш човек който е в час и почвате да проверявате.
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Не слушай никой тук, ами отиди при разбиращ човек.
И само да вмъкна, че помпите в резервоара са две.
И само да вмъкна, че помпите в резервоара са две.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3