Е39 520i проблем при палене и работа на двигателя, мнения?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Е39 520i проблем при палене и работа на двигателя, мнения?

Мнение от spacepl » 11 Окт 2010, 23:53

Клапана на картерните газове скоро сменян ли е? На студен двигател като отвиеш капачката на маслото опитва ли се да гасне?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 12 Окт 2010, 0:41

Мен ме съмняват клапаните. Покажи старите свещи как изглеждат. По тях може да се определи какъв проблем има. Разхода на масло не е никак малък.

П.С. Малко вероятно е, но провери дали не ти пипа и антифриза. Имал съм проблем с пукната глава ( на друга кола ) и като влезе вода в цилиндъра, като запалиш и претриса и работи на по-малко цилиндри, докато не изхвърли водата.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i e46 03'
Мечтае да кара: 740d f01

Мнение от bronic » 12 Окт 2010, 0:51

Имах подробен проблем на фиата и накрая се оказа доста дебилен. Проблема беше, че като стане по-влажно навънка кабелите на свещите се.. потяха. Като запали в рамките на 30-40 секунди форсиране до 3000 оборота се изчистваше и си работеше без да глъхнат цилиндри.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 12 Окт 2010, 9:14

bronic написа:Имах подробен проблем на фиата и накрая се оказа доста дебилен. Проблема беше, че като стане по-влажно навънка кабелите на свещите се.. потяха. Като запали в рамките на 30-40 секунди форсиране до 3000 оборота се изчистваше и си работеше без да глъхнат цилиндри.

този мотор кабели няма. по-темата от долния край на щеката за маслото излиза едно маркуче и отива в клапана на картерните газове, провериго дали е здраво или не е запушено. с времето това маркуче буквално се разкапва и става на дъвка, което може да е вероятна причина за проблемите.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 12 Ное 2010, 23:41

за маслото наистина много ти е харчело - аз за 10 хил.км. съм долял към половин литър. карам с едно наливно 10в40, на варела уж пише бмв, ама кой го знае... 10 лева му е литъра. и във форума няколко колеги го продават.

за другия проблем щях да кажа, че и на мен ми звучи точно като да е била задавена. един път и на мен се случи тая беля - точно като палех и нещо детето ли ревна, какво беше не помня, но я загасих след точно една секунда. може би от това нещо свещите се намокриха и после няма палене. за да не изхабя акумулатора викнах един приятел да ме изтегли на буксир и право при майстора. човека я гледа на компютър, гледа маркучи, бобини, датчици - всичко ок... накрая извади свещите - мокри. изсуши ги, духна в цилиндрите с компресор, и вика пали и карай. в компютъра нямаше грешки, между другото.

Назад към E39