основен ремонт
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
основен ремонт
Колеги здравейте,
Искам да ми кажете колко пари да си приготвя за основен ремонт на двигателя на 525тдс. Препоръчайте кадърен майстор в София.
Благодаря предварително!
Искам да ми кажете колко пари да си приготвя за основен ремонт на двигателя на 525тдс. Препоръчайте кадърен майстор в София.
Благодаря предварително!

Ride To Live,Live To Ride
Re: основен ремонт
Здравей , колега. Аз незнам ама ей така от чисто любопитство ,какво те накара да стигнеш до това решение. Питам щот си мислех че от мойта по-зле няма пък ако ти е кеф кажи иначе здраве. 

- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
Духа от картерната вентилация и ми прави всичко в масло. На магистралата все едно нямам 143 коня а 100. 150км/ч е максимума
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
На кратко колкото един II употреба 525Д с исталацията и скоростната кутия. (а за тдс-а 1000-2000+ от-до ако се използват изцяло оригиналдъ чарколаци
) Да кажат миналите през тази операция

Обичам си колата, какво да правя. Толкова приблизително съм приготвил. Да я правя и да забравям. Ремонтирал съм абсолютно всичко по нея турбини помпи цялата ходова част без изключение. Само двигателя остана.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
За 2,5 д(комън реил) 4 бона няма да му стигнат.Всичко е разллично и не става с преправяне.
Даже и магарето(преден мост) трябва да сменя да не говорим за радиатори и т.н.
Не че е лошо но наи добре е да има кола донор.
Иначе цени Габрово:
Труд 400-450 включва вадене ремонт /монтаж
Части ?супер относително.Поне основни сегменти 35-40лв за цилиндьр,гарнитура глава 100,гарнитура клапани -25,картер 60 Шлаиф тиква 10 лв ,хонинг цилиндьр 40 лв за един и т.н.....
Даже и магарето(преден мост) трябва да сменя да не говорим за радиатори и т.н.
Не че е лошо но наи добре е да има кола донор.
Иначе цени Габрово:
Труд 400-450 включва вадене ремонт /монтаж
Части ?супер относително.Поне основни сегменти 35-40лв за цилиндьр,гарнитура глава 100,гарнитура клапани -25,картер 60 Шлаиф тиква 10 лв ,хонинг цилиндьр 40 лв за един и т.н.....
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- sebulba1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
- Мечтае да кара: МИГ–29
- Детайли за колата: И двете с чип...
Здравей колега.Миналото лято минах по този път.Сега видях темата ти и се разрових във фактурите за части,които съм купувал. Бутала със сегменти и бут.болтове Nurall,биелни и основни лагери колбеншмит,горен и долен комплект гарнитури Goetze,гарнитура глава Goetze,гарнитури за смукателния и изпускателния колектор-1360.00 лева (с 20% отстъпка),Сервизиране на глава с напасване на клапани и тнт.-180.00 лева. Шлайфане на блок-80.00 лева. Вала не съм го пипал.Това са частите.Но не е лошо да смениш ангренажа.Аз го смених с оригинален от Дару кар 1 месец преди да се разглоби за основния ремонт
,но какво да се прави. Сега карам нова кола и се кефя максимално.С масло 5w30 за 8000 км.не го пипа.Някой ще каже че съм луд да давам толкова пари за ремонт,но и аз като теб,си обичам колата повече от жената 

Аз и съединителя ще сменя отделно от тоя ремонт. Така че това което не съм пипал до сега да остане кардан ск.кутия и гнп. Сменил съм дори моторчето на чистачките, казанчето за водата. 

Един колега продаваше цял мотор перфектен 2,5 TDS приблизително за тия пари.По добре сменяй и си готов.
Малко хора правят читав ремонт на тия двигатели.
Малко хора правят читав ремонт на тия двигатели.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
читав ремонт се прави с ПАРИ и читави части. повечето такива ремонти се правят с компромиси заради цената и после боли глава. моя съвет е взимаи друг мотор, остави си твоя за донор и си карай 

12 мнения
• Страница 1 от 1