загрява мн бързо

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

загрява мн бързо

Мнение от latrel » 30 Сеп 2010, 16:24

Проблеми ми е, че когато запаля колата и поработи известно време температурата си е нормална , но когато тръгна да я карам няма и 10 мин и почва да минава средата и отива към червеното .... спирам /но не гася/ отварям капака и гледам че перката пред радиатора изобщо не върти мисля че не отваря големият кръг ... Кажете какво мислите .
Освен че перката не завърта ами и почва обилен теч на охлаждаща течност явно като загрее мн и почва да избива през скобите на маркучите или незнам и аз . Може ли да е термостат ? Него съм го сменял преди 3 месеца заедно с водна помпа /метална/ . Понеже зимата бях направил голяма грешка да излезна извън града за по-дълго време и тогава имах проблем с един маркуч та не бях сложил антифриз да не ми изтече докато ме няма и колата замръзна.Както и да е размразих е имаше малко поразии, но си мисля че леда може да е надул и спукал радиатор. Уж не тече от него ама после като стане мн висока температурата и почва да капе. Възможно ли е да е пълен с мръсотия или нещо от сорта което да възпрепятства нормалната работа?
колата е тдс 97
Последна промяна latrel на 30 Сеп 2010, 17:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: загрява мн бързо

Мнение от im0tep » 30 Сеп 2010, 16:33

Перката пред двигателя тоест виското трябва да върти ПОСТОЯНО след като запалиш двигателя...прегледай си основно всичко !!! Ако говориш обаче за перката на климатика това е друг въпрос !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 30 Сеп 2010, 16:37

говоря за перката, която е най-отпред пред радиатора иначе виското си върти нормално

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39ки

Мнение от BMWFREDI » 01 Окт 2010, 10:07

При мен също не върти перката отпред аз смених термостата преди 15 дена
При мен случея беше следния като карам колата и като вкарам на 3к оборота почва да се дига стрелката след което
като карам нормално стабилизира на 12 часа (посредата) обаче няколко пъти щеше да направя белята карах я така
и и давах зор след което след 120 км/ч загряваше до червено и влизаше в авариен режим и ми гаснеше след като смених
термостата не мърда от средата стрелката :) надявам се да ти е от термостата (май тва е най-ефтиния вариант)
Успех с проблема ! Поздрави Фреди
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Окт 2010, 10:32

BMWFREDI написа:При мен също не върти перката отпред аз смених термостата преди 15 дена
При мен случея беше следния като карам колата и като вкарам на 3к оборота почва да се дига стрелката след което
като карам нормално стабилизира на 12 часа (посредата) обаче няколко пъти щеше да направя белята карах я така
и и давах зор след което след 120 км/ч загряваше до червено и влизаше в авариен режим и ми гаснеше след като смених
термостата не мърда от средата стрелката :) надявам се да ти е от термостата (май тва е най-ефтиния вариант)
Успех с проблема ! Поздрави Фреди

:shock: :shock: :shock: Ти колко пъти си я прегрявал тази кола?!?! Я веднага един тест за изгорели газове,че май вече си направил белята

Тази перка отпред е перката на климатик,прочетете из форума кога трябва да е пусната !

До колегата с темата,сменяй термостат и водна помпа щом не си ги сменял,промивка м/у радиаторите (въпреки,че вече е студено но не е лошо) и проверка на виското

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWFREDI » 01 Окт 2010, 11:22

Кво ще рече тест за изгорели газове вкарвана е в червено 2 пъти колата ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 01 Окт 2010, 11:31

BMWFREDI написа:Кво ще рече тест за изгорели газове вкарвана е в червено 2 пъти колата ?

Проверка на газовете в охладителната течност..Иди някъде..и в "Дару"става,не е скъпо това тестче.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 01 Окт 2010, 12:03

термостат и водна помпа са сменяни преди няколко месеца нужно ли е пак да се сменя
баща ми за 20г никога не е сменял термостат аз за половин година тр 2 пъти да го сменям .....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Окт 2010, 12:13

latrel написа:термостат и водна помпа са сменяни преди няколко месеца нужно ли е пак да се сменя
баща ми за 20г никога не е сменял термостат аз за половин година тр 2 пъти да го сменям .....

Зависи какви си сложил като и ги сменял,ако не са оригинални сменяй пак с оригиналния тоя път обаче ;) Мислиш ,че не отваря големия кръг пък питаш дали може да е термостата??? А ТДС-те не бяха ли с два термостата или се бъркам с Д-то?? :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Окт 2010, 12:15

BMWFREDI написа:Кво ще рече тест за изгорели газове вкарвана е в червено 2 пъти колата ?

Колега и един път и е достатъчно да влезе в червеното за да ти направи беля. Теста за изгорели газове е проверка на охладителната течност с един лахмус. Правят го почти на всякъде и струва около 10 лв. мисля

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWFREDI » 01 Окт 2010, 13:06

добре 1 път е достатачно ами като съм пуснал водата(охладителната течност) после като се обезвъздуши немога да разбера какъв е смисъла на този тест ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Окт 2010, 13:08

BMWFREDI написа:добре 1 път е достатачно ами като съм пуснал водата(охладителната течност) после като се обезвъздуши немога да разбера какъв е смисъла на този тест ?

Какво значи да си пуснал водата бе колега??? Изразявайте се поне малко технически за да се разбира от всички ! Имаш предвид ,че си източил охладителната течност и си сипал нова ли?? Ако е така,това не е проблем да се направи тест ,защото ако има проблем с главата тези въпросни "изгорели газове" се смесват постоянно с охладителната течност

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWFREDI » 01 Окт 2010, 13:17

И ако има изгорели газове как се отстранява този проблем Колега ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 01 Окт 2010, 13:20

Смяна на главата или заварка :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 01 Окт 2010, 13:42

BMWFREDI написа:И ако има изгорели газове как се отстранява този проблем Колега ?

смяна на гарнитура на глава,шлайф на глава,проверка за пукнтатини и така нататък....друг е въпроса дали ще намерш сервиз да ти го направят кадърно. Но първо си направи този тест и тогава мисли за ремонти

Следваща

Назад към E39