Проблем с Ксенон

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d

Проблем с Ксенон

Мнение от BMW_Kurilo » 24 Сеп 2010, 19:13

Значи колеги проблема е следния,преди няколко дни монтирах ксенон на халогените колата е 530d 2000г обаче като тругна да го пускам ако е запалена колата гасне и се пускат авариините,ако не е запалена света грешка някаква на таблото Fuel Inject. system и пак се пускат авариините,не знам дали има нещо общо с ксенона защтото и преди от време на време ми е светвала като и давам много газз...но не знам дали трябва да се препрограмира нещо или какво...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Проблем с Ксенон

Мнение от im0tep » 25 Сеп 2010, 0:12

Пробвай да увиеш баластите с фолио за готвене.Смешно звучи но така не позволява на баласта да излъчва вълни и да пречи на електрониката.Ако проблема е в ксенона така би трябвало да се оправи,въпреки че с тази грешка която ти изписва изобщо не ми прилича проблема да идва от там

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_Kurilo » 25 Сеп 2010, 11:06

даже 2 пъти ги опаковах но ефект няма,някакви други идеи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 25 Сеп 2010, 13:49

Следващата идея е диагностика ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 27 Сеп 2010, 2:19

По следващата ЛЦМ. Този надпис светва по принцип ако имаш налягане от магистралната горивна помпа по малко от 4.5 атм. Ама работата ми намирисва на поставяна наскоро аларма........Слагал ли си такава ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 28 Сеп 2010, 10:03

Надявам се колегата да не се засегне, че му използвам темата но и аз имам "леко" сходен проблем след монтажа на ксенон на халогените. Бронята ми (халогените) е преди фейса, а фаровете са след него. Единия ми проблем е че като ги пусна или свети единия или другия, всеки път различно...пускам ги между 10-15 пъти и "понякога" светват и 2-та. Другия проблем е че когато съм на габарити и с пуснати халогени започва да ми премигва ейнджъла, което ме съмнява вече в правилното връзване.
The Ultimate Driving Machine

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Сеп 2010, 10:17

чек лайта шунтиран ли е...за светлините, на които сте монтирали ксенон?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 28 Сеп 2010, 14:43

Имах сьщия проблем,даже пуснах някьде и тема.....Реши се с готварско фолио,НО опаковай ВСИчКО,баласт,кабели на ксенон системата....трябва да остане само крушката неопакована и омотавай мн хубаво....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 28 Сеп 2010, 16:46

LUCIFER'S написа:чек лайта шунтиран ли е...за светлините, на които сте монтирали ксенон?

Ако споменаваш за моя проблем:
@Mad presley преди известно време ми изключи "студения чек", но тогава нямаше ксенон на халогените и дългите, а само на късите. Друго не е правено. Това "чек лайт" и "шунтиран" не ми говори нищо :confused: В петък ще съм при Илко ако можеш да ми обясниш по подробно какво да му кажа да "шунтира" ще почерпя :)
p.s. Според мен чек лайт трябва да е "проверка светлини" :roll:
The Ultimate Driving Machine

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 29 Сеп 2010, 9:19

Noob4o написа:
LUCIFER'S написа:чек лайта шунтиран ли е...за светлините, на които сте монтирали ксенон?

Ако споменаваш за моя проблем:
@Mad presley преди известно време ми изключи "студения чек", но тогава нямаше ксенон на халогените и дългите, а само на късите. Друго не е правено. Това "чек лайт" и "шунтиран" не ми говори нищо :confused: В петък ще съм при Илко ако можеш да ми обясниш по подробно какво да му кажа да "шунтира" ще почерпя :)
p.s. Според мен чек лайт трябва да е "проверка светлини" :roll:

Не се притеснявай Илко знае какво трябва да се направи, няма нужда някой да му казва!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_Kurilo » 30 Сеп 2010, 14:49

sadex5 написа:По следващата ЛЦМ. Този надпис светва по принцип ако имаш налягане от магистралната горивна помпа по малко от 4.5 атм. Ама работата ми намирисва на поставяна наскоро аларма........Слагал ли си такава ?

Да колега слагах допълнително аларма защото застрахователите нямаше да признаят каското,а алармата е някаква китаиско измислена щуротия дето никаква работа не върши и обмислям да я махна вече.
Отностно надписа понякои път ми светва като и дам много газз та не знам дали е от алармата или просто някоя помпа на дава достатъчно налягане а и от камор ми казаха че е за смяна датчика на разпределителния вал така че като го сменя и продължи да я прави тая грешка вече не знам...
Изображение

Назад към E39