датчик?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
датчик?!
Здравейте колеги, знае ли някой за какво е този датчик? Намира се в кутията под десният филтър на купето. На мен ми прилича на температурен но е сложен е много странно, може би е резервен но защо тогава има букса до него и е свързан
Колата е 525tds.

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: датчик?!
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... nit_box-2/
Ей ти го на, термовключвател номер 11, това се води температурен сенсор на ДМЕ на 20 градуса статична температура. Това мисля го има на е34 същото, номер 5 е вентилатор, и се пуска ако температурата в кутията се вдигне жестоко, тогава електронните елементи имат друга характеристика на работа и заради това. Иначе бокса е термостатиран много добре...
Фашистите никога не слагат дублиращи вериги, само на самолетите
Ей ти го на, термовключвател номер 11, това се води температурен сенсор на ДМЕ на 20 градуса статична температура. Това мисля го има на е34 същото, номер 5 е вентилатор, и се пуска ако температурата в кутията се вдигне жестоко, тогава електронните елементи имат друга характеристика на работа и заради това. Иначе бокса е термостатиран много добре...
Фашистите никога не слагат дублиращи вериги, само на самолетите

- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
май е номер 11 от схемата
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/T ... 4%C2%A0130
Температурен датчик - шалтер, може би за входящия въздух към двигателя?
И това 20 CEL може би означава, че прави нещо при 20 градуса по целзий? Пуска/спира топъл въздух от изпускателните колектори при студен двигател и Т под 20 градуса?
И това 20 CEL може би означава, че прави нещо при 20 градуса по целзий? Пуска/спира топъл въздух от изпускателните колектори при студен двигател и Т под 20 градуса?
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
- sadex5
- ентусиаст
-
gosho_d написа:май е номер 11 от схемата
Това се използва когато да кажем датчика се замерва контролно се казва на 20 градуса има съпротвление 300 ома да кажем.....С течение на времето това се променя, и затова при диагностика да кажем се замерва.
Колега как ти дойде на ум да пуска топъл въздух от изпускателните колектори бе, да не си имал Трабант ?
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
Колеги, простете невежеството ми по темата, когато писах това колегата sadex5 още не беше отговорил, но мнението ми се е появило след неговото заради системата за одобрение на мненията.
Иначе, това подгряване го има както при '86 Ford 1,3, така и при '98 VW 1,6.
Иначе, това подгряване го има както при '86 Ford 1,3, така и при '98 VW 1,6.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Личния ми опит сочи че там на други модели (включително и мойта кола, която не е Е39) се слага датчик за температурата за да се управлява вентилатора за охлаждане на ЕКУ-то и другите модули.
Не казвам че конкретно този температурен датчик е за това, но при мен изглежда г/д така и е пак там и е с тази функция.
Не казвам че конкретно този температурен датчик е за това, но при мен изглежда г/д така и е пак там и е с тази функция.

- sadex5
- ентусиаст
-
Междудругото това с топлия въздух е много хитро от едно време, казвам ти го нашата първа кола беше Трабант...Но това е предимно за карбуратори от типа хоризонтална струя....Още се ползва при лодковите двигатели
Междудругото, ЛАДА е точно така, там се завърта капака на филтъра-зимно и лятно експлоатиране, с цел по добро смесообразуване при -25 да кажем
p.s Датчика отдавна го ,,разгадахме'', да ти кажа и друго, има два терморезистора вътре в ЕКУ то... Те са за именно изглаждане на линейната характеристика на елементите, и да не им влияе околната температура.
Поздрав

p.s Датчика отдавна го ,,разгадахме'', да ти кажа и друго, има два терморезистора вътре в ЕКУ то... Те са за именно изглаждане на линейната характеристика на елементите, и да не им влияе околната температура.
Поздрав
8 мнения
• Страница 1 от 1