Профилактика на ТДС-АГР,колектори и т.н.?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Профилактика на ТДС-АГР,колектори и т.н.?
Незнам откъде да започна но мисля да направя малко профилактика на мотора и се нуждая от няколко съвета,колата няма дертове върви си перфектно единствения проблем е че малко е омаслило покраи турбото.Мощност има ,гори повече от прилично.
за момента съм:
1. изчистил интеркулера
2.радиаторите са чисти и не загрява
въпросите ми са
да изолирам ли ЕГР-а,какво ще загубя или спечеля ако го направя?
има ли одушник тдс-а за картерни газове и трябва ли да се чисти и къде е ?
да сложа ли двутактово масло в горивото и колко на литър за да смажа помпата?
да сваля ли и да почистя колекторите в кулера имаше малко масло и на 6-я цилиндър колектора е омаслен,трябва ли да се сменя гарнитура на колекторите и колко струва ако се чистят ?
моля не я заключвайте понеже доста четох и за ЕГР специално са много противоричиви мненията и не мога да реша
за момента съм:
1. изчистил интеркулера
2.радиаторите са чисти и не загрява
въпросите ми са
да изолирам ли ЕГР-а,какво ще загубя или спечеля ако го направя?
има ли одушник тдс-а за картерни газове и трябва ли да се чисти и къде е ?
да сложа ли двутактово масло в горивото и колко на литър за да смажа помпата?
да сваля ли и да почистя колекторите в кулера имаше малко масло и на 6-я цилиндър колектора е омаслен,трябва ли да се сменя гарнитура на колекторите и колко струва ако се чистят ?
моля не я заключвайте понеже доста четох и за ЕГР специално са много противоричиви мненията и не мога да реша
Последна промяна cherepa83 на 09 Сеп 2010, 13:18, променена общо 1 път
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Re: Профилактика тдс,гарнитура на колекторите?
Ако мислиш, че сега ще чуеш единно мнение за АГР-а.......
Отдушник има, намира се в капака на главата. Има една мрежа и нещо като клапан. Можеш да ги свалиш и почистиш.
Отдушник има, намира се в капака на главата. Има една мрежа и нещо като клапан. Можеш да ги свалиш и почистиш.
Последна промяна 520_i на 08 Сеп 2010, 13:11, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Si non confectus, non reficiat.
мерси за отговорите колеги,вчера свалих АГР-а и колекторите нямаха нагар така че отново си заеха местата.АГР-а си отваря и затваря просто ме притеснява че доста трудно се натискаше за да отвори ама и да си стои затворен не ме бърка...Следващото което мисля да правя е да проверя горивната помпа дали е чиста цедката и,също така и да почистя филтъра за картерните газове,ще слагам двутактово масло в горивото и ще споделя дали утихва помпата.Снимки на АГР-а и колекторите не правих че стана тъмно снощи....
а имам и въпрос-къде се намира дебитомера на ТДС-а???приемам съвети и на какво друго да направя профилактика...
евентуално след това ще има чип от Брезел,някой ползвал ли му е услугите?
евентуално след това ще има чип от Брезел,някой ползвал ли му е услугите?
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Re: Профилактика на ТДС-АГР,колектори и т.н.?
Дебитомера е под въздушния филтър. Провери си вакумната помпичка (намира се пред шофьора) и маркучите за вакума особенно този където влиза в клапата на турбото. Виж и самата клапа дали отваря и затваря правилно, защото моята се беше запекла много яко.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
сложих двутактово масло 400гр на 30л. дизел и ефект деиствително има,мотора стана по тих,а датчик-а който е под номер 20 не го намирам,в смисъл на колекторите го няма? профилактика на ТДС? 

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега при е39 ТДС го няма този датчик, защото имаш дебитомер, при ТДСа на е34 този датчик ном. 20 и мап сензора играят ролята на дебитомера.
мерси колега,а на дебитомера прави ли се някаква профилактика???
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
cherepa83 написа:мерси колега,а на дебитомера прави ли се някаква профилактика???
Ето колега.
viewtopic.php?f=34&t=168174

- chegevara1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06
колеги може ли да обясните къде се намира филтъра на картерните газове и как да го почистим?
мерси много
мерси много
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега за ТДС-а ли питаш? Те нямат такъв филтър.
п.п.Всъщност знам че няма но тук има една тема в която пише че има някакъв отдушник.
viewtopic.php?p=918878#918878
п.п.Всъщност знам че няма но тук има една тема в която пише че има някакъв отдушник.

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Ivo_Borisov написа:Колега за ТДС-а ли питаш? Те нямат такъв филтър.

Този отдушник съм го чистил (не, че имаше защо), тази мреже трудно би се задръстила. Тя улавя маслото и пропуска само газовете към нещо като клапън. В клапана има мембрана, голям отвор през който газовете излизат навън към турбото. Има и един много малък твор. Малкият отвор се свързва с отвор на корпуса (капака на главата) и служи за нещо като управление на този клапан. Не стана много ясно но.... Бях го снимал подробно но не мога да намеря снимките.
Ivo_Borisov написа:Колега за ТДС-а ли питаш? Те нямат такъв филтър.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 878#918878
мерси колега ,гледам помагаш винаги,би ли споделил какъв ти е чипа на ЛС,от кой,цена и тн
и благодаря отново
а някой ако може да каже гарнитура на капака на главата сменя ли се ако се сваля?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2