Проблем чейнджър

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525tds '98
Мечтае да кара: F16

Проблем чейнджър

Мнение от yordanzhelev » 23 Авг 2010, 11:46

Здравейте! Имам следния проблем:
Е39 тдс '98. имам оригинален чейнджър, но от време не време не искаше да чете някои дискове. Просто все едно няма дискове на съответните места. Изобщо не ги зарежда. Спирам, вадя магазина, вадя дисковете, слагам ги пак и всичко си работи.
Сега обаче тотално не чете никой диск, и най-гадното е, че не мога да извадя магазина. Натискам копчето, обаче магазина не излиза.
Друг съпътстващ проблем е, че ако се опитам да пусна диск, т. е. сменя от радио на ЦД, освен че дава, че дискове няма, когато си върна пак на радио, не мога да усилвам и да намалям звука. Нито от таблото, нито от волана.
Давайте съвети, че по темите се разискват много неща за ЦД чейнджър, ама никъде не пише нищо за подобен проблем

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Проблем чейнджър

Мнение от mad_presley » 23 Авг 2010, 13:49

Смени си чейнджъра, това е моят съвет ;)
Ако питаш защо, защото вече съм го правил това упражнение 2 пъти на двете си Е39-ки :D

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 23 Авг 2010, 14:59

И аз от вчера съм с подобен проблем, само че при мен неиска да ми чекне дисковете като сложа касетата и съответно на екрана отпред ми изписва NO DISKS. Имам чувството, че моторчето което издърпва дисковете е заминало, защото механиката си застава срещу всеки диск, но не издърпва нито един диск от касетата. Тия дни ще се разглобява да се провери къде какво, защото ми писна с тия чейнджъри, този ми е втори :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 23 Авг 2010, 15:03

Забелязал съм, че тези проблеми са съвсем нормални за чейнджъри произведени 2000-2001г. Аз имах 2 такива и двата направиха такива проблеми.
Слагам си един 97-ма и работи като пушка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Lacho » 23 Авг 2010, 15:06

mad_presley написа:Забелязал съм, че тези проблеми са съвсем нормални за чейнджъри произведени 2000-2001г. Аз имах 2 такива и двата направиха такива проблеми.
Слагам си един 97-ма и работи като пушка.

Е моя мисля, че е или 97 или 98-ма, а дънната платка му е от 96-та :mhihi: Ще го разчастя и ще кажа съвсем скоро къде е проблема :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 23 Авг 2010, 20:38

Почисти си оптиката и механиката, или ако имаш някое старо CD-rom- че може да му ползваш чарколяците :mhihi: А може и просто вече да си е изживял живота чейнджъра. Определено по-новите чейджъри са по-дефектни ( made in Hungary), сегашният ми е набор 95 и не е засякъл нито веднъж. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 23 Авг 2010, 22:46

Старите оптики се правеха от стъкло, новите са от плексиглас който потъмнява с времето :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Мнение от mitkofriz » 24 Авг 2010, 10:24

и моят отначало започна да прескача и после тотално спря да намира дисковете.
оказа се че оптиката бе си изпяла песните :D
подмених си я сам преди година можеби ,намира се стига да търсиш за около 40 и някой лев.Магазина беше от бургас май, с куриер ми я изпратиха и за една година няма проблем.
Но щом не ти вади магазина при теб проблема е можеби механичен износени зъбни колела или ел.двигател.Докато не се отвори да се види на какъв хал е няма да се разбере какво е.
Аз моят го бях отписал за кратко след като се опитвах при няколко сервиза за кар аудио които ми казаха че няма части и не си струва ремонта,а се оказа че има даже в българия.
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 525 тдс 11.98г

Мнение от kalin_peev » 30 Авг 2010, 17:57

ако не сте с дсп система на музиката сложете си по един гром и си решете проблемите

ентусиаст
Аватар

Мнение от Lacho » 31 Авг 2010, 9:33

kalin_peev написа:ако не сте с дсп система на музиката сложете си по един гром и си решете проблемите

Мисля че това е правилото решение ако не успея да си подкарам ченджъра без да давам пари за нов. :winky:

Потребител
Аватар
Кара: 520i E39
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: [URL=http://dobavi.info/cars/BMW/][IMG]http://dobavi.info/cars/BMW/m6232.gif[/IMG][/URL]

Мнение от biggreal » 31 Авг 2010, 12:44

Lacho написа:
kalin_peev написа:ако не сте с дсп система на музиката сложете си по един гром и си решете проблемите

Мисля че това е правилото решение ако не успея да си подкарам ченджъра без да давам пари за нов. :winky:

Аз съм с гром и съм доволен,за са никви ядове имам го от 3 месеца.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 10 Ное 2011, 22:29

Здравейте колеги.
За да не отварям нова тема ще пиша в тази. Значи имам подобен проблем на описаните по горе, чейнджъра ми не иска да изхвърли магазина когато натисна бутона се чува някакъв шум от работата на механизма, но магазинът не излиза, случвало се е да го изхвърли но става след много опити което ме навежда на мисълта че самия механизъм може и да е здрав, ако някой друг имал същия проблем и има решение (без смяна с нов) за него ще се радвам да сподели. :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Ное 2011, 22:39

Колкото и смешно да звучи, моя като направи така го удрям отстрани и тръгва :mhihi: Явно нещо механиката ми запъва и след това си тръгва. Забелязвам че го прави когато не ползвам дълго време чейнджъра, явно си иска ползване за да не засяда.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 10 Ное 2011, 23:15

Да ти кажа то и при мен май тогава се получава като не го ползвам известно време, ще пробвам и твоя вариант :mhihi: :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 30 Ное 2013, 18:19

здравейте колеги , знам, че темата е стара ,но от няколко дена и аз имам проблем с чейнджера ще попитам направо ттук без да отварям тема . Та въпроса ми е ,че дали е възможно някак си да се ресетне радиото на е39 96' бизнес рдс защото откакто откачих акумулатора за зареждане в радиото като натисна за чейнджера ми пише NO DISC , а то има .Като се сложи магазина вътре дисковете си ги реди проверява всичките ,но уви не тръгва . Майстора каза ,че проблема е от радиото и да пробвам да го ресетна като откача пак акумулатора , пробвах и пак не се оправи . Дайте някакъв съвет .
Поздрави .

Следваща

Назад към E39