Какъв разход ви дава 530д? и още няколко въпроса...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Какъв разход ви дава 530д? и още няколко въпроса...

Мнение от liobaka » 11 Авг 2010, 10:28

Колата е автоматик.
Не бих питал ако нямаше такава огромна разлика м/у разхода от бордовия компютър и реалният разход при
зареждане и изминато разстояние... Реалният ми разход е 8,6-8,8 извънградско (150-160 на магистрала) и 12 градско (софия). Може и малко по-бързо от 150-160 да съм карал на някои участъци :mrgreen: .

Борд компютъра дава извънградско 7,6-7,7, а градско 11,2-11,5...
Тъй като колата я имам от скоро може ли да има някакъв проблем с нея поради голямата разлика м/у бордовия компютър и реалния разход?
Като я купувах на компютър ми казаха, че има нередовна дюза - това е възможна причина, нали? :mhihi:

Втория въпрос е - когато е пуснат климатика през се пуска някаква перка (20-30сек) която МНОГО силоно вие. 10 секунди работи и се изключва. Звука воопще не е типичен за това как работи кола на климатик. Някакви идеи?

Трето - Проверка от компютъра каза, че единия от автоматичните регулаторите на фаровете не работи. Като пусна фаровете почват да се регулират нагоре и надолу съвсем нормално... Странното е че като карам зад някой, шофьорския фар си изглежда на съвсем нормално ниво (леко по-надолу от десния), обаче ми казаха, че от далеч шофьорския фар свети много по-нависоко. Кое точно регулаторче или машинка трябва да погледна?

Четвърто - Когато отпусна газта м/у 50 и 120 и оставя колата да се движи по инерция след няколко секунди скоростната кутия (струва ми се че е тя) почва странно да се държи - както си седи на плавните обороти изведнъж вдига до 1800-2000 и след това пак пада до плавни оборити и така прави докато не подам съвсем малко газ. Все едно не може да си избере скорост на която да остане. Някакви идеи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Какъв разход ви дава 530д? и още няколко въпроса...

Мнение от mad_presley » 11 Авг 2010, 14:48

Отговор #1. viewtopic.php?f=35&t=102605

Отговор #2. Явно не си чувал как работи друга фейс лифт Е39. Сравни и тогава търси разлики. Tака работи и моята и смятам, чв си е напълно нормално.

Отговор #3. viewtopic.php?f=35&t=199464

Отговор #4. viewtopic.php?f=35&t=112809&p=2283927 Осмото мение на същата страница, а го има писано много пъти във форума.

На мен ни отне точно 3мин да ти извадя отговорите, на теб сигурно ти е отнело доста повече да изпишеш всичко това ;)

Назад към E39