малко проблеми с баварката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I E39

малко проблеми с баварката

Мнение от JEITY » 21 Юли 2010, 1:00

Колеги имам следните проблеми: моля помагайте ей без кола ми беше по-добре май когато я купих почна ходене по мъките. :(((

1. Както бая писах с проблеми на акумулатор-нов неопетнен бош 80 ма/ч мислех че ще го купя и проблеми ще изчезнат. (но си пада и пада)Какво направих аз специлистите по форума ми написаха да откачам предпазители,.Установих че плафоните гълтат ток 5а ама компютъра на колата е режим на готовност-как махна предпазителя изчезват
мерих и ток на утечка и т.н направих всичко което ми беха написали и при заспал компютър утечката е 1 А :(((-не може да е нормално това. (как може така) Карам 3-4 дни без проблем след 4 ден акумулатора е долу. Проверих алтернатор,таралеж с една дума всичко зареждане всичко е екстра.Откачих и даже захранване на алармата какво става трябва всеки път да махам единия край на акумулатора да не пада ли смех в залата(аз за какво съм я купил да не я карам да стои в бокса).

От златица/пирдоп съм кажете има ли някъде в карлово понеже ми е близо сервиз където правят Бмв е39 520и 1996 бензинка-диагностика да не ходя в софия в Дарукар. че си е далечко а и скъпичко Ходих при 3-ма специалисти всеки дига ръка-вика незнам (егаси няма ли някой кадърен да му я закарам да си платя и толкоз :((

2. Писах и за мигач-прецъква ми когато дам ляв мигач все едно има изгоряла крушка-фасонката беше от друга кола българска му работа циганията беше на макс-купих оригинална от дару кар-нова крушка проблема си стои-кои ще помогне май няма специлисти и там.

Кажете ми някой добър специалист от карлово ли ще е от пловдив ли от софия. Където да ми оправи колата и да не се занимавам вече ще побелея :(((

Благодаря :)

старши ентусиаст
Аватар

Re: малко проблеми с баварката

Мнение от meha » 21 Юли 2010, 9:26

Консумация от 1А,след като е заспал компютъра на колата(16-тата мин) е НЕДОПУСТИМ!
Не може да надвишава повече от 0.03 консумацията!
Виж къде изчезва консумацията от 1А за която говориш :?:
След като знаеш на кой предпазител е,се проверява за какво отговаря той,и се почва мерене на жици........

П.С За колко пари си купи Е39-ката,ако не е тайна :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 21 Юли 2010, 9:27

A провери ли крайното стъпало на управлението на климатика (таралежа)
Има много писано по темата, намери го с търсачката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 21 Юли 2010, 10:21

Така е и аз имах проблеми с акомулатора и си мислех че е за смяна, а сега като тотално ми изгоря таралежа вече няма грижи с него :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 21 Юли 2010, 10:34

Аааа колега и ти не си стартирал добре с първата си Е39-ка,и аз така бях първата ми 520i Е39 от както я купих "перфектна" и на 4-тия ден се започна запушен катализатор и прегря и от там още колко проблеми за година и полувинааа..... :mhihi: вече не ги и помня колко бяха,само пари са наливаха в оная кола,по едно време почнах да си мисля,че е омагиосана! :mhihi: :mhihi:
Пожелавам ти най-скоро да си оправиш проблема и да нямаш ядове повече с колата ти! :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от JEITY » 24 Юли 2010, 10:23

Колеги мисля, че разбрах за какво става въпрос. Има едно вентилаторче което остава да работи след заключване на колата-по принцип трябва да спре след 16-30 мин да ама седях в колата на заключено 1 час и не спира постояно си върти каква е тази гадинка незнам откаде да и дръпна шалтера. 95% сам сигурен че е от това!

За колегата където ме питра цената на бмв-то ами беше на 8000 бате ама с пазарене стигнах до 6900 лв.

За мигача не се оправи-някой ми каза да сменя всички крушки и може да се оправи ама дали не вярвам май има друг проблем

Кажете ми някой добри специалисти за в бъдеще къде да си карам талигата?

В карлово няма ли? В софия в Дарукар скъпари ли са, Къде е евтино но качествено. (знам че едва ли има такива :))) КАзаха ми че в Дарукар ще ми одрежат главата или пък в Камор.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от marione » 25 Юли 2010, 18:33

И аз имах подобен проблем и доста се рових из форума преди време.Разбрах че след като се загаси колата още 20 минути след това електрониката продължава да работи.Мислех да сменям акумулатора но се оказа че всичко е било от късите растояния които минавах на ден с нея в големите студове.Просто за няколко километра на ден изразходвания ток при паленето не се е възтановявал особенно зимата в студовете.После като почнах да я карам повече на ден и проблема изчезна.Вече трета година нямам никакви проблеми и съм със същия акумулатор.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS
Мечтае да кара: BMW M1 2012

Мнение от iosifff » 26 Юли 2010, 21:08

колега слагай едно копче на бушона на климатроника и си готов
Iosifff

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 26 Юли 2010, 21:42

Щом има проблем с мигачите, ме съмнява и проблем с LCM-а. Да не би от там да дава някаква отечка. Трябва да се провери за грешки.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

Потребител
Аватар

Мнение от JEITY » 26 Юли 2010, 23:38

Отностно специалистите в Дарукар-Могат лид ас е справят с проблема и скъпари ли са или да си търся мои хора :(
Еми проблемна е тази баварка ама ко да се прави набутал съм се вече :(

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 26 Юли 2010, 23:40

трябва ти една добра диагностика
какви са грешките и да се отстранят
иначе си мисля че е ''таралежа''
незнам кво и проблемното-кола като кола
има коли дето въобще нямат връзка с диагностика и няма такава обширна информация
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 26 Юли 2010, 23:50

+1 таралеж, може да си го смниш сам не е кой знай ква философия!
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от marin.com » 27 Юли 2010, 22:43

колега по вапроса с вентилаторчето,мисля че не е вентилаторче а електронната ти водна помпа моята така я взех вързана деректно и никога не спира.еи не се отчаиваи колко по тежки покупки на е39 има,ако всички в форума разкажат как са си купили парвата е39-ка после може и да помисли6 че си си купил нова кола :lol: :banghead:

Потребител
Аватар
Кара: MINI COUNTRIMEN
Мечтае да кара: space shuttle

Мнение от aryman » 18 Окт 2010, 12:58

Колеги мисля, че разбрах за какво става въпрос. Има едно вентилаторче което остава да работи след заключване на колата-по принцип трябва да спре след 16-30 мин да ама седях в колата на заключено 1 час и не спира постояно си върти каква е тази гадинка незнам откаде да и дръпна шалтера. 95% сам сигурен че е от това!

Колега, и аз имам същия проблем ! Ако си го решил помагай !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 18 Окт 2010, 19:03

откачете си буксата на таралежа и тогава проверете....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Следваща

Назад към E39