DDE 2.2 E39 tds

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

DDE 2.2 E39 tds

Мнение от 520_i » 18 Юли 2010, 11:53

Здравейте колеги, дадоха ми DDE 2.2 с чип но като сложа на моята кола, която е сас същото DDE не иска да запали! Въпроса ми е какво трябва да се направи? Някаква синхронизация, кодиране с имобилайзера или..?
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: DDE 2.2 E39 tds

Мнение от badsharki » 18 Юли 2010, 11:58

Няма да запали много ясно. То така просто, ако ставало плъг енд музиката да свири ... :mhihi:

Да, трябва синхронизация с EWS. Само, че има малко подробност, че ДДЕ от друга кола няма как да се синхронизира с EWS от твоята, защото като ново може да се синхронизира само с един EWS. За да тръгне всичко, трябва да вземеш и EWS и ключа от колата, която е ДДЕ-то с чип. После ще се наложи и малко кодиране. Отделно ДДЕ може да има нужда от препрограмиране, ако е от кола автоматик, а ти си ръчка или обратното. И това са нещата на първо четене, които се сещам.

Накратко: по-евтино е да си чипосаш твоето ДДЕ. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 18 Юли 2010, 12:33

мда иначе на крадците щеше да им е много лесно
а по темата можеш да отвориш блока и да видиш поне дали ''чипа'' е запоен или е на преход (конзола)
ако е второто се разменят чиповете и сега трябва да запали и да има пауър
ама моя съвет е да идеш на тунер да го направи както трябва поне няма да вземе пари за чипа
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520_i » 18 Юли 2010, 13:38

badsharki написа:Няма да запали много ясно. То така просто, ако ставало плъг енд музиката да свири ... :mhihi:

Да, трябва синхронизация с EWS. Само, че има малко подробност, че ДДЕ от друга кола няма как да се синхронизира с EWS от твоята, защото като ново може да се синхронизира само с един EWS. За да тръгне всичко, трябва да вземеш и EWS и ключа от колата, която е ДДЕ-то с чип. После ще се наложи и малко кодиране. Отделно ДДЕ може да има нужда от препрограмиране, ако е от кола автоматик, а ти си ръчка или обратното. И това са нещата на първо четене, които се сещам.

:yes: Ясно, това исках да знам.
ИзображениеИзображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 18 Юли 2010, 22:13

badsharki написа:Няма да запали много ясно. То така просто, ако ставало плъг енд музиката да свири ... :mhihi:

Ти сигурен ли си в това което написа ?!?
Ако искаш заповядай ,на твоята кола ще сменим 5-6 различни компа 2-ра употреба и ще пали с всеки един от тях :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Юли 2010, 22:22

Мдааа, не виждам абсолютно никакъв проблем при смяната на DDE 2.2. Стига да знаеш какво правиш, пали с всякакво DDE 2.2 без абсолютно никакъв проблем...въпросът е, да знаеш какво правиш :D

То пък това DDE 2.2 е толкова просто, че може да пали и без EWS даже ;)

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 18 Юли 2010, 22:29

Дори колегата @bmw_n00b може да ти го потвърди ;)
Неговият комп в момента е от 523и ,без да е сменян EWS-а и транспондера от ключа.
Работата отнема точно 1-2мин.

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 19 Юли 2010, 6:54

ivanov 530d написа:Ти сигурен ли си в това което написа ?!?
Ако искаш заповядай ,на твоята кола ще сменим 5-6 различни компа 2-ра употреба и ще пали с всеки един от тях :mhihi:

А ти сигурен ли си, че предпочиташ да се заяждаш, вместо да дадеш отговор по темата :?: Може и да бъркам, но поне написах нещо по същество.
Кажи кое от написаното от мен не е вярно ... или няма нужда ... по-добре кажи на човекът пуснал темата какво да прави вместо да ме каниш да ми сменяш "компа". :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 19 Юли 2010, 8:36

добре де аз не разбирам сега защо се заяждате........... не бива с такова отношение
помня няколко поста на mad_presley в един друг форум където колегите се заяждаха така и това бяха последните му мнения там
нека не забравяме откъде сме тръгнали ..........всички сте се доказали като ентусиасти и сте спестили много главоболия и злоупотреби
аз не бих искал да изгубя такива полезни колеги заради глупости :banghead:

пиша в тази тема защото съм се изправял пред такава дилема и ми е итересно какво е развитието........................
според мен се прекодира с нцс,както стана при един друг колега и с дис няма да стане
Последна промяна cls6666 на 19 Юли 2010, 10:57, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520_i » 19 Юли 2010, 10:56

mad_presley написа:Мдааа, не виждам абсолютно никакъв проблем при смяната на DDE 2.2. Стига да знаеш какво правиш, пали с всякакво DDE 2.2 без абсолютно никакъв проблем...въпросът е, да знаеш какво правиш :D

То пък това DDE 2.2 е толкова просто, че може да пали и без EWS даже ;)

Е просто ама не ще да запали :dunno: :help:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 19 Юли 2010, 11:26

колега ти така убедително и авторитетно се изказа.... малко назубрено а после се засягаш или пиши неща за които си сигурен или не се сърди като те поправят
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 19 Юли 2010, 12:11

anzak написа:колега ти така убедително и авторитетно се изказа.... малко назубрено а после се засягаш или пиши неща за които си сигурен или не се сърди като те поправят

:wave:
Даже и не мисля да ти се обяснявам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Юли 2010, 14:21

520_i написа:
Е просто ама не ще да запали :dunno: :help:

Ами синхронизирайте DDE/EWS с DIS и кажи какво е станало ;)

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 19 Юли 2010, 19:39

badsharki написа:
ivanov 530d написа:Ти сигурен ли си в това което написа ?!?

А ти сигурен ли си, че предпочиташ да се заяждаш, вместо да дадеш отговор по темата :?: Може и да бъркам, но поне написах нещо по същество.
Кажи кое от написаното от мен не е вярно ... или няма нужда ... по-добре кажи на човекът пуснал темата какво да прави вместо да ме каниш да ми сменяш "компа". :mhihi:

Не се засягай,но когато правиш такива категорични изказвания,бъди 101% сигурен в това което казваш.
Ако имаш дори и малки съмнения,по-добре си премълчи,отколкото да подведеш някой с изказването си ;) :bchug:

@520_i направи това което ти написа Пресли и пали :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 19 Юли 2010, 20:56

badsharki написа:
anzak написа:колега ти така убедително и авторитетно се изказа.... малко назубрено а после се засягаш или пиши неща за които си сигурен или не се сърди като те поправят

:wave:
Даже и не мисля да ти се обяснявам.

На мен просто нямаш какво да обясняваш колега ... със здраве :)
Барай шишарката Минкеее ....

Следваща

Назад към E39