Фалстарт
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- san4ez
- Потребител
-
- Кара: е39 523i '97
- Мечтае да кара: точно тази кола
Фалстарт
Днес моят красавец много жестоко ме предаде.. След два часа градско, няколко спирания и в адско задръстване, спрях за около час в една малка уличка. Връщам се, пъхам ключа, завъртам и ...... макари, както се изразява един приятел. Няма никой. Свалям стъклото, завъртам пак и .... чувам как стартера стърже, а бендикса не е зацепил.
Включвам на скорост, слизам и започвам да клатя колата... къде ти - така се разклаща БМВ. Врътвам пак ключа - още по-големи макари. За да е по-гадничко, заваля. Осмия приятел, на когото звъннах, беше свободен и дойде да ме издърпа. На дърпане запалих (направо ме заболя сърцето за катализата, ама...), загасих я и пробвах пак - сами се досещате какъв беше резултата. Палнах я пак на дърпане (охххх, катализатора) и в неделя ще свалям стартера, да видя колко чука ще го оправят. Ако всичко върви гладко, ще кача снимки как се корми стартер на бензинка...
Включвам на скорост, слизам и започвам да клатя колата... къде ти - така се разклаща БМВ. Врътвам пак ключа - още по-големи макари. За да е по-гадничко, заваля. Осмия приятел, на когото звъннах, беше свободен и дойде да ме издърпа. На дърпане запалих (направо ме заболя сърцето за катализата, ама...), загасих я и пробвах пак - сами се досещате какъв беше резултата. Палнах я пак на дърпане (охххх, катализатора) и в неделя ще свалям стартера, да видя колко чука ще го оправят. Ако всичко върви гладко, ще кача снимки как се корми стартер на бензинка...
- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Re: Фалстарт
Сигурен ли си , че е стартера???
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Че какво друго да е като не може да завърти стартера, я шалтер, я бендикс, я четки и задължително смени втулките, по 1 лв. са - също са важни.
- san4ez
- Потребител
-
vgeirgiev написа:Сигурен ли си , че е стартера???
Да, сигурен съм. Бензин и ток има в изобилие. Освен това, на Фиат-а на приятелката ми съм се сблъсквал с бендиксен проблем. Звукът е несбъркваем, само дето при фиатчето стартерът е отпред и обикновно рязък удар с твърд предмет решава всички проблеми.
NikiNikolov, благодаря, ще погледна и втулките, в случай, че се стигне до разглобяване.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
провери и цената на рециклиран стартер 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- san4ez
- Потребител
-
павката написа:провери и цената на рециклиран стартер
АЙде пък и ти сега, дано не се стига чак до замяна на цял стартер...
6 мнения
• Страница 1 от 1