Сваляне резервоар Е39 520i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колело
Сваляне резервоар Е39 520i
Здравейте колегите, прeди да започна да свалям резервоара на баварията, да се допитам до Вас разбиращите и можещи повече от мен? Значи резервоара ми тече леко от някъде отдолу на крик не мога да го вида и тече някъде отгоре, откъдето нямам достъп и не мога да го видя без да го сваля! Та така задължително при свалянето на резервоара трябва да разкача и сваля цялата генерация отпред и всички болтове и тампончета, държащи гърнетат до задната броня, след което да разкача кардана и висящия лагер или има по - лесен начин и при изброените по - горе процедури какви могат да бъдат нежеланите ефекти или какви дефекти могат да се появят при демонтажа и монтажа на всички тези части?! Ако някой има някаква по - добра идея или мнение нека го изкаже! Четох по форума в търсачката но само за Е30 намерих и при него процедурата до колкото разбрах е същата !Благодаря на всички отзовали се колеги !!!Поздрави!
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
Re: Сваляне резервоар Е39 520I
`DaRkMaN написа:уж тече отгоре а после отдолу...нищо не разбрах...
Колега исках да кажа че тече някъде отгоре откъм купето нямам дастъп до там, ако течеше отдолу щях да го видя и нямаше да пускам въпросната тема за свяляне на резервоара! Дано да си ме разбрал!Поздрави !!!
Преди да сваляш резервоара свали задната седалка и под нея има два капака на инспекционни отвори на купето над фланците за помпата и сондите на резервоара. Свали капаците и виж да не тече от маркучите, щуцерите или уплътнителите на фланците (самия резервоар да се е пукнал не ми се вярва)
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
tsb_bg написа:Преди да сваляш резервоара свали задната седалка и под нея има два капака на инспекционни отвори на купето над фланците за помпата и сондите на резервоара. Свали капаците и виж да не тече от маркучите, щуцерите или уплътнителите на фланците (самия резервоар да се е пукнал не ми се вярва)
гледах ги и двете сонди току що отгоре всички е сухо няма следи от бензин никъде, но тази сонда която е от към резервоара мирише на бензин от там, незнам вече и аз какво да правя
- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Нека и аз да се намеся - колега много е вероятно маркучите които са свързани към помпата да са се напукали отвътре и да капе надолу , стичайки се по резервоара. И сега конкретно за тези маркучи въпрос - Могат ли да се сменят без да се сваля резервоара по следния начин? - отпускат се скобите на резервоара, той пада надолу с 5 сантиметра, от вътре в купето съединяваме последователно новите със старите маркучи (да речем с две малки втулки и телчета ) лягаме под колата и издърпваме старите гумени маркучи като те повличат след себе си новите които застават на точното място. Може ли това да се направи в действителност и трябва ли да се откачат помпата, нивомера и поже би пълначката?
П.П. Колега пиша в твоята тема защото съм почти сигурен че ще ти се наложи точно такава манипулация и на теб!
П.П. Колега пиша в твоята тема защото съм почти сигурен че ще ти се наложи точно такава манипулация и на теб!
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
Re: Сваляне резервоар Е39 520i
колеги проблема е решен, оказа се по - просто от колкото предполагах, дясната сонда от към резервоара не беше сложена правилно или по точно самото уплатнение на сондата горното не беше наместено правилно а и самия нивомер не беше легнал на правилното място!След 3-4 пъти вадене и наместване накрая се получи !Вече не тече грам и резервоара е FULL добре, че не свалих резервоара за нищо, явно стария собственик е пипал нещо и типично за Българина го е развалил !Поздрави на всички отзовали се колеги
7 мнения
• Страница 1 от 1