интересно инфо

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330 CI
Мечтае да кара: Х5

интересно инфо

Мнение от veliki1 » 30 Апр 2010, 18:05

здравеите колеги може да не откривам топлата вода но не намерих нищо по въпроса аз не съм в България и немога да си намирам части лесно,та да си доида на въпроса лагера на виското ми се скапа и трябваше да го сваля докато ми дойде новото виско от бг си чакам доста а колата си ми трябва и то много и рискувах да я карам колата е 525 тдс няколко дена нямаше проблем но един топъл ден леко стрелката ми мръдна в дясно и нещо забуча много силно слязох да погледна перката на климатика който не беше пуснат се вклиючи и колата се охлади че възможно ли е и тя да е някакъв помощник
Всичко хубаво започва с "Б" Бира... БМВ... Брюнетка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: интересно инфо

Мнение от mad_presley » 30 Апр 2010, 18:08

Така е колега, когато виското не смогва се включва перката на климатика, без да си пуснал климатика. Като нямаш виско е съвсем нормално да се включва тази перка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 30 Апр 2010, 18:31

Това твоето си е руска ролетка. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 30 Апр 2010, 18:46

съмтаймс люн, съмтаймс нот люн
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veliki1 » 30 Апр 2010, 20:48

значи се знае аз се опитах да бъда полезен но наистина е руска ролетка но ако се внимава и знаеш как да си караш колата може да се рискува все пак виското при градско и ниски обороти каране не върши кои знае колко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 30 Апр 2010, 22:56

veliki1 написа:значи се знае аз се опитах да бъда полезен но наистина е руска ролетка но ако се внимава и знаеш как да си караш колата може да се рискува все пак виското при градско и ниски обороти каране не върши кои знае колко

Така си мислиш.Скоро мои клиент реши да брькне да провери ДАЛИ му работи виското ,и това на празен ход на мотора.Резултата 3 срязани прьста + тьп поглед
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veliki1 » 01 Май 2010, 12:52

по добре да спестим коментар...............

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Май 2010, 22:43

veliki1 написа:значи се знае аз се опитах да бъда полезен но наистина е руска ролетка но ако се внимава и знаеш как да си караш колата може да се рискува все пак виското при градско и ниски обороти каране не върши кои знае колко

Колега, точно при градско каране и ниски обороти охлажда и работи виското ;) Не върши работа на извънградско и магистрала-тогава струята която минава през радиатора охлажда достатъчно и без виското.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 02 Май 2010, 15:42

Ivo_Borisov написа:

Колега, точно при градско каране и ниски обороти охлажда и работи виското ;) Не върши работа на извънградско и магистрала-тогава струята която минава през радиатора охлажда достатъчно и без виското.
Точно :yes:
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 02 Май 2010, 22:17

Тези дни и аз имах малко проблеми. Карам и съм си пуснал от тайните менюта да си следя температурата на двигателя. Вечерта като карах без климатик температурата ми беше около 93-94 градуса. През деня при 30 градуса външна температура, без климатик ми държи температура 95-97 градуса (на равен път), като пусна климатика отива към 99-100 градуса и аз го спирам за да не стане нещо (климатика). Днес на баирите съм карал с пуснато парно, защото ме е страх да не я прегрея. Имам 2 въпроса:

1. Като спра и на таблото ми показва 98-99 градуса мога без проблем да спра с ръка перката. Ако изгася двигателя, перката си я връткам на ръка спокойно. Това нормално ли е или трябва да сменям виското?

2. Каква е нормалната работна температура на двигателя и колко трябва да ми показва вътре на таблото (М52Б20)?

Благодаря за отговорите на всички колеги предварително. :)
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veliki1 » 03 Май 2010, 0:07

не искам да влизам в спор защото и вие сте прави но не съм напълно съгласен от личен опит знам но е дълго за разказване но имах една баварка на която и беше развалено виското и на градски условия не си показа проблема в момента в който излязох на магистралата и веднага загря, да има обдухване при извън градско но не е достатъчно при големи обороти как духа тази перка почти съм сигурен че точно на извън градско може да ми направи проблем всеки знае че при 200 много бими кипват чайника само ако не си си подменил всички стандартни консумативи както е при тдс помпа термостат и виско

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veliki1 » 03 Май 2010, 7:40

sashozmeq написа:Тези дни и аз имах малко проблеми. Карам и съм си пуснал от тайните менюта да си следя температурата на двигателя. Вечерта като карах без климатик температурата ми беше около 93-94 градуса. През деня при 30 градуса външна температура, без климатик ми държи температура 95-97 градуса (на равен път), като пусна климатика отива към 99-100 градуса и аз го спирам за да не стане нещо (климатика). Днес на баирите съм карал с пуснато парно, защото ме е страх да не я прегрея. Имам 2 въпроса:

1. Като спра и на таблото ми показва 98-99 градуса мога без проблем да спра с ръка перката. Ако изгася двигателя, перката си я връткам на ръка спокойно. Това нормално ли е или трябва да сменям виското?

2. Каква е нормалната работна температура на двигателя и колко трябва да ми показва вътре на таблото (М52Б20)?

Благодаря за отговорите на всички колеги предварително. :)

колега за виско си не е нормално но и не пробвай така с ръката :D а нормалната температура не съм сигурен но мисля че е около 90 градуса

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Мнение от dragohr » 09 Май 2010, 15:50

Той колегата кара бензинка а там май е нормално като позагрее да стигне до към100., аз поне имах бензинов мерцедес и той в жегите нормално си бачкаше към100 и не ми е прегрявал.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 09 Май 2010, 21:21

sashozmeq написа:.......

Сменяй виското без да се замисляш повече. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 09 Май 2010, 21:50

В сряда сутринта колата започна да прегрява, веднага спрях. После като истина пак запалих, за да я карам към Бате Кольо - пак загря само на високи обороти охраждаше към 5к някъде. Е в крайна сметка Виско - въртеше се без проблем като на децата ветрилото :mhihi: Е вече съм със сменено виско и да чукна на дърво вече няколко дни няма проблем - Благодаря и на Кольо за свършената работа :yes:
Ето ви пример от преди 4 дни.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Следваща

Назад към E39