Проблем с ел. стъкло и ел. огледало МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525tds '98
- Мечтае да кара: F16
Проблем с ел. стъкло и ел. огледало МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ
Здравейте колеги. Нуждая се от малко квалифицирана помощ, защото нямам никаква идея как да реша проблема си, а именно: след боядисване на двете леви врати, в сервиза псевдо майсторите бяха оставили акомулатора ми да падне (купих нов). Не знам дали падането на акомулатора и това че я палиха с даване на ток или нешо друго е причината, но следствията са:
1. На шофьорското стъкло функцията ONE TOUCH за вдигане на стъклото спря да работи (само за вдигане, за сваляне си работи и само на шофьорското стъкло. Всички останали са ОК)
2. Стъклото на шофьорското огледало може да се управлява от джоистика само нагоре, надолу и навътре към колата. Движението навън е невъзможно. Просто натискам джоистика но реакция няма.
3. При отключване на колата, независимо дали с дистанционното или директно с ключа в ключалката, на същото това огледало му се включва прибирането на стъклото навътре към колата
всеки път и при всяко отключване се прибира по малко, и дори когато се прибере напълно продължава да му се включва машинката за да го прибира. Просто не се издържа
И всеки път като се кача да карам трябва да го бутам на ръка навън.
4. Подгряването на сщото това огледало ( да му
) спря да работи. Смених стъклото с такова което със сигурност работи но не. И не само автоматичното подгр. при студено време, но и от копчето за задното стъкло не се включва. Лявото огледало си подгрява и авто, и от копчето.
Да поясня, че проблема със стъклото не се реши чрез програмиране с DIS. Там си беше дадено на "он". Дадохме му "офф" и после пак "он" ама не ставааааа.
Свалях и управлението на ел стъклата дето е на вратата и си изглежда добре.
Моля ви, помагайте. Не са проблеми, които ще спрат колата ама са адски дразнещи, и съм така от октомври.
Колата е 525 тдс 1998. и 4-те стъкла са ел, ако има значение.
1. На шофьорското стъкло функцията ONE TOUCH за вдигане на стъклото спря да работи (само за вдигане, за сваляне си работи и само на шофьорското стъкло. Всички останали са ОК)
2. Стъклото на шофьорското огледало може да се управлява от джоистика само нагоре, надолу и навътре към колата. Движението навън е невъзможно. Просто натискам джоистика но реакция няма.
3. При отключване на колата, независимо дали с дистанционното или директно с ключа в ключалката, на същото това огледало му се включва прибирането на стъклото навътре към колата

4. Подгряването на сщото това огледало ( да му

Да поясня, че проблема със стъклото не се реши чрез програмиране с DIS. Там си беше дадено на "он". Дадохме му "офф" и после пак "он" ама не ставааааа.
Свалях и управлението на ел стъклата дето е на вратата и си изглежда добре.
Моля ви, помагайте. Не са проблеми, които ще спрат колата ама са адски дразнещи, и съм така от октомври.
Колата е 525 тдс 1998. и 4-те стъкла са ел, ако има значение.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблем с ел. стъкло и ел. огледало МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ
Така става след като падне акумулатора за дълго. Това със вдигането и свалянето на стъклата с едно докосване може да се кодира с DIS, но си мисля, че скоро ще се оправи. Това с огледалото обаче за мен си остава загадка. Вече на 2-ма приятели се получи този проблем с огледалото и колкото и да търсих къде е проблема, не го намерих. Факт е обаче, че след известно време се оправиха.
Сега като си сложил новия акумулатор, пробвай да го откачиш за 5мин и го закачи пак.
Сега като си сложил новия акумулатор, пробвай да го откачиш за 5мин и го закачи пак.
- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
Пробвахме го с ДИС и там си беше дадено на "он" и му дадохме :офф" и после пак "он" ама не стана. Но имам един въпрос: с ДИС настроихма разни неща. Дневни къси, да сигнализира ако ключа не е изваден и др. Дали ще се загубят ако откача акомулатора?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Не, няма да се загубят.
Покарай 1-2 дена така колата и тогава пробвай това с акумулатора.
Покарай 1-2 дена така колата и тогава пробвай това с акумулатора.
- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
ОК. Ще пробвам. Благодаря на ПРЕСЛИ. Това, че един от най-знаещите колеги във форума няма точен отговор доста ми убива надеждата
Още повече че с времето едва ли ще се оправи от самосебеси- така съм от Октомври. Дано помогне откачане на акомулатора.

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Според мен има кабели които са дадени на късо след намесата на бояджиите. Разглоби си вратата и огледай кабелите.Може някой кабел да е прискрипан някъде.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
+1ivanov 530d написа:Според мен има кабели които са дадени на късо след намесата на бояджиите. Разглоби си вратата и огледай кабелите.Може някой кабел да е прискрипан някъде.
щом проблема се е появил след бояджииската интервенция.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
По принцип, след по-дълго оставяне на колата без акумулатор винаги се загубва функцията One Tuch на стъклата и съм 100% сигурен в това. Така беше при старата ми 520-ка, така е и с 530-ката ми сега.
На един приятел с 730 се беше случило това с огледалото и дори с @ivanov 530d се чесахме по главите и така и не разбрахме къде е проблема. След като колегата си смени акумулатора, огледалото му се оправи.
One Tuch функцията не зависи от кабелите, а си е от кодировката в GMIII модула и се съмнявам да е проблем с окабеляването, но пък и не го изключвам. По -добре е да се започне с по-лесните процедури, като сваляне на акумулатора за 5-10мин и ако не се оправи тогава вече да се търси проблем с кабелите.
На един приятел с 730 се беше случило това с огледалото и дори с @ivanov 530d се чесахме по главите и така и не разбрахме къде е проблема. След като колегата си смени акумулатора, огледалото му се оправи.
One Tuch функцията не зависи от кабелите, а си е от кодировката в GMIII модула и се съмнявам да е проблем с окабеляването, но пък и не го изключвам. По -добре е да се започне с по-лесните процедури, като сваляне на акумулатора за 5-10мин и ако не се оправи тогава вече да се търси проблем с кабелите.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
тая история и на мен ми се случи когато имах проблем с таралежа беше свързана със изтощен акумулатор, т.е. ниско напрежение.... освен огледалото ми се беше изгубил и сензора за дъжд и вдигането на прозорците с 1 натискане.... както каза Преслав само със откачане на акумулатора и отново закачане се оправи при мен от самосебеси... нещо се ресетна. Аз до колкото съм чувал ниско напрежение или високо ошашква много ел модули... и трябва да се избягва подаване на контакт при слаб акумулатор
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
при мен само на дясна задна го има този проблем, а и като знам преди да сложа нов акумулатор колко пъти е оставала без ток си е късмет че работи нещо
и аз благодаря за инфото
и аз благодаря за инфото
- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички писали по темета
! Днес свалих кората. Оказа се че ИВАНОВ е прав. Тъпаците бяха прескрипали жестоко кабелчетата към огледалото между ламарината и пластмаската, на която е закрепена пощялката, дето се завива с един винт еврейска звезда. Направо ги бяха прекъснали. Отделно бяха мушнали кабела дето идва отгоре, от уплътнението на стъклото не където трябва. При мен се мушка буксата му в друга букса, а не в това дето е с многото гнезда във вратата.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
A оправи ли се сега??
- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
Да. Сега си е ОК. Всичко си работи
Поне разбрах как се сваля кората на вратата.
Естествено при сглобяването жолото на дръжката се беше измъкнало от улея и я свалях повторно
http://yordanzhelev.snimka.bg/automobiles/bmw.441569.18197267

Поне разбрах как се сваля кората на вратата.
Естествено при сглобяването жолото на дръжката се беше измъкнало от улея и я свалях повторно

http://yordanzhelev.snimka.bg/automobiles/bmw.441569.18197267
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Някой май трябва да черпи тука....... 

- yordanzhelev
- кандидат ентусиаст
-
С най-голямо удоволствие
Малко си ми в другия край на BG, ама... То и аз съм по неволя в София.
Абе я да използвам темета си и да питам още нещо. В DIS на нафтовата помпа излиза стойност за горивото 5.2 при спокойни обороти на място. Тази стойност според вас добре ли е или да я пипаме. При работа на място понякога много леко претриса. На двигателя скоро му сменях сегменти и клапани и т. н. Още даже не е разработен. на 5000км е след смяната им. Иначе навсякъде в паметта е стойността за пробег, която е и на BC, а именно 249 000км. Сменени са и вериги и успокоители.
Тук един колега от форума, няма да му пиша името без да съм го питал, ама самият той има тема, със снимки даже, как е почистил и центровал ГНП-та може да я бутне малко, но не смята че е необходимо да бърникаме по ГНП, която още си работи доста добре?????

Малко си ми в другия край на BG, ама... То и аз съм по неволя в София.
Абе я да използвам темета си и да питам още нещо. В DIS на нафтовата помпа излиза стойност за горивото 5.2 при спокойни обороти на място. Тази стойност според вас добре ли е или да я пипаме. При работа на място понякога много леко претриса. На двигателя скоро му сменях сегменти и клапани и т. н. Още даже не е разработен. на 5000км е след смяната им. Иначе навсякъде в паметта е стойността за пробег, която е и на BC, а именно 249 000км. Сменени са и вериги и успокоители.
Тук един колега от форума, няма да му пиша името без да съм го питал, ама самият той има тема, със снимки даже, как е почистил и центровал ГНП-та може да я бутне малко, но не смята че е необходимо да бърникаме по ГНП, която още си работи доста добре?????
15 мнения
• Страница 1 от 1