Въпрос за една "марка" гуми !!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Въпрос за една "марка" гуми !!

Мнение от map13 » 28 Мар 2010, 12:50

Някой чувал ли е тези гуми !? http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
Трябва да си купя две за предни и се лутам като гламав !!
задните са ми TOYO миналата година ги купих новички, предните ми тогава бяха добре но вече грайфера го няма никакъв / гумаджията ми вика, че нямало проблем, те хората карали и с по лоши / аз не искам да рискувам някъде предницата да направи движение нежелано от мен .. сега ми предстои един ремонт и не мога да отделя пак 700 и кусур лева за две гуми !! :(
та въпроса ми е .. какво толкова ако сложа тези китайци ? мисля, че ще се държат по-добре от някакви втора употреба макар и някаква марка !?!
Към модераторите : Моля да не местите темата знам, че не и е тук мястото ама ако я пусна в "извън темата" ще стане боза !!
Благодаря предварително !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
Мечтае да кара: М5

Re: Въпрос за една "марка" гуми !!

Мнение от plam81 » 28 Мар 2010, 13:17

Колега бих ти препоръчал ето тези .
Разликата в цената е малка.
GENERAL ALTIMAX 245/40ZR18 T/L FR XL 97W ALTIMAX UHP-208лв
http://www.tires-general.com/images/tir ... _ci2_l.jpg
ИзображениеИзображение

Гуми и Джанти предимно за БМВ
Тел. 0885267795

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 28 Мар 2010, 13:19

лично аз никога няма да си сложа на колата такива боклуци, по-добре втора употреба маркови отколкото такива. Вземи последния брой на АutoBild вътре има тестове на гуми и ще видиш китайските колко са зле като качества
DIESEL POWER
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 28 Мар 2010, 13:41

dmxl написа:лично аз никога няма да си сложа на колата такива боклуци, по-добре втора употреба маркови отколкото такива. Вземи последния брой на АutoBild вътре има тестове на гуми и ще видиш китайските колко са зле като качества

Аз пък съм на обратното мнение. По-добре гуми с дот ХХ10, мек каучук, правилно оформен грайфер, от колкото маркови, но стари гуми втора употреба, износени накриво. :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 28 Мар 2010, 13:48

ми те точно тия незнайните гуми се изкривяват, късат им се теловете и гърмят, много лесно правят цицини и за мен са опасни даже. още повече пък и говорим за 18"
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 28 Мар 2010, 14:13

това е някакъв тест на тези гуми : http://www.reifendirekt.de/review/153/S ... stcom.html
колко може да му се има доверие .. не знам !!!
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?s ... 5&weiter=0 ето тук са всичките предложения !!!
И аз искам да сложа по-прилични гуми.... но просто задното окачване на комбито се е разбило, масло, тампон на двигателя, още няколко неща и сумата стана :shock:
та наистина, не мога да отделя повече от 230лв за бройка !!
и за това питам .. някакви нови китайки или втора ръка ... ще е по-добрия вариант !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 28 Мар 2010, 15:23

Колега един съвет, виж гумите Firenza, познавам доста хора с такива и всеки, който е с такива е учуден от държанието им. Аз също съм с такива летни, бях много скептичен просто като купих колата беше с такива, карах лятото и направо съм учуден. Никога не са ме изпуснали, на дъжд се държат много добре. Цената им е супер също.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 28 Мар 2010, 15:29

err0r написа:
dmxl написа:лично аз никога няма да си сложа на колата такива боклуци, по-добре втора употреба маркови отколкото такива. Вземи последния брой на АutoBild вътре има тестове на гуми и ще видиш китайските колко са зле като качества

Аз пък съм на обратното мнение. По-добре гуми с дот ХХ10, мек каучук, правилно оформен грайфер, от колкото маркови, но стари гуми втора употреба, износени накриво. :nono:

абсолютно съм съгласен, новата гума си е нова, независимо от производителя, и аз карам с фиренца които купих миналото лято и съм повече от доволен.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от map13 » 28 Мар 2010, 18:08

мерси :yes:
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... -7997.html
сега ще го мисля до сряда и ще действам !! реших по-добре нови макар и китайки от колкото някакви втора ръка !!
Благодаря на отзовалите се !!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от bobih » 29 Мар 2010, 1:57

Дънлоп Дирезза ДЗ 101 :driving:
DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!

Потребител
Аватар

Мнение от autoted » 29 Мар 2010, 12:27

да съм честен не съм ги срещал заниавам се с известните марки, поне за тях знам нещичко докато за тези дето са танкана ме плашат от мой си опит.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 30 Мар 2010, 9:52

Като по-поносим вариант са и дъщерните марки на големите марки като Тайфун, Клебер и т.н.
Иначе с новите китайки можеш да имаш всякакви ядове, много шумна кола, нестабилно поведение на вода, висок разход и това са все неща, които дразнят с годините по време на каране. От друга страна тестове на Аутобилд и АДАЦ много често вадят по-евтини гуми като добър избор за цена/качество. Преди няколко години например едни летни Марангони бяха в Топ3 на летните гуми, но това си беше за конкретния сезон и модел гума. Направи си хубаво проучване и може да се окаже, че някоя друга марка на минимално по-висока цена ти дава много повече.

А иначе, че в България трудно се намират надеждни втора употреба гуми е ясно, надявам се някой ден с навлизането на ибей хората да разберат, че всичко си има добра остатъчна стойност и ще потръгнат нещата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 30 Мар 2010, 10:35

Колеги има хора в Сф спец, които вкарват употребявани губи на по 1-2г макс, с грайфер около 80-90% от новия, просто тр да потърсите. ИМа няколко места на които се вкарват 2ри комплекти джанти на немците и доста често при нова доставка има подобни гуми. Така мин лято си взех МИшелин Праимаси Алпин с ДОТ 4907 и мустаци по него :) Просто търсете :) Наскоро видях летни Дънлоп с ДОТ 2408 втора ръка карани макс 5К км :) Има опции и за втора ръка :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бмв E60 530d
Мечтае да кара: M5

Мнение от xxx500 » 07 Окт 2010, 0:36

пълна тояга . Средния клас 235/45/17 струват към 230-250 лв. а камо ли 18-ки .Аз карам с Клебер и съм мн. доволен .

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 07 Окт 2010, 4:17

Колега ако това ще те успокои, половината Америка кара с китайски гуми...Никви грижи, верно пътищата са други, ама и цената им е друга бира.
Аз така веднъж си взех скъп Гудиар, като го монтираха видях че е словенски, а да не ти казвам как шуми гадно.
Тук е пълно с ВАНЛИ, САЙЛУН и разни други.....За 18 ки си бях купил Michelin Latitude Cross, е тва наистина беше хубава гума, ама пък отиде много бързо...

Следваща

Назад към E39