Въпрос за една "марка" гуми !!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- map13
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 525d вагон
Въпрос за една "марка" гуми !!
Някой чувал ли е тези гуми !? http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
Трябва да си купя две за предни и се лутам като гламав !!
задните са ми TOYO миналата година ги купих новички, предните ми тогава бяха добре но вече грайфера го няма никакъв / гумаджията ми вика, че нямало проблем, те хората карали и с по лоши / аз не искам да рискувам някъде предницата да направи движение нежелано от мен .. сега ми предстои един ремонт и не мога да отделя пак 700 и кусур лева за две гуми !!
та въпроса ми е .. какво толкова ако сложа тези китайци ? мисля, че ще се държат по-добре от някакви втора употреба макар и някаква марка !?!
Към модераторите : Моля да не местите темата знам, че не и е тук мястото ама ако я пусна в "извън темата" ще стане боза !!
Благодаря предварително !!
Трябва да си купя две за предни и се лутам като гламав !!
задните са ми TOYO миналата година ги купих новички, предните ми тогава бяха добре но вече грайфера го няма никакъв / гумаджията ми вика, че нямало проблем, те хората карали и с по лоши / аз не искам да рискувам някъде предницата да направи движение нежелано от мен .. сега ми предстои един ремонт и не мога да отделя пак 700 и кусур лева за две гуми !!

та въпроса ми е .. какво толкова ако сложа тези китайци ? мисля, че ще се държат по-добре от някакви втора употреба макар и някаква марка !?!
Към модераторите : Моля да не местите темата знам, че не и е тук мястото ама ако я пусна в "извън темата" ще стане боза !!
Благодаря предварително !!
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Re: Въпрос за една "марка" гуми !!
Колега бих ти препоръчал ето тези .
Разликата в цената е малка.
GENERAL ALTIMAX 245/40ZR18 T/L FR XL 97W ALTIMAX UHP-208лв
http://www.tires-general.com/images/tir ... _ci2_l.jpg
Разликата в цената е малка.
GENERAL ALTIMAX 245/40ZR18 T/L FR XL 97W ALTIMAX UHP-208лв
http://www.tires-general.com/images/tir ... _ci2_l.jpg
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
лично аз никога няма да си сложа на колата такива боклуци, по-добре втора употреба маркови отколкото такива. Вземи последния брой на АutoBild вътре има тестове на гуми и ще видиш китайските колко са зле като качества
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
dmxl написа:лично аз никога няма да си сложа на колата такива боклуци, по-добре втора употреба маркови отколкото такива. Вземи последния брой на АutoBild вътре има тестове на гуми и ще видиш китайските колко са зле като качества
Аз пък съм на обратното мнение. По-добре гуми с дот ХХ10, мек каучук, правилно оформен грайфер, от колкото маркови, но стари гуми втора употреба, износени накриво.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ми те точно тия незнайните гуми се изкривяват, късат им се теловете и гърмят, много лесно правят цицини и за мен са опасни даже. още повече пък и говорим за 18"
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- map13
- младши ентусиаст
-
това е някакъв тест на тези гуми : http://www.reifendirekt.de/review/153/S ... stcom.html
колко може да му се има доверие .. не знам !!!
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?s ... 5&weiter=0 ето тук са всичките предложения !!!
И аз искам да сложа по-прилични гуми.... но просто задното окачване на комбито се е разбило, масло, тампон на двигателя, още няколко неща и сумата стана
та наистина, не мога да отделя повече от 230лв за бройка !!
и за това питам .. някакви нови китайки или втора ръка ... ще е по-добрия вариант !!
колко може да му се има доверие .. не знам !!!
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?s ... 5&weiter=0 ето тук са всичките предложения !!!
И аз искам да сложа по-прилични гуми.... но просто задното окачване на комбито се е разбило, масло, тампон на двигателя, още няколко неща и сумата стана

та наистина, не мога да отделя повече от 230лв за бройка !!
и за това питам .. някакви нови китайки или втора ръка ... ще е по-добрия вариант !!
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Колега един съвет, виж гумите Firenza, познавам доста хора с такива и всеки, който е с такива е учуден от държанието им. Аз също съм с такива летни, бях много скептичен просто като купих колата беше с такива, карах лятото и направо съм учуден. Никога не са ме изпуснали, на дъжд се държат много добре. Цената им е супер също.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
err0r написа:dmxl написа:лично аз никога няма да си сложа на колата такива боклуци, по-добре втора употреба маркови отколкото такива. Вземи последния брой на АutoBild вътре има тестове на гуми и ще видиш китайските колко са зле като качества
Аз пък съм на обратното мнение. По-добре гуми с дот ХХ10, мек каучук, правилно оформен грайфер, от колкото маркови, но стари гуми втора употреба, износени накриво.
абсолютно съм съгласен, новата гума си е нова, независимо от производителя, и аз карам с фиренца които купих миналото лято и съм повече от доволен.
- map13
- младши ентусиаст
-
мерси
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... -7997.html
сега ще го мисля до сряда и ще действам !! реших по-добре нови макар и китайки от колкото някакви втора ръка !!
Благодаря на отзовалите се !!

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... -7997.html
сега ще го мисля до сряда и ще действам !! реших по-добре нови макар и китайки от колкото някакви втора ръка !!
Благодаря на отзовалите се !!
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
да съм честен не съм ги срещал заниавам се с известните марки, поне за тях знам нещичко докато за тези дето са танкана ме плашат от мой си опит.
Като по-поносим вариант са и дъщерните марки на големите марки като Тайфун, Клебер и т.н.
Иначе с новите китайки можеш да имаш всякакви ядове, много шумна кола, нестабилно поведение на вода, висок разход и това са все неща, които дразнят с годините по време на каране. От друга страна тестове на Аутобилд и АДАЦ много често вадят по-евтини гуми като добър избор за цена/качество. Преди няколко години например едни летни Марангони бяха в Топ3 на летните гуми, но това си беше за конкретния сезон и модел гума. Направи си хубаво проучване и може да се окаже, че някоя друга марка на минимално по-висока цена ти дава много повече.
А иначе, че в България трудно се намират надеждни втора употреба гуми е ясно, надявам се някой ден с навлизането на ибей хората да разберат, че всичко си има добра остатъчна стойност и ще потръгнат нещата.
Иначе с новите китайки можеш да имаш всякакви ядове, много шумна кола, нестабилно поведение на вода, висок разход и това са все неща, които дразнят с годините по време на каране. От друга страна тестове на Аутобилд и АДАЦ много често вадят по-евтини гуми като добър избор за цена/качество. Преди няколко години например едни летни Марангони бяха в Топ3 на летните гуми, но това си беше за конкретния сезон и модел гума. Направи си хубаво проучване и може да се окаже, че някоя друга марка на минимално по-висока цена ти дава много повече.
А иначе, че в България трудно се намират надеждни втора употреба гуми е ясно, надявам се някой ден с навлизането на ибей хората да разберат, че всичко си има добра остатъчна стойност и ще потръгнат нещата.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Колеги има хора в Сф спец, които вкарват употребявани губи на по 1-2г макс, с грайфер около 80-90% от новия, просто тр да потърсите. ИМа няколко места на които се вкарват 2ри комплекти джанти на немците и доста често при нова доставка има подобни гуми. Така мин лято си взех МИшелин Праимаси Алпин с ДОТ 4907 и мустаци по него
Просто търсете
Наскоро видях летни Дънлоп с ДОТ 2408 втора ръка карани макс 5К км
Има опции и за втора ръка 

- xxx500
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бмв E60 530d
- Мечтае да кара: M5
пълна тояга . Средния клас 235/45/17 струват към 230-250 лв. а камо ли 18-ки .Аз карам с Клебер и съм мн. доволен .
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега ако това ще те успокои, половината Америка кара с китайски гуми...Никви грижи, верно пътищата са други, ама и цената им е друга бира.
Аз така веднъж си взех скъп Гудиар, като го монтираха видях че е словенски, а да не ти казвам как шуми гадно.
Тук е пълно с ВАНЛИ, САЙЛУН и разни други.....За 18 ки си бях купил Michelin Latitude Cross, е тва наистина беше хубава гума, ама пък отиде много бързо...
Аз така веднъж си взех скъп Гудиар, като го монтираха видях че е словенски, а да не ти казвам как шуми гадно.
Тук е пълно с ВАНЛИ, САЙЛУН и разни други.....За 18 ки си бях купил Michelin Latitude Cross, е тва наистина беше хубава гума, ама пък отиде много бързо...
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3