525 tds помпа в резервоара

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Мечтае да кара: 3.0csl

525 tds помпа в резервоара

Мнение от NaskoAVM » 28 Мар 2010, 10:02

помпата е на една година и спря да работи :banghead: дали има някой който ги ремонтира или да си купувам нова :dunno: в ниските обороти работи, но като дам гас не може да качи гориво :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: 525 tds помпа в резервоара

Мнение от LUCIFER'S » 28 Мар 2010, 11:37

гледал ли си и цедката, горивния филтър сменян ли е, реле на помпата ( би трябвало да има) да не ти прави проблем? да не е куча марка помпата? и да не би да караш с много ниско ниво на гориво в резервоара постоянно, че от това заминават супер бързо.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 30 Мар 2010, 11:34

И аз имах до миналото лято същия проблем.Сменихме помпата, реле и пак си гаснеше и накрая сменихме гумените оплътнения които са на маркучите към филтъра и сложихме клапан да не връща горивото.Сега вече негасне, но и не я оставям вече с по-малко от 15-20л.
My E30
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA вече:)

Мнение от BoyVel » 30 Мар 2010, 13:34

Аз пък откакто си купух моята като стигне в диапазона 15-30 литра гасне когато си иска, писна ми и не знам къде може да е проблема. Отварях я с един приятел към 30 литра, работи си вижда се как се завихря нафтата в левия резервоар,където е и основната помпа, тече си нафта по маркучите,но проблема си остава. Дори от няколко пъти яко въртене да подкачи, май вече съм за ремонт или пък смяна на бендикса :( Основната помпа, която уж мисля че е проблема, в Дару беше 309 лева, ма от скоро е 511 :shock: :shock: :shock: и казаха, че сменяли всичко, за всеки случай- ЕГАТИ! Толко пък да е скъпо?!?!?
Моля, който знае нещо и го е преживял да отвори и нашите очи :)
Последна промяна BoyVel на 01 Апр 2010, 10:16, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 30 Мар 2010, 15:06

BoyVel написа:....Отварях я с един приятел към 30 литра, работи си жижда се как се завихря нафтата в левия резервоар,където е и основната помпа....
тая ''основна помпа'' ти е проблема
Иначе съм ползвал и помпи от други коли,но не се сещам точно от кои става...

Потребител
Аватар

Мнение от stillwater » 30 Мар 2010, 17:16

Колега, преди две седмици смених, горивна помпа, тая дето е в резервоара. Колата трудно палеше (това по-скоро е от акумулатора който също е за смяна ;) ), и в един момент след като изгасна не запали повече. Горивна помпа на Сиеменс, с една година гаранция 260лв, с работата 330лв. Сервиза е в София, Белите Брези, Ворино и Царско село.
Успех !

П.С. И на мен майстора ми каза да не я държа по малко от 20л.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 30 Мар 2010, 20:45

Да не отварям нова и излишна тема да питам значи моя проблем е по странен (явно си отива помпата) но никога не ми е изгасяла колата дори и с 5 литра нафта,просто като падне под 15л и пали с голяма мъка ако я оставя околу една минута на контакт (да подкачи помпата)пали от раз.Отворих помпата почистих цедкатакоято беше в доста лошо състояние сега чакам да видя дали ще се оправи или ще има принудителна смяна :mhihi: . И още нещо да попитам после като сглобявах всичко поплавака с това черното капаче което е под металния пръстен някакси навдигаше така каде му е мястото на тоя поплавък и по точно закача ли се към полпата това пластмасовото жълтото или има друго място. На този които ме е разбрал БРАВО :kuku:
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 30 Мар 2010, 21:44

M_krika написа:Да не отварям нова и излишна тема да питам значи моя проблем е по странен (явно си отива помпата) но никога не ми е изгасяла колата дори и с 5 литра нафта,просто като падне под 15л и пали с голяма мъка ако я оставя околу една минута на контакт (да подкачи помпата)пали от раз.Отворих помпата почистих цедкатакоято беше в доста лошо състояние сега чакам да видя дали ще се оправи или ще има принудителна смяна :mhihi: . И още нещо да попитам после като сглобявах всичко поплавака с това черното капаче което е под металния пръстен някакси навдигаше така каде му е мястото на тоя поплавък и по точно закача ли се към полпата това пластмасовото жълтото или има друго място. На този които ме е разбрал БРАВО :kuku:

Наи добре да отвориш пак когато има малко гориво,бьрзо ще се ориентираш.Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 30 Мар 2010, 22:10

presko79 написа:........Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например

как червена? червен е газьола за ПКЦ :mrgreen:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 30 Мар 2010, 22:18

LUCIFER'S написа:
presko79 написа:........Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например

как червена? червен е газоьл за ПКЦ :mrgreen:

Наште 4-те коли с изключение на астрата(GSI) вьрвят с червена,зеленя,бимбяна абе квато има.Скоро бях набарал един доставчик с една 2-тонна цистерна червена за печки от едно време,така му се услади на моя ТДС че пита има ли още.вярно зимата зор,ама имам начин да деля парафина.Всичкото е глезотии за прости камерни дизели като ТДС-а ,става всякьква нафта,за Д-то категорично НЕ.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M_krika » 30 Мар 2010, 23:10

presko79 написа:
M_krika написа:Да не отварям нова и излишна тема да питам значи моя проблем е по странен (явно си отива помпата) но никога не ми е изгасяла колата дори и с 5 литра нафта,просто като падне под 15л и пали с голяма мъка ако я оставя околу една минута на контакт (да подкачи помпата)пали от раз.Отворих помпата почистих цедкатакоято беше в доста лошо състояние сега чакам да видя дали ще се оправи или ще има принудителна смяна :mhihi: . И още нещо да попитам после като сглобявах всичко поплавака с това черното капаче което е под металния пръстен някакси навдигаше така каде му е мястото на тоя поплавък и по точно закача ли се към полпата това пластмасовото жълтото или има друго място. На този които ме е разбрал БРАВО :kuku:

Наи добре да отвориш пак когато има малко гориво,бьрзо ще се ориентираш.Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например

Карам си я с нормална на цвят вкус и мирис нафта.Не трябва да е под напрежение прожинката напластмаската ,и капака трябва да си се затваря без проблем.Голям зор видях с тоя металния фланец,явно нещо не е както трябва с тоя поплавък.Ще го гледам като намалее нафтата мерси за бързия отговор.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 31 Мар 2010, 2:30

абе и аз нечакам да падне много нафтата преди да заредя ама под колко литра е препоръчително да не се остава в резервоара (моя е 85 литра по книжка)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M_krika » 31 Мар 2010, 20:27

7BREYTON написа:абе и аз нечакам да падне много нафтата преди да заредя ама под колко литра е препоръчително да не се остава в резервоара (моя е 85 литра по книжка)

Toва що за простотия е незнам ,как може да не разчиташ на всичкото си гориво в колата,защо не трябва да остава под 20-30 литра,баси умрялата помпа.

Та значи днес ми пана под 15л горивото и се надявах след почистването на цедката да се оправят нещата,но уви.Пак си е същата работа пали трудно върти към 1 минута и пали,не гасне няма проблем мога да си карам докато свърши нафтата.Каква е според вас диагнозата-нова помпа или нещо друго?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 01 Юни 2010, 20:59

BoyVel написа:Аз пък откакто си купух моята като стигне в диапазона 15-30 литра гасне когато си иска, писна ми и не знам къде може да е проблема. Отварях я с един приятел към 30 литра, работи си вижда се как се завихря нафтата в левия резервоар,където е и основната помпа, тече си нафта по маркучите,но проблема си остава. Дори от няколко пъти яко въртене да подкачи, май вече съм за ремонт или пък смяна на бендикса :( Основната помпа, която уж мисля че е проблема, в Дару беше 309 лева, ма от скоро е 511 :shock: :shock: :shock: и казаха, че сменяли всичко, за всеки случай- ЕГАТИ! Толко пък да е скъпо?!?!?
Моля, който знае нещо и го е преживял да отвори и нашите очи :)

колега моя проблем е същия и сега колата е на сервиз и хората казват че всичко работи при тях не гасне а като я взема аз гасне между 15 и 30 литра вече не знам кой път да хвана...

Потребител
Аватар
Кара: 525TDS
Мечтае да кара: BMW M1 2012

Мнение от iosifff » 01 Юни 2010, 23:29

от каде разбра че помпата не работи, извади ли я и да я пробваш отвън да видиш дали хвърля, и аз си мислех че ми е заминала помпата, но първия път цедката не се виждаше от мръсотия, а втория път се бяха запушили някакви клапънчета в двете страни на резервоара, а си сложих и клапънче между ГНП и горивния филтър да не връща нафта и всичко се оправи
Iosifff

Следваща

Назад към E39