525 tds помпа в резервоара
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NaskoAVM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Мечтае да кара: 3.0csl
525 tds помпа в резервоара
помпата е на една година и спря да работи
дали има някой който ги ремонтира или да си купувам нова
в ниските обороти работи, но като дам гас не може да качи гориво 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: 525 tds помпа в резервоара
гледал ли си и цедката, горивния филтър сменян ли е, реле на помпата ( би трябвало да има) да не ти прави проблем? да не е куча марка помпата? и да не би да караш с много ниско ниво на гориво в резервоара постоянно, че от това заминават супер бързо.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
И аз имах до миналото лято същия проблем.Сменихме помпата, реле и пак си гаснеше и накрая сменихме гумените оплътнения които са на маркучите към филтъра и сложихме клапан да не връща горивото.Сега вече негасне, но и не я оставям вече с по-малко от 15-20л.
- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA вече:)
Аз пък откакто си купух моята като стигне в диапазона 15-30 литра гасне когато си иска, писна ми и не знам къде може да е проблема. Отварях я с един приятел към 30 литра, работи си вижда се как се завихря нафтата в левия резервоар,където е и основната помпа, тече си нафта по маркучите,но проблема си остава. Дори от няколко пъти яко въртене да подкачи, май вече съм за ремонт или пък смяна на бендикса
Основната помпа, която уж мисля че е проблема, в Дару беше 309 лева, ма от скоро е 511
и казаха, че сменяли всичко, за всеки случай- ЕГАТИ! Толко пък да е скъпо?!?!?
Моля, който знае нещо и го е преживял да отвори и нашите очи

Последна промяна BoyVel на 01 Апр 2010, 10:16, променена общо 1 път
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
тая ''основна помпа'' ти е проблемаBoyVel написа:....Отварях я с един приятел към 30 литра, работи си жижда се как се завихря нафтата в левия резервоар,където е и основната помпа....
Иначе съм ползвал и помпи от други коли,но не се сещам точно от кои става...
- stillwater
- Потребител
-
Колега, преди две седмици смених, горивна помпа, тая дето е в резервоара. Колата трудно палеше (това по-скоро е от акумулатора който също е за смяна
), и в един момент след като изгасна не запали повече. Горивна помпа на Сиеменс, с една година гаранция 260лв, с работата 330лв. Сервиза е в София, Белите Брези, Ворино и Царско село.
Успех !
П.С. И на мен майстора ми каза да не я държа по малко от 20л.

Успех !
П.С. И на мен майстора ми каза да не я държа по малко от 20л.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Да не отварям нова и излишна тема да питам значи моя проблем е по странен (явно си отива помпата) но никога не ми е изгасяла колата дори и с 5 литра нафта,просто като падне под 15л и пали с голяма мъка ако я оставя околу една минута на контакт (да подкачи помпата)пали от раз.Отворих помпата почистих цедкатакоято беше в доста лошо състояние сега чакам да видя дали ще се оправи или ще има принудителна смяна
. И още нещо да попитам после като сглобявах всичко поплавака с това черното капаче което е под металния пръстен някакси навдигаше така каде му е мястото на тоя поплавък и по точно закача ли се към полпата това пластмасовото жълтото или има друго място. На този които ме е разбрал БРАВО 

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
M_krika написа:Да не отварям нова и излишна тема да питам значи моя проблем е по странен (явно си отива помпата) но никога не ми е изгасяла колата дори и с 5 литра нафта,просто като падне под 15л и пали с голяма мъка ако я оставя околу една минута на контакт (да подкачи помпата)пали от раз.Отворих помпата почистих цедкатакоято беше в доста лошо състояние сега чакам да видя дали ще се оправи или ще има принудителна смяна. И още нещо да попитам после като сглобявах всичко поплавака с това черното капаче което е под металния пръстен някакси навдигаше така каде му е мястото на тоя поплавък и по точно закача ли се към полпата това пластмасовото жълтото или има друго място. На този които ме е разбрал БРАВО
Наи добре да отвориш пак когато има малко гориво,бьрзо ще се ориентираш.Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
presko79 написа:........Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например
как червена? червен е газьола за ПКЦ

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
LUCIFER'S написа:presko79 написа:........Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например
как червена? червен е газоьл за ПКЦ
Наште 4-те коли с изключение на астрата(GSI) вьрвят с червена,зеленя,бимбяна абе квато има.Скоро бях набарал един доставчик с една 2-тонна цистерна червена за печки от едно време,така му се услади на моя ТДС че пита има ли още.вярно зимата зор,ама имам начин да деля парафина.Всичкото е глезотии за прости камерни дизели като ТДС-а ,става всякьква нафта,за Д-то категорично НЕ.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
- M_krika
- младши ентусиаст
-
presko79 написа:M_krika написа:Да не отварям нова и излишна тема да питам значи моя проблем е по странен (явно си отива помпата) но никога не ми е изгасяла колата дори и с 5 литра нафта,просто като падне под 15л и пали с голяма мъка ако я оставя околу една минута на контакт (да подкачи помпата)пали от раз.Отворих помпата почистих цедкатакоято беше в доста лошо състояние сега чакам да видя дали ще се оправи или ще има принудителна смяна. И още нещо да попитам после като сглобявах всичко поплавака с това черното капаче което е под металния пръстен някакси навдигаше така каде му е мястото на тоя поплавък и по точно закача ли се към полпата това пластмасовото жълтото или има друго място. На този които ме е разбрал БРАВО
Наи добре да отвориш пак когато има малко гориво,бьрзо ще се ориентираш.Когато нафтата е повече не се вижда вьтре кое кьде е ,особенно ако наливаш по цветна нафта,червена например
Карам си я с нормална на цвят вкус и мирис нафта.Не трябва да е под напрежение прожинката напластмаската ,и капака трябва да си се затваря без проблем.Голям зор видях с тоя металния фланец,явно нещо не е както трябва с тоя поплавък.Ще го гледам като намалее нафтата мерси за бързия отговор.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
абе и аз нечакам да падне много нафтата преди да заредя ама под колко литра е препоръчително да не се остава в резервоара (моя е 85 литра по книжка)
- M_krika
- младши ентусиаст
-
7BREYTON написа:абе и аз нечакам да падне много нафтата преди да заредя ама под колко литра е препоръчително да не се остава в резервоара (моя е 85 литра по книжка)
Toва що за простотия е незнам ,как може да не разчиташ на всичкото си гориво в колата,защо не трябва да остава под 20-30 литра,баси умрялата помпа.
Та значи днес ми пана под 15л горивото и се надявах след почистването на цедката да се оправят нещата,но уви.Пак си е същата работа пали трудно върти към 1 минута и пали,не гасне няма проблем мога да си карам докато свърши нафтата.Каква е според вас диагнозата-нова помпа или нещо друго?
BoyVel написа:Аз пък откакто си купух моята като стигне в диапазона 15-30 литра гасне когато си иска, писна ми и не знам къде може да е проблема. Отварях я с един приятел към 30 литра, работи си вижда се как се завихря нафтата в левия резервоар,където е и основната помпа, тече си нафта по маркучите,но проблема си остава. Дори от няколко пъти яко въртене да подкачи, май вече съм за ремонт или пък смяна на бендиксаОсновната помпа, която уж мисля че е проблема, в Дару беше 309 лева, ма от скоро е 511
![]()
![]()
и казаха, че сменяли всичко, за всеки случай- ЕГАТИ! Толко пък да е скъпо?!?!?
колега моя проблем е същия и сега колата е на сервиз и хората казват че всичко работи при тях не гасне а като я взема аз гасне между 15 и 30 литра вече не знам кой път да хвана...
- iosifff
- Потребител
-
- Кара: 525TDS
- Мечтае да кара: BMW M1 2012
от каде разбра че помпата не работи, извади ли я и да я пробваш отвън да видиш дали хвърля, и аз си мислех че ми е заминала помпата, но първия път цедката не се виждаше от мръсотия, а втория път се бяха запушили някакви клапънчета в двете страни на резервоара, а си сложих и клапънче между ГНП и горивния филтър да не връща нафта и всичко се оправи
Iosifff
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2