Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!? купих я вече

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!? купих я вече

Мнение от cherepa83 » 18 Мар 2010, 23:59

Здравейте колеги,все още не съм в този форум засега,пробвах с търсачката ама не помогна и опирам до нова тема...харесах едно е39 тдс , много е добре като мотор и окачване ама... първа и втора предавка много трудно влизат понякога или изобщо а понякога много лесно,на свободна съединтеля не вие няма шумове и си мисля че не е от него,собсвеника е сменял масло и каза че е слагал пълна синтетика ако на кутия има такова :idea: и според него маслото било рядко и затва не включвала та от какво може да е проблема с трудното включване на първа и втора? мерси предварително и дано скоро се присъединя към вас.
Поздрави
Последна промяна cherepa83 на 14 Апр 2010, 22:20, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Re: Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!?

Мнение от ben_g » 19 Мар 2010, 1:03

Здраевей Колега,

Маслото на скоростната кутия е коренно различно от това на двигателя. Собственика на този автомобил може ли да ти каже дали той е сменял маслото, кога, къде и какво масло е налял? Че с такова изказване не буди много доверие..

Прегледай тези теми, мисля че ще те насочат към по-вероятните причини за проблема.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=94268

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=87799

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 19 Мар 2010, 15:40

днес говорих с момчето каза че е ходил на сервиз и са му казали скъсан тампон на ск кутия,възможно ли е от това да не включва на първа и втора????

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 20 Мар 2010, 12:16

ben_g написа:Здраевей Колега,

Маслото на скоростната кутия е коренно различно от това на двигателя. Собственика на този автомобил може ли да ти каже дали той е сменял маслото, кога, къде и какво масло е налял? Че с такова изказване не буди много доверие..

Прегледай тези теми, мисля че ще те насочат към по-вероятните причини за проблема.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=94268

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=87799

аз знам че е различно незнам мтф ли атф ли какво е на ск кутий,собственика няма идея какво точно е понеже е многооо бос на тема техника и автомобили,колата иначе е много добре като салон,ходова и мотор ама като смени този уж птоблемен тампон аз така или иначе ще си водя майстор

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520

Мнение от IMB » 20 Мар 2010, 12:57

Ако продавача не ти е познат, по добре закарай колата в сервиз да я огледат. Смени маслото ако се съмняваш в него. По добре сега да дадеш някой лев за масло, а не по късно да вземаш цяла кутия.
Последна промяна IMB на 20 Мар 2010, 22:23, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 20 Мар 2010, 13:47

Колега, насочи се към бензинов двигател ако търсиш преди фейслифт или common rail :yes: Съвет само

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 14 Апр 2010, 22:17

здравейте отново взех я преди няколко дни и за момента съм повече от доволен,разход софия ми даде 7,2 при бавно каране 130 - 140 с 4ма вътре,иначе ден преди това до бургас даде доста 8-9 литра но беше голямо настъпване по магистралата.ще ви пусна снимка като мога с бяла кожа е и ми допада многокато цяло

ако може ми помогнете с няколко линка за поддръжката и профилактиката ще съм ви ви благодарен,става въпрос за профилаактика интеркулер-а,какви добавки за прочистване ползвате и т.н. нямаше да ви занимавам знам че е дискутирано но така или иначе бях пуснал темата моля пуснете ми линковете който ги има под ръка

ааа и темпомата не работи светва и си свети но не работи каква може да е причината ?

поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 15 Апр 2010, 7:08

cherepa83 написа: ааа и темпомата не работи светва и си свети но не работи каква може да е причината ?

На педала на съединителя има един прекъсвач, който служи когато натиснеш педала да ти изключи темпомата. Почти винаги проблема е в една пружинка, която допълнително го обтяга в най-горно положение за да натисне прекъсвача. Най-вероятно ти е скъсана пружинката. Оригинална по спомени струваше около 2-3 лв. Преди да разглобяваш опитай с крак да повдигнеш педала до най-горната му точка и така като го задържаш да пуснеш темпомата. Ако се оправи - сваляш кората над педалите и ще видиш за какво иде рече. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 15 Апр 2010, 12:31

blacksapphire написа:Колега, насочи се към бензинов двигател ако търсиш преди фейслифт или common rail :yes: Съвет само

Колега cherepa83,

Аз пък ти пожелавам късмет! Дано да си имал късмет да попаднеш на добър автомобил!

Пълно е с гробници бензинки и common rail-и на колеги, които не са имали късмет при покупката, а пък са съблюдавали съвети като този на колегата blacksapphire.

Бъди здрав!

Късмет!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 15 Апр 2010, 13:25

ALEX_525tds_2000 написа:
blacksapphire написа:Колега, насочи се към бензинов двигател ако търсиш преди фейслифт или common rail :yes: Съвет само

Колега cherepa83,

Аз пък ти пожелавам късмет! Дано да си имал късмет да попаднеш на добър автомобил!

Пълно е с гробници бензинки и common rail-и на колеги, които не са имали късмет при покупката, а пък са съблюдавали съвети като този на колегата blacksapphire.

Бъди здрав!

Късмет!

мерси за пожеланията,наистина е мн стегната колата и като окачване мотор и салон , има нужда от лека корекция на ск.кутия но това да и е проблема :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Re: Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!? купих я вече

Мнение от turbo » 15 Апр 2010, 16:02

Честито за колата, колега.
При ТДС има един всеизвестен проблем - прегряване. Това е дискутирано много пъти да не кажа безброй, но да си кажа и аз в темата ти. ТДСът не прегрява, защото е калпав мотор или защото бил много дълъг, видиш ли, понеже бил редови 6 цилиндров. Прегрява от кофти поддръжка. Аз ако съм задължително ще сменя водната помпа и термостата, както и антифриза и ще проверя дали ми работи виското, както и двете степени на ел. перката. Водната помпа е с пластмасова турбина и има голяма вероятност да превърти по някое време и от там може филмът да стане сложен трилър.
Успех.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Апр 2010, 16:04

:D Не колега, той не прегрява защото му е дълга главата, но си пука главата при прегряване поради този факт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 16 Апр 2010, 14:48

turbo написа:Честито за колата, колега.
При ТДС има един всеизвестен проблем - прегряване. Това е дискутирано много пъти да не кажа безброй, но да си кажа и аз в темата ти. ТДСът не прегрява, защото е калпав мотор или защото бил много дълъг, видиш ли, понеже бил редови 6 цилиндров. Прегрява от кофти поддръжка. Аз ако съм задължително ще сменя водната помпа и термостата, както и антифриза и ще проверя дали ми работи виското, както и двете степени на ел. перката. Водната помпа е с пластмасова турбина и има голяма вероятност да превърти по някое време и от там може филмът да стане сложен трилър.
Успех.

водната помпа е сменена с такава с метална турбина,а виското и перките не са проверени но и това ще стане ,антифриза е нов

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 16 Апр 2010, 14:49

а като отвия капачката на разширителния съд трябва да смуче или да надуе? маркучите не са твърди!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 16 Апр 2010, 16:00

Иди в некой сервиз да ти направят един тест за газове в антифриза. Така се проверява за издухана гарнитура или спукана глава. Дано е ок всичко и да се кефиш яко. Не забравяй преди да го натискаш много мотора, да изчакаш да влезе в работна температура и въобще лютеницата я забрави, при дизела и без това е безполезна. Успех!
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

Следваща

Назад към E39