Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!? купих я вече
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!? купих я вече
Здравейте колеги,все още не съм в този форум засега,пробвах с търсачката ама не помогна и опирам до нова тема...харесах едно е39 тдс , много е добре като мотор и окачване ама... първа и втора предавка много трудно влизат понякога или изобщо а понякога много лесно,на свободна съединтеля не вие няма шумове и си мисля че не е от него,собсвеника е сменял масло и каза че е слагал пълна синтетика ако на кутия има такова
и според него маслото било рядко и затва не включвала та от какво може да е проблема с трудното включване на първа и втора? мерси предварително и дано скоро се присъединя към вас.
Поздрави

Поздрави
Последна промяна cherepa83 на 14 Апр 2010, 22:20, променена общо 1 път
- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Re: Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!?
Здраевей Колега,
Маслото на скоростната кутия е коренно различно от това на двигателя. Собственика на този автомобил може ли да ти каже дали той е сменял маслото, кога, къде и какво масло е налял? Че с такова изказване не буди много доверие..
Прегледай тези теми, мисля че ще те насочат към по-вероятните причини за проблема.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=94268
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=87799
Маслото на скоростната кутия е коренно различно от това на двигателя. Собственика на този автомобил може ли да ти каже дали той е сменял маслото, кога, къде и какво масло е налял? Че с такова изказване не буди много доверие..
Прегледай тези теми, мисля че ще те насочат към по-вероятните причини за проблема.
днес говорих с момчето каза че е ходил на сервиз и са му казали скъсан тампон на ск кутия,възможно ли е от това да не включва на първа и втора????
ben_g написа:Здраевей Колега,
аз знам че е различно незнам мтф ли атф ли какво е на ск кутий,собственика няма идея какво точно е понеже е многооо бос на тема техника и автомобили,колата иначе е много добре като салон,ходова и мотор ама като смени този уж птоблемен тампон аз така или иначе ще си водя майстор
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Ако продавача не ти е познат, по добре закарай колата в сервиз да я огледат. Смени маслото ако се съмняваш в него. По добре сега да дадеш някой лев за масло, а не по късно да вземаш цяла кутия.
Последна промяна IMB на 20 Мар 2010, 22:23, променена общо 1 път
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Колега, насочи се към бензинов двигател ако търсиш преди фейслифт или common rail
Съвет само

здравейте отново взех я преди няколко дни и за момента съм повече от доволен,разход софия ми даде 7,2 при бавно каране 130 - 140 с 4ма вътре,иначе ден преди това до бургас даде доста 8-9 литра но беше голямо настъпване по магистралата.ще ви пусна снимка като мога с бяла кожа е и ми допада многокато цяло
ако може ми помогнете с няколко линка за поддръжката и профилактиката ще съм ви ви благодарен,става въпрос за профилаактика интеркулер-а,какви добавки за прочистване ползвате и т.н. нямаше да ви занимавам знам че е дискутирано но така или иначе бях пуснал темата моля пуснете ми линковете който ги има под ръка
ааа и темпомата не работи светва и си свети но не работи каква може да е причината ?
поздрави
ако може ми помогнете с няколко линка за поддръжката и профилактиката ще съм ви ви благодарен,става въпрос за профилаактика интеркулер-а,какви добавки за прочистване ползвате и т.н. нямаше да ви занимавам знам че е дискутирано но така или иначе бях пуснал темата моля пуснете ми линковете който ги има под ръка
ааа и темпомата не работи светва и си свети но не работи каква може да е причината ?
поздрави
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
cherepa83 написа: ааа и темпомата не работи светва и си свети но не работи каква може да е причината ?
На педала на съединителя има един прекъсвач, който служи когато натиснеш педала да ти изключи темпомата. Почти винаги проблема е в една пружинка, която допълнително го обтяга в най-горно положение за да натисне прекъсвача. Най-вероятно ти е скъсана пружинката. Оригинална по спомени струваше около 2-3 лв. Преди да разглобяваш опитай с крак да повдигнеш педала до най-горната му точка и така като го задържаш да пуснеш темпомата. Ако се оправи - сваляш кората над педалите и ще видиш за какво иде рече.

- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
blacksapphire написа:Колега, насочи се към бензинов двигател ако търсиш преди фейслифт или common railСъвет само
Колега cherepa83,
Аз пък ти пожелавам късмет! Дано да си имал късмет да попаднеш на добър автомобил!
Пълно е с гробници бензинки и common rail-и на колеги, които не са имали късмет при покупката, а пък са съблюдавали съвети като този на колегата blacksapphire.
Бъди здрав!
Късмет!
ALEX_525tds_2000 написа:blacksapphire написа:Колега, насочи се към бензинов двигател ако търсиш преди фейслифт или common railСъвет само
Колега cherepa83,
Аз пък ти пожелавам късмет! Дано да си имал късмет да попаднеш на добър автомобил!
Пълно е с гробници бензинки и common rail-и на колеги, които не са имали късмет при покупката, а пък са съблюдавали съвети като този на колегата blacksapphire.
Бъди здрав!
Късмет!
мерси за пожеланията,наистина е мн стегната колата и като окачване мотор и салон , има нужда от лека корекция на ск.кутия но това да и е проблема

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Питане за скоростна кутия на Е39 проблем!? купих я вече
Честито за колата, колега.
При ТДС има един всеизвестен проблем - прегряване. Това е дискутирано много пъти да не кажа безброй, но да си кажа и аз в темата ти. ТДСът не прегрява, защото е калпав мотор или защото бил много дълъг, видиш ли, понеже бил редови 6 цилиндров. Прегрява от кофти поддръжка. Аз ако съм задължително ще сменя водната помпа и термостата, както и антифриза и ще проверя дали ми работи виското, както и двете степени на ел. перката. Водната помпа е с пластмасова турбина и има голяма вероятност да превърти по някое време и от там може филмът да стане сложен трилър.
Успех.
При ТДС има един всеизвестен проблем - прегряване. Това е дискутирано много пъти да не кажа безброй, но да си кажа и аз в темата ти. ТДСът не прегрява, защото е калпав мотор или защото бил много дълъг, видиш ли, понеже бил редови 6 цилиндров. Прегрява от кофти поддръжка. Аз ако съм задължително ще сменя водната помпа и термостата, както и антифриза и ще проверя дали ми работи виското, както и двете степени на ел. перката. Водната помпа е с пластмасова турбина и има голяма вероятност да превърти по някое време и от там може филмът да стане сложен трилър.
Успех.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)

turbo написа:Честито за колата, колега.
Успех.
водната помпа е сменена с такава с метална турбина,а виското и перките не са проверени но и това ще стане ,антифриза е нов
а като отвия капачката на разширителния съд трябва да смуче или да надуе? маркучите не са твърди!!
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Иди в некой сервиз да ти направят един тест за газове в антифриза. Така се проверява за издухана гарнитура или спукана глава. Дано е ок всичко и да се кефиш яко. Не забравяй преди да го натискаш много мотора, да изчакаш да влезе в работна температура и въобще лютеницата я забрави, при дизела и без това е безполезна. Успех!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2